Irodaszerek és iskola

HP Sprocket Studio (4 x 6)

A kisméretű hordozható fotónyomtatók szó szerint slágerekké váltak. Az azonnali nyomtatás nagyon népszerű, különösen a fiatalok körében. Az élmény gyors és egyszerű megörökítése azonnali pillanatfelvétel formájában egyszerűen menő. A sok zsebnyomtató közül a HP Sprocket fotónyomtatók jó pozíciót foglalnak el a piacon. Jelenleg a HP Sprocket Select változata van a kínálatban, amely kivételesen luxus dizájnt kapott aranyszürke színben. Ha Ön azon felhasználók közé tartozik, akik az azonnali fotónyomtatást a következő szintre szeretnék emelni, akkor érdemes lehet érdeklődni a HP Sprocket Studio (4 x 6) iránt. A HP Sprocket klasszikus változatához képest számos előnnyel rendelkezik, és a konkurens Canon Selphy CP1300 nyomtatóhoz hasonlíthatjuk.

 

A HP Sprocket Studio specifikációi

Nyomtatási technológia: termoszublimációs színes

Felhasználás cég/háztartás: személyes használat

Nyomtató interfész: Bluetooth 5.0

Mobil csatlakozás: Sprocket alkalmazás

Funkciók nyomtató/multifunkció: többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: 4 x 6 hüvelyk (10 x 15 cm)

Nyomtatási felbontás: 300 dpi

Kijelző: nincs (LED csík jelzés)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 169 mm

Mélység: 273 mm

Magasság: 68 mm

Tömeg: 0,92 kg

 

Minimalista modern dizájn

Még mindig kompakt mérete ellenére a nyomtató megnövelte a térfogatot, és egy kicsit több helyet foglal el a mellékelt 10 x 15 cm-es papírtálcával. Azonban még ez sem akadályozza meg abban, hogy hátizsákba, táskába vagy ridikülbe tegye a papírtálca leválasztása után és viheti könnyen magával. Ezzel jeleztük, hogy a készülék magából a mini nyomtatóból és egy könnyen rögzíthető papírtálcából áll. Csak kattintsa a tálcát a nyomtatóhoz. A tálca fedelének kinyitása után papírt tölthet a térbe. A nyomtató élei finoman lekerekítettek. A műanyagok erősek és jól kidolgozottak. A teteje szép enyhe textúrájú. A nyomtatószerkezetet és a papír mozgatására szolgáló görgőket tartalmazó készülék testén található egy kapcsoló a bekapcsoláshoz, egy LED csík az állapot jelzésére, egy oldalra nyíló fedél a patron behelyezésére (kapacitás 40 fotó), ill. egy tápcsatlakozó. A LED jelzőfény a különböző eseményeket szín alapján különbözteti meg.

 

 

     

 

 

 

Csatlakoztasson és nyomtasson

A csatlakozás minimális és Bluetooth-on keresztül történik, akárcsak a többi Sprocket vagy Canon IVY Mini Photo Printer és Polaroid Zip nyomtató esetében. A HP Sprocket Studio nyomtató kompatibilis iOS vagy Android okostelefonnal vagy táblagéppel. A nyomtatás a HP Sprocket alkalmazással történik, amelyet ingyenesen letölthet az App Store vagy a Google Play webáruházból. Ezzel szemben a konkurens Canon Selphy CP1300 képes nyomtatni számítógépről USB-kábellel, mobileszközről Wi-Fi-n keresztül, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül közvetlenül, SD-kártyáról vagy USB-kulcsról. Sokkal szélesebb csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

A HP Sprocket Studio programhoz való csatlakozása úgy történik, hogy Bluetooth-on keresztül párosít egy mobileszközzel. A HP Sprocket alkalmazás elindítása után végig kell mennie a kezdeti beállításon. Ezután szerkesztheti és kinyomtathatja a fényképeket az eszköz fotógalériájából vagy a Facebook, Instagram és Google Fotók közösségi fiókjaiból. Amikor először ér el közösségi hálózatokat az alkalmazáson keresztül, meg kell adnia bejelentkezési adatait, majd azok automatikusan mentésre kerülnek. Függetlenül attól, hogy melyik fotófolyamból dolgozik, válthat a képek Instagram-szerű rácsban vagy egyenkénti megjelenítése között egy oszlopban.

 

Előnyök

- fényképek nyomtatása 10 x 15 cm-es méretben

- kompatibilis a HP Sprocket alkalmazással és ökoszisztémával

- a szerkesztési funkciók gazdag választéka

- lehetőség kollázsok, szövegek, matricák, keretek hozzáadására a fényképekhez

- egy fénykép nyomtatásának ésszerűen alacsony költsége

- kialakítás és vezérlés

 

Hátrányok

- nagyobb méret a többi hordozható fotónyomtatóhoz képest

- Alacsonyabb sebesség és korlátozott csatlakozás

 

A HP Sprocket Studio festékszublimációval nyomtat, amely technológia számos kis formátumú fotónyomtatóban megtalálható. A HP Sprocket Studio négy színátmenettel működik, mindegyik színhez egy-egy (cián, bíbor, sárga és átlátszó réteg). A papír oda-vissza mozog. A nyomtató 10 x 15 cm-es (4 x 6") fotópapírt használ. A HP Sprocket Studio nyomtatási sebessége hozzávetőlegesen 1 perc és 25 másodperc egy 4 x 6 hüvelykes szegély nélküli fénykép esetén. Bár nem a leggyorsabb nyomtató, a nyomtatási minőség nagyon jó. A fényképek élesek és a színek élénkek. A nyomatok elkenődésmentesek és azonnal megszáradnak, ami nagyszerű. A fénykép szegély nélkül nyomtat, de a papír két oldala továbbra is fehér csíkokkal van biztosítva a rögzítéshez. Ezért a papír valamivel nagyobb, mint 10 x 15 cm, és ez a méret közvetlenül a képhez van megadva. Nyomtatás után a jelzés mentén könnyedén letörheti a csíkot. Így szegély nélküli, tiszta fotót kap. A csomag a készüléken, kábelen, patronon kívül még két csomag eredeti HP Sprocket 4 x 6" fotópapírt tartalmaz, 80 db kapacitással.