Irodaszerek és iskola

HP Tango X intelligens nyomtató

Végre láttunk egy olyan nyomtatót, amely nem úgy néz ki, mint egy szokásos nyomtató, de eredeti stílusos kialakítású. A Hewlett Packard vállalatnak ez sikerült az új HP Tango és HP Tango X modellekkel. A nyomtatót könyvre változtathatja könnyedén textil- vagy parafa borítóval. A HP Tango intelligens nyomtató vastagabb könyvnek vagy érdekes eszköznek fog kinézni az asztalon. Csak a könyv kinyitása után jön rá, hogy egy nyomtatóról van szó. Több változatban választhat. Nem csak a gyönyörű dizájn, hanem a nyomtató kompakt mérete, funkcionalitása és csatlakoztathatósága is tetszetős. Ez az intelligens nyomtató még egy újabb meglepetést rejt, persze ezért okos.

A HP Tango Smart nyomtató kompakt méretei 381 x 203,2 x 76,2 mm, tömege 3,08 kg. Fehér matt műanyag és szürke árnyalatú  fényes anyag kombinációjából készült amely nagyon fényűzően néz ki.. Kissé, lekerekített oldalsó széleivel az egész kialakítás minimalista megjelenésű. Az eszköz egyetlen csatlakozóval rendelkezik a hálózathoz való csatlakozáshoz. A készülék hátulján található, egy be / kikapcsoló gomb és egy Wi-Fi gomb mellett. Nagyon szép elem az elülső állapotjelző sávok. A papír kijáratánál van egy világos vonal, lágy kék háttérvilágítással. A piacon a HP Tango nyomtató két verziója található, az alap és az X jelöléssel ellátott nyomtatónak, amelynek elegáns borítója van a csomagban. Külső megjelenése és kis mérete előzetesen meghatározza otthoni vagy modern irodában való használatra.

Csatlakoztassa ezt a nagyszerű készüléket vezeték nélkül Wi-Fi-n keresztül, hogy a tiszta kialakítása még inkább kiemelkedjen, a felesleges kábelek nélkül. Csak töltse le a HP Smart alkalmazást, csatlakozzon, és kész. Bárhol használhatja a nyomtatást a mobil eszközökről és a felhőalapú szolgáltatásokból. Használhat mobil eszközt a dokumentumok szkenneléséhez és közvetlenül a nyomtatóra való irányításhoz. Csak a HP Smart alkalmazásra van szüksége, amely automatikusan megtalálja a dokumentum oldal széleit, és igazítja azokat a nyomtatáshoz. Alapvetően azt mondhatjuk, hogy elsősorban egy mobiltelefonról nyomtat. Pontosan ilyen gyors nyomtatáshoz van készítve. Értesítéseket küldhet az okostelefonjára, és a felhőn keresztüli kétirányú hálózati kapcsolatnak köszönhetően bárhonnan kinyomtathat, szkennelhet vagy másolhat.

 

  

 

Nyomtatók az intelligens otthonok részeként

A tárgyak internetével és a nyomtatókkal kapcsolatban gyakran felmerült a kérdés, hogy mi fog történni olyan eszközökkel, mint a nyomtatók és a többfunkciós eszközök. Beépíthetik a gyártók okos funkciókat ezekbe az eszközökbe is? A Hewlett Packard megmutatta, hogy ez az út járható. Az intelligens nyomtató része lehet okos otthonának. A hangvezérlés egy vaku, amely jobb időt biztosít a nyomtatók számára. És pontosan ezt kínálja a HP Tango. Manapság annyi intelligens asszisztensünk van, hogy csak idő kérdése volt, hogy a nyomtatót hanggal tudjuk-e irányítani. A HP Tango ezt meg tudja csinálni. Hangparancsokat adhat meg az Amazon Echo, a Google Assistant vagy a Cortana használatával.

 

A tintapatronok átalánydíjat is tartalmaznak

A HP Tango nyomtató két HP 64 tintapatront használ, fekete és egy közös színes háromszínű nyomtatásra. A gyártó megpróbálja népszerűsíteni a HP Instant Ink terméket. Miután beleegyezett abba, hogy a patron állapotáról információkat küld a nyomtatójából a gyártónak, az havi díj ellenében új patronokat küld Önnek. Kérdéses azonban, hogy a felhasználók maguk erre hogyan reagálnak. Ma mindenki arra törekszik, hogy a különféle személyes és felhasználói információkat a lehető legkevésbé tegye hozzáférhetővé. Nehéz egyértelműen megmondani, hogy a társaság milyen adatokat gyűjt a felhasználóról és annak nyomtatását illetően, hogy valóban csak a tinta utántöltő szolgáltatás feltételéről van-e szó. Ez a szolgáltatás nálunk még nem érhető el.

 

A HP Tango X intelligens nyomtató műszaki adatai

 Modell 

 HP Tango/ HP Tango X

 Nyomtatási technológia

 tintasugaras, színes

 Nyomtatási felbontás

 1 200 x 1 200 Dpi

Fekete nyomtatási sebesség

 11 oldal/perc (ISO)

 Színes nyomtatási sebesség

 8 oldal/ perc  (ISO)

 Maximális papírméret

 A4 

 Minimális papírméret 

 Névjegykártya nagyság 

 Csatlakozási felület

 Wi-Fi, Bluetooth, Air Print, Google   iPrint

 Funkciók

 Nyomtatás, másolás, beolvasás,  hangparancsok

 Kétoldalas nyomtatás 

 kézi

 Töltések 

 1 x ff ink tintapatron, 1 x tricolor ink   tintapatron

 


A nyomtató ára 149 USD, ha eredeti parafa burkolatot akar vásárolni, akkor további 49 USD-t fektet be. A HP Tango X verzióban már kapja a fedelet a csomagban 199 USD áron. Még nem találtunk kereskedőt a piacon, aki ezt a modellt árulja de reméljük, hogya HP vállalat majd besorolja a portfóliójába nálunk is. Ennek a nyomtatónak vonzó és nagyon stílusos kialakítása, kompakt mérete és egyszerű kezelhetősége van. Kiváló minőségű a nyomtatás, nem csupán a rendes  dokumentumoknál, hanem a fényképeknél is. Teljes ereje a mobil nyomtatásban rejlik. Nincs kijelzője, nincs USB-portja, de csatlakoztatást igényel egy mobilkészülékkel, amelynek természetesen támogatnia kell a Bluetooth-ot a párosításhoz. A nyomtató ezután keres maga egy vezeték nélküli hálózatot, amelyhez csatlakozhat. A maradékról az OEM vezérlő alkalmazás gondoskodik. A hangvezérlés érdekes funkció, amelyet sok felhasználó értékelni fog. Sajnos a gyártó még nem említi az Apple Siri támogatását. Várjuk a HP Tango X modellt, és reméljük, hogy ez megjelenik a szlovák és a cseh piacon is.