Irodaszerek és iskola

Huawei PixLab X1 lézeres intelligens nyomtató

Csak idő kérdése volt, hogy a Huawei mikor bővíti portfólióját nyomtatókkal. A barcelonai MWC kiállításon a látogatók megtekinthették a bemutatott Huawei PixLab X1 modellt. A nyomtató nem csak kellemes minimalista dizájnjával és kompakt méretével nyűgözött le, hanem a HarmonyOS operációs rendszerével is. Mit rejt a Huawei vállalat első lézernyomtatója, és mekkora az esélye az ügyfelek megszerzésére?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás cég / háztartás: háztartás, otthoni iroda, kis iroda

Nyomtató interfész: USB / LAN / NFC / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkciós : többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: érintéses vezérlőpanel

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 320 mm

Mélység: 288 mm

Magasság: 367 mm

Tömeg: 9,45 kg

 

Modern kialakítás

A Huawei PixLab X1 nyomtató első ránézésre nem különbözik annyira a többi gyártó nyomtatóitól. A készülék alaprajza kompakt méretekkel rendelkezik. A szélei enyhén lekerekítettek, és a felülete nem tartalmaz hardvergombokat. A felső rész egy vékony nyitható fedelű síkágyas szkennerhez tartozik. A szkenner kiterjesztett része egy láthatatlan fekete panelt tartalmaz, amely érintéssel aktiválható. Érintőgombokat és háttérvilágítású ikonokat, valamint papír- és tonerinformációkat tartalmaz. A lapolvasó alatt van egy papírkimenet egy kicsúsztatható rúddal. Az elülső oldalon a nyitható burkolat mögött található egy nyílás a festékkazetta behelyezéséhez. Alul egy fiókos papíradagoló tálca található. A hálózati portok az eszköz hátulján találhatóak.

 

3 az 1-ben funkciók

A Huawei PixLab X1 többfunkciós készülék univerzális eszköz monokróm nyomtatáshoz, másoláshoz és színes szkenneléshez. Automatikus kétoldalas nyomtatást és nagyon gazdag csatlakozási lehetőséget kínál. Ez magába foglalja a szabványos USB-kábel csatlakozást, a LAN-kapcsolatot és a Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolatot. Ezenkívül a nyomtatót mobileszközzel párosíthatja NFC használatával. A nyomtató tartalmazza az új HarmonyOS operációs rendszert, aminek pozitívuma a kényelmes párosítás más, azonos rendszerű okoseszközökkel. A Huawei PixLab X1 modell számos egyszerű vezérlési módot is támogat, például az egyérintéses nyomtatást és a távoli nyomtatást. Okostelefonjáról egyetlen érintéssel nyomtathat dokumentumokat. Bármikor, bárhol megoszthat és kinyomtathat fájlokat távolról. Ha Huawei mobileszközzel rendelkezik, a többfunkciós vezérlőpulton található Huawei Share gombbal leegyszerűsítheti a nyomtatást.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Huawei PixLab X1 modell lézernyomtató lézertechnológiával monokróm módban max. A4-es papír formátumra nyomtat. A nyomtatási felbontás 1200 x 600 dpi. A bemeneti papíradagoló tálca kapacitása 150, a kimeneté pedig 50 lap. A nyomtató percenként 28 oldalt nyomtat, és az első oldal nyomtatása 8,5 másodperc alatt indul el. A gyártó által javasolt havi nyomtatási mennyiség 200-2500 oldal, a maximális havi leterheltség pedig 20 000 oldal. A nyomtatási minőség kiváló a rendkívül gazdag fekete telítettség mellett.

 

A nyomtató előnyei

- modern, elegáns kialakítás

- kompakt méret és ergonómia

- 3 az 1-ben funkció

- nyomtatási minőség és sebesség

- gazdag csatlakoztatás

- egyszerű kezelés

- kényelmes lézerpatroncsere

- alacsony nyomtatási költségek

- Intelligens funkciók

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- nyomtatási és mobileszközök támogatása, felhőalapú nyomtatás

 

A nyomtató hátrányai

- Wi-Fi csak egy sáv 2,4 Ghz

- papír bemeneti és kimeneti kapacitás 150 és 50 papírlap

 

Nyomtatókazetták

Az eredeti Huawei lézerkazetta valószínűleg a legegyszerűbb csererendszerrel rendelkezik, amelyet valaha láttunk festékkazettás nyomtatókban. De csak ha nem számoljuk a toner utántöltést a HP lézermodell tartályrendszerében. A PixLab X1 nyomtatóba a Huawei F-1500  jelölésű tonerkazetta tartozik, innovatív kialakítással és 1500 oldalas kapacitással.

 

 

Értékelés a végén

Bár ez a Huawei első lézernyomtatója, nem ez a gyártó első nyomtatója. Néhány évvel ezelőtt megjelent a piacon egy hordozható Huawei mini fotónyomtató. Még mindig az Amazon kínálatában van körülbelül 55 euróért. A Huawei vállalat a Huawei PixLab X1 nyomtatójával nem veszélyezteti a hagyományos nyomtatógyártókat, de minden bizonnyal megtalálja az érdeklődőket. Talán inkább Ázsiában, mint Európában, ahol a felhasználók konzervatívabbak és hajlamosabbak a nagy hagyományokkal rendelkező márkákra. A Samsung több évvel ezelőtt is megpróbált belépni a nyomtatási piacra. Modelleik sikere ellenére végül felhagyott a nyomtatógyártással, és eladta nyomtatási üzletágát a jól ismert HP gyártó kezébe. Mindenesetre a Huawei PixLab X1 lézernyomtató nagyon érdekes eszköz otthoni vagy kisebb irodába. Annak ellenére, hogy multinacionális kínai telekommunikációs cégnek tartják, a Huawei erős hardverportfólióval is megállja a helyét a világban. A mobileszközök mellett minőségi laptopokkal lepett meg, sőt ez a csoda a PixLab X1 nyomtató formájában egy falat kezdete lehet a nyomtatógyártók tortájából.