Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Kipróbáltuk a Canon Pixma Pro 10 modellt

Gyakran kapunk kérdéseket ismerősöktől egy igazán jó fényképnyomtatóval kapcsolatban. A mindennapi használatra szánt nyomtató a dokumentumok és néha fényképek nyomtatására árban olcsó, és valóban van miből választani. Azonban, ha a felhasználó egy kicsit igényesebb, vagy ha igazi fényképész, akkor a nyomtató eszközeinek is meg kell felelniük bizonyos minőségi feltételeknek. Ott biztosan nem lesz elegendő egy klasszikus tintasugaras nyomtató két patronnal, egy feketével, a másik pedig háromszínűvel. Ár szempontjából valamivel magasabb szintre kerülünk, és a minőség tekintetében is magasabbak az elvárások. A Canon Pixma Pro 10 tintasugaras fotónyomtató bejutott a keresőnkbe.

 

Rövid jellemzés

Tintasugaras fotónyomtató/ színes nyomtatás/ A3/ A3 +/ USB/ Wi-Fi/ LAN / Apple AirPrint/ Easy PhotoPrint

Méretek és tömeg

Mélység 385 mm/ szélesség 689 mm/ magasság 215 mm / tömeg 20 kg

 

Formatervezés

Első pillantásra egy szép stílusos nyomtató a fekete-szürke szín kellemes kettős kombinációjában, érdekes vezérlőkkel és fémutánzatban sok mindent kínál. Kicsit robusztusabb benyomást kelt, de éppen a színkombináció modern, elegáns megjelenést kölcsönöz neki. Nem tagadhatjuk le a jó minőségi gyári kivitelezést, az ergonómiát és a kezelőszervek nagyon jó elrendezését. A jobb első oldalon két nagyobb gomb található: az egyik be- és kikapcsolásra, a másik a figyelmeztetésekre szolgál. Alattuk található egy kisebb gomb, amely a Wi-Fi kapcsolat vezérlését jelzi. Valamivel alacsonyabban az USB-port található, amelyet gumiborítás véd. Ezt használhatja a PictBridge-el kompatibilis eszközök csatlakoztatásához. Digitális fényképezőgépet vagy videokamerát csatlakoztathat a fényképek nyomtatásához közvetlenül egy ilyen eszközről.

Funkciók

Ezt a modellt különösen azok a felhasználók fogják értékelni, akik szeretnek fényképezni, és minőségi eszközre van szükségük a fényképek nyomtatásához. A Canon Pixma Pro 10 képes A3 + formátumra nyomtatni, és tíz LUCIA pigmenttintát használ Chroma Optimizer technológiával (színtelen oldat). Ez egyenletes fényű  színoptimalizálókat biztosít és a fekete színt jobban kiemeli. A kiváló minőségű nyomtatás mellett ez a modell gazdag csatlakoztathatóságával is lenyűgöz. A csatlakozás klasszikusan lehetséges USB kábellel, csatlakozás a LAN hálózathoz és vezeték nélküli kapcsolat is rendelkezésre áll Wi-Fi-n keresztül. Kétoldalas nyomtatást is tartalmaz, de csak kézi kivitelben. A különféle típusú papírokra történő klasszikus nyomtatás mellett ez a modell a CD / DVD / BD lemezekre történő nyomtatás funkcióját is magába foglalja, még a szegély nélküli nyomtatás lehetőségével is. Közvetlenül a csomagban van egy adapter, egy tárral egy lemez számára, amelynek átmérője 12 cm.

Nyomtatási sebesség és minőség

A maximális nyomtatási felbontás 4800 x 2400 dpi. Ez a nyomtató tartalmaz egy 150 lapos kapacitású hátsó tálcát és egy 1 lapos kézi adagolót. Természetesen van benne lemeztálca is a lenyomatokra. A10 egyedi festéknek köszönhetően magas színvonalú a színes fényképek nyomtatása, csakúgy, mint a fekete-fehér nyomtatás. Akár három monokróm tintát is használhat fekete-fehér dokumentumok nyomtatásakor. Gyorsaságát tekintve különbözik a nyomtatási konfigurációtól, a színes dokumentum A3 + formátumra való nyomtatása a legjobb minőségben körülbelül 3,5 percet vesz igénybe. 1,5 perc alatt nyomtathatja ki az A4-es méretet.

 

A nyomtató előnyei

- kiváló minőségű színes fénykép és fekete-fehér nyomtatás

- nyomtatás A3 + formátumban

- 10 egyedi pigmentfesték (színes fényképek nyomtatási minősége, széles színskála)

- egyenletes, kiváló minőségű fényesség és erős fekete megjelenítés (színoptimalizáló)

- kiváló színtartóság a nyomtatáshoz

- CD/ DVD/ BD lmezre való nyomtatás

- minőségi gyári feldolgozás

- gazdag csatlakoztatás

- egyszerű kezelés

- kellemes kialakítás

A nyomtató hátrányai

- kétoldalas nyomtatás (csak kézi)

- magasabb ár

- magasabb töltési költségek

- kisebb tintapatronok (14 ml)

- a kijelző hiányzik

 

Újratöltések a nyomtatáshoz

A Canon Pixma Pro 10 modell tintasugaras technológiát használ 10 egyedi LUCIA pigmentfestékkel és Canon FINE nyomtatófejjel a nyomtatáshoz.

A nyomtató három fekete-fehér tintát használ a fekete-fehér nyomtatásho

- PGI-72PBK (fényképészeti fekete)

- PGI-72MBK (matt fekete)

- PGI-72GY (szürke)

A színes nyomtatáshoz ezzel a jelöléssel ellátott színes tintákat használnak

- PGI-72C (cián)

- PGI-72M (bíborvörös)

- PGI-72Y (sárga)

- PGI-72PC (fényképészeti cián)

- PGI-72PM (bíborvörös)

- PGI-72R (piros)

- PGI-72CO (színtelen színoptimalizáló)

Ez a nagy formátumú nyomtató a papírtípusok széles választékát támogatja a sima, matt, félig fényes és fényes fotópapírtól a különféle művészeti papírokig. Mivel kiváló minőségű fotónyomtató nyomtatáshoz, a legmegfelelőbb fotóprémium papírok közvetlenül a gyártótól származnak.

Értékelés

A nyomtató színes fényképeinek a minősége nagyon magas, és nem félünk kijelenteni, hogy összehasonlíthatóak a stúdiófotókkal. Ez a modell a kivételes minőségét mindössze 10 egyedi festéknek és optimalizálásnak köszönheti a chroma optimalizálóval. A készülék ára azonban magasabb, ezért általában a fotósok vagy egy kisebb fotózással és formatervezéssel foglalkozó cégek fektetnek be egy ilyen nyomtatóba. Kiváló A3-as poszter nyomtatása, kiváló színvisszaadással és hosszú tartóssággal a nyomtató fő előnye. Ha elhasználja az egyik tintát, akkor csak azt cseréli le, amelyet elfogyasztott. Ez egy nagy előny. Számolni kell azonban valamivel magasabb költséggel, ha több utántöltőt vásárolunk, mint a klasszikus négynél. Szoftvert is kap a nyomtatóhoz, akár a mellékelt CD adathordozó formájában, akár letöltési linkek formájában a gyártó hivatalos webhelyéről. Ezek a My Image Garden (tartalmazza a HD Movie Print1 és a Quick menüt), az Easy-PhotoPrint Pro2, az Easy-WebPrint EX3, a Solution Menu EX és a Color Management Tool Pro letöltése. A nyomtatási minőség és a nyomtató egyszerű vezérlésének minden előnye ellenére hibáztatjuk ezt a modellt a magasabb árért, az automatikus kétoldalas nyomtatás hiányáért és a kijelző (legalább informatív)  hiányáért. Kétsoros is elég lenne.

Tipp az Ön számára

Finomhangolhatja a nyomtatót egy adott munkakörnyezetben, és lehetőség van a színek szinkronizálására is több nyomtató között. Az ICC profilok és a különféle típusú papírokra történő nyomtatáshoz szükséges teljes kézikönyv letölthető közvetlenül a CANON gyártó webhelyéről a szoftver részben. Itt nemcsak szoftvereket és kézikönyveket tölthet le, hanem különböző nyomtatómodellekhez tartozó illesztőprogramokat is.