Irodaszerek és iskola

Kipróbáltuk a Samsung Xpress SL-C480W modellt

A Samsung vállalat multifunkciós készüléke, az Xpress SL-C480W modell támogatja a 18 oldal/ perc nyomtatást fekete-fehér módban és 4 oldal/ perc színes módban. Természetesen nem képes versenyezni a leggyorsabb nyomtatókkal. Egy kompakt, helytakarékos és csendes multifunkciós eszköz koncepciójával érkezik, amelynek fő előnye a Wi-Fi-n keresztüli nyomtatás és az egyszerű kezelés. Ezt a modellt kis irodákban és otthonokban használók számára tervezték, akiknek hatékonyságra és kompatibilitásra van szükségük a mobil eszközökkel, a szkenneléshez e-mail funkciót és a mobil nyomtatás támogatását használják.

 

Rövid jellemzés

Lézer multifunkciós nyomtató/ színes nyomtatás/ A4/ USB/ Wi-Fi/ WPS/ NFC/ egyérintéses képernyő-nyomtatás/ Easy Eco illesztőprogram/ Google Cloud Print/ Samsung Mobile Print/ Samsung Cloud Print / AirPrint

Méretek és tömeg

Mélység 362 mm/ szélesség 406 mm/ magasság 288,60 mm/ tömeg 12,90 kg

Kialakítás

A kialakítást tekintve, bár ez az eszköz nagyobb méretű, még egy kisebb irodába és otthonba is meglehetősen kompakt. A kellemes kialakítás, kiváló minőségű kivitelezés és a sötét és világos színek kombinációja által ez a modell nagyon modernnek tűnik. Ergonomikus forma, lekerekített élekkel és az elején jól elérhető kezelőpanellel segíti a kezelés kényelmét. Az első üzembe helyezés és a telepítés nagyon egyszerű és felhasználóbarát. Az egyetlen dolog, amire panaszkodhat ennél a modellnél, az a nagyon kicsi kétsoros kijelző. A panelen feltétlenül elegendő hely van egy nagyobb és áttekinthetőbb LCD kijelzőre.

Funkciók

Többfunkciós eszközként a nyomtatási funkció mellett a dokumentumok és fényképek másolása és beolvasása is elérhető. Csatlakoztathatja a Samsung Xpress SL-C480W készüléket USB-kábellel a számítógéphez, Ethernet segítségével csatlakozhat a LAN hálózathoz, vezeték nélküli kapcsolathoz csatlakozhat Wi-Fi-n keresztül, és dokumentumokat nyomtathat közvetlenül a mobiltelefonjáról. Lehetőség van az NFC használatával történő gyors párosításra is. Amit nagy előnyként értékelhetünk, az a Mobile Print alkalmazással történő nyomtatás támogatása, nemcsak a mobileszközök legelterjedtebb rendszerei, például az Android, az iOS és a Windows, hanem az Amazon Kindle rendszert használó olvasók számára is. A nyomtatási feladatokat közvetlenül az ebook olvasóból adhatja meg.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség és takarékosság nagyon jó szinten van. A nyomtatási felbontás 2400 x 600 dpi, az optikai szkennelés 1200 x 1200 dpi és a kiterjesztése egészen 4800 x 4800 dpi-ig terjed. A ReCP technológia biztosítja a tisztaságot, a szöveg élességét és a képek tökéletes visszaadását. A mobil nyomtatásnál az intelligens CMS technológia a képek automatikus beállításával javítja a képek minőséget és élességét. A készülék maximális nyomtatási kapacitása havi 20 000 oldal. Kicsit gyengébb a sebesség, ami az átlagosak egyike, és meglehetősen ettől jóval gyorsabb eszközök vannak a piacon. Az első oldal nyomtatási ideje 14–26 másodpercig tart, attól függően, hogy fekete-fehér vagy színes módban nyomtat. Ez a modell körülbelül 18 oldalt nyomtat percenként fekete-fehérben, a színes nyomtatáshoz pedig percenként 4 oldalra képes. Az adagolótálca bemeneti kapacitása 150 lap, a kimeneti tálcáé pedig a szabványos 50 lap.

 

 A nyomtató előnyei

- a nyomtatás minősége nagyon jó

- Wi-Fi, LAN, NFC

- gyors telepítés

- egyszerű kezelés

- szkennelés e-mailbe és mobil nyomtatás

- ár / teljesítmény arány egy multifunkcionális színes lézeres eszközért

- csendes működés

 

A nyomtató hátrányai

- csak kicsi, kétsoros, nehezen olvasható kijelző

- hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás (csak kézi)

- az első oldal hosszú nyomtatási ideje

- átlagos nyomtatási sebesség

- a felhasználói környezet gyenge lokalizációja a cseh és a szlovák piacon

 

Nyomtatópatronok

Négy lézer toner kerül a Samsung Xpress SL-C480W All-in-One készülékbe. Az eredeti tonerek Samsung CLT-K404S (fekete), CLT-C404S (cián), CLT-M404S (rózsaszín) és CLT-Y404S (sárga) jelöléssel kerülnek forgalomba, ahol a fekete festékkazetta kapacitása 1500 oldal és 1000 oldal a színes festékkazettáé. Gazdaságosabb megoldás, miközben a legmagasabb minőséget megtartja az eredeti tonerekhez képest, a márkás tonerek vásárlása a Premium TonerDepot termékcsaládból. Azok számára, akik sokat nyomtatnak, van egy másik megoldás, vagyis az alternatív tonerek, amelyek teljesen kompatibilisek a Samsung Xpress SL-480W készülékkel. Ugyanolyan kapacitással és kiváló minőségű garanciával akár 43% -ot is megtakaríthat a festékköltségeken, jelentősen csökkentve így a nyomtatási költségeket.

Értékelés

A Samsung Xpress SL-C480W multifunkcionális készülék mindenképpen felkelti érdeklődését a nagyon megkapó ár-teljesítmény aránnyal. Az előnyök kétségtelenül a kiváló csatlakoztathatóság és a minőségi nyomtatás. A Samsung Easy Eco Driver illesztőprogram Eco gombjának köszönhetően egyetlen érintéssel kiválaszthatja az öko nyomtatási módot. Mindenki gyorsan telepítheti és könnyen kezelheti. Hátránya a meglehetősen kicsi kijelző és az első oldal nyomtatási ideje. Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás sem, itt meg kell elégednie a kézi megoldással. A kisebb hátrányok ellenére ez a lézernyomtató nagyon sikeres modell a színes nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez.

Tipp az Ön számára

Ha Ön azon képzettebb felhasználók közé tartozik, akik az üres tonerkazettákat képesek újratölteni festékporral, akkor ez  a legolcsóbb megoldás a többfunkciós nyomtatóhoz. Ezt a lehetőséget csak azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akiknek van tapasztalatuk a tonerek újratöltésével. A tonerkazetta nem megfelelő behelyezése károsíthatja a nyomtatót. Ehhez a művelethez bizonyos esetekben a chip cseréje is szükséges.