Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Kodak Photo Printer Dock

Kis méretű, hordozásra alkalmas fotónyomtatók meglehetősen nagy mennyiségben találhatók meg a piacon. Ezek többnyire kis zsebben is elférő eszközök. Ha festék-szublimációs nyomtatót keres fényképekhez, és nem keresi kimondottan a lehető legkisebb eszközt, a választék sokkal kisebb. A nagyon népszerű Canon Selphy modellek mellett találtunk egy érdekes Kodak Photo Printer Dock modellt, amely festék-szublimációs technológiával nyomtat. Kellemes kialakítású, kompakt méretben, problémamentes hordozhatósággal és néhány funkcióval, amelyekkel egyértelműen kiemelkednek a kínálatból. Mit kínál ez a modell ilyen nagyon vonzó áron?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: festék szublimációs színes (D2T2)

Felhasználás cég / háztartási: személyi

Nyomtató interfész: USB / Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: iOS / Android

Funkciók nyomtató / multifunkció: Többfunkciós - fényképek nyomtatása

Maximális nyomtatási formátum: 10 x 15 cm

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 170 mm

Mélység: 100 mm

Magasság: 69 mm

Tömeg: 1,3 kg

 

Minimalista kialakítás

Ez egy kicsi, praktikus doboz, amelynek súlya alig valamivel haladja meg az 1 kg-ot, érdekes technológiát rejt. A nyomtató szélei kissé lekerekítettek, és a készülék kellemes minimalista stílusú. A kiváló gyári kivitelezés és a szilárd műanyagok hozzájárulnak az általános kialakításhoz. Az eszköz felső részét finom mélyedéssé dolgozták fel, amelyben a mobil eszköz csatlakoztatására szolgáló csatlakozó van elrejtve, és dokkoló állomásként használják a feltöltéshez. Kényelmes, ha olyan mobiltelefon van csatlakoztatva, amelyet feltöltünk és áttekinthető kijelzőként használunk a nyomtatás előtti fényképek megjelenítésére a nyomtatás előtt, és egyben vezérlőpanelként is használhatja a Kodak alkalmazás segítségével. A dokkoló támogatja az Android operációs rendszerrel rendelkező eszközöket, amelyeket micro-USB-n keresztül csatlakoztat, valamint az iOS rendszerű eszközöket. Az iPhone-t a dokkolóhoz csatlakoztathatja a micro-USB és a Lightning csatlakozó közötti adapter segítségével. Az iPhone Plus és a Pro Max modellek is megfelelnek a követelményeknek. Ha atipikus modellje van, akkor kombinált USB-kábellel is dokkolhat. Az oldalsó USB-porton keresztül mobileszközt is csatlakoztathat. Az elülső részen van egy bemeneti adagolótálca a fotópapírhoz, és egy támasztórúd, amely teret ad a nyomtatási kimenethez. Hátul egy nyílás található a fotópapír átmenetéhez a nyomtatásnál. Mivel egy 4Pass rendszerről van szó, a fényképnek 4 x kell keresztülmennie a mechanizmuson ahhoz, hogy a festéket rétegenként felvigye. Az egyik oldalon a patron nyitófedele, a másik oldalon a már említett USB port található. USB-kulcs csatlakoztatására is használható. A készüléken egyetlen háttérvilágítású gomb található a nyomtató bekapcsolásához. A háttérvilágítás információs állapotjelző LED-ként is szolgál. Különböző színekben villog egy adott állapot, például nyomtatás, hiba és üres papírtálca jelzésére.

 

    

 

Funkcionalitás

Ez egy egyfunkciós eszköz színes fényképek nyomtatásához 4 x 6 "méretben, amely egy klasszikus 10 x 15 cm-es fényképformátum. A zsebméretű azonnali fotónyomtatóktól eltérően normál fényképet nyomtat. A hordozható zsebnyomtatók maximális mérete 5 x 7,6 cm. További különbség a 4Pass technológia, amely sokkal jobb minőségű a ZINK technológiához képest. A Kodak Photo Printer Dock modellt USB-kábellel, valamint Bluetooth vezeték nélküli technológiával csatlakoztathatja a dokkolóhoz. A vezérlés kényelmes, közvetlenül az okostelefon kijelzőjéről a praktikus, intuitív Kodak Photo Printer alkalmazás segítségével. Amellett, hogy fényképeket nyomtat a mobilgalériából, csatlakozhat különféle közösségi hálózatokhoz és felhőszerverekhez, azzal a lehetőséggel, hogy az előre beállítottakon kívül más lehetőségeket is hozzáadjon.

Nyomtatási sebesség és minőség

A 4Pass technológiának köszönhetően a fényképek minősége magas szintű. Így minőségi fotót kap, szinte olyan, mint egy professzionális fotólaborból. Az egész folyamat a D2T2 4Pass termoszublimációs nyomtatás technológiájából áll, ahol fokozatosan alkalmazzák a cián, sárga és bíbor színeket (szétszóródnak a fotópapíron egymás után), az utolsó réteg pedig a laminálás. A színek laminálásnak köszönhetően a fotók nem halványulnak, és a fénykép ellenáll az ujjlenyomatoknak és a nedvességnek. A készülék mellett egy patront is talál 10 fotó nyomtatásához, közvetlenül a csomagolásban. A nyomtató a Kodak prémium tintapatronnal nyomtat, a legkorszerűbb D2T2 festék diffúziós átviteli technológiával gyors, egygombos nyomtatáshoz. A fénykép 300 dpi felbontással nyomtatható.

 

A nyomtató előnyei

- kellemes kialakítás

- fotó nyomtatási minőség

- egyszerű kezelés

- alkalmazás a fényképek nyomtatás előtti szerkesztésére

- USB kulcsról való nyomtatás támogatása

 - Wi-Fi Direct csatlakozatás és támogatás

- az SK, CZ menü lokalizálása

 

A nyomtató hátrányai

- lassabb nyomtatás

- a fogyóeszközök magasabb ára

 

Értékelés

Ha gyors, jó minőségű nyomtatót keres a klasszikus fotóformátumhoz, a Kodak Photo Printer Dock jó megoldás. A kiváló minőség mellett kényelmes vezérlést is biztosít, előnye pedig a mobileszköz töltő dokkolója. Ha összehasonlítjuk az árat a kisebb zsebméretű azonnali fotónyomtatók árával, akkor megközelítőleg ugyanazon az árszínvonalon vagyunk. Ugyanakkor jobb minőségű és nagyobb képeket kap. Az eredeti készlet, amely a Kodak 4 × 6 " 80-as csomagot tartalmazza, kompatibilis a Kodak Dock nyomtatóval, és nyomtatáshoz tintát, valamint 80 darab 10 × 15 cm méretű papírt kínál. Az ára 35-40 € körüli, és a fényképet a legalacsonyabb áron mintegy 0,47 euróért nyomtathatja ki, ami még mindig megfelelő ár az alkalmi színes fotónyomtatáshoz. Ha még mindig ajándékot keres a karácsonyfa alá, akkor a  Kodak Photo Printer Dock fotónyomtató nagyszerű tipp lehet!