Irodaszerek

Kodak Photo Printer Dock

Kis méretű, hordozásra alkalmas fotónyomtatók meglehetősen nagy mennyiségben találhatók meg a piacon. Ezek többnyire kis zsebben is elférő eszközök. Ha festék-szublimációs nyomtatót keres fényképekhez, és nem keresi kimondottan a lehető legkisebb eszközt, a választék sokkal kisebb. A nagyon népszerű Canon Selphy modellek mellett találtunk egy érdekes Kodak Photo Printer Dock modellt, amely festék-szublimációs technológiával nyomtat. Kellemes kialakítású, kompakt méretben, problémamentes hordozhatósággal és néhány funkcióval, amelyekkel egyértelműen kiemelkednek a kínálatból. Mit kínál ez a modell ilyen nagyon vonzó áron?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: festék szublimációs színes (D2T2)

Felhasználás cég / háztartási: személyi

Nyomtató interfész: USB / Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: iOS / Android

Funkciók nyomtató / multifunkció: Többfunkciós - fényképek nyomtatása

Maximális nyomtatási formátum: 10 x 15 cm

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 170 mm

Mélység: 100 mm

Magasság: 69 mm

Tömeg: 1,3 kg

 

Minimalista kialakítás

Ez egy kicsi, praktikus doboz, amelynek súlya alig valamivel haladja meg az 1 kg-ot, érdekes technológiát rejt. A nyomtató szélei kissé lekerekítettek, és a készülék kellemes minimalista stílusú. A kiváló gyári kivitelezés és a szilárd műanyagok hozzájárulnak az általános kialakításhoz. Az eszköz felső részét finom mélyedéssé dolgozták fel, amelyben a mobil eszköz csatlakoztatására szolgáló csatlakozó van elrejtve, és dokkoló állomásként használják a feltöltéshez. Kényelmes, ha olyan mobiltelefon van csatlakoztatva, amelyet feltöltünk és áttekinthető kijelzőként használunk a nyomtatás előtti fényképek megjelenítésére a nyomtatás előtt, és egyben vezérlőpanelként is használhatja a Kodak alkalmazás segítségével. A dokkoló támogatja az Android operációs rendszerrel rendelkező eszközöket, amelyeket micro-USB-n keresztül csatlakoztat, valamint az iOS rendszerű eszközöket. Az iPhone-t a dokkolóhoz csatlakoztathatja a micro-USB és a Lightning csatlakozó közötti adapter segítségével. Az iPhone Plus és a Pro Max modellek is megfelelnek a követelményeknek. Ha atipikus modellje van, akkor kombinált USB-kábellel is dokkolhat. Az oldalsó USB-porton keresztül mobileszközt is csatlakoztathat. Az elülső részen van egy bemeneti adagolótálca a fotópapírhoz, és egy támasztórúd, amely teret ad a nyomtatási kimenethez. Hátul egy nyílás található a fotópapír átmenetéhez a nyomtatásnál. Mivel egy 4Pass rendszerről van szó, a fényképnek 4 x kell keresztülmennie a mechanizmuson ahhoz, hogy a festéket rétegenként felvigye. Az egyik oldalon a patron nyitófedele, a másik oldalon a már említett USB port található. USB-kulcs csatlakoztatására is használható. A készüléken egyetlen háttérvilágítású gomb található a nyomtató bekapcsolásához. A háttérvilágítás információs állapotjelző LED-ként is szolgál. Különböző színekben villog egy adott állapot, például nyomtatás, hiba és üres papírtálca jelzésére.

 

    

 

Funkcionalitás

Ez egy egyfunkciós eszköz színes fényképek nyomtatásához 4 x 6 "méretben, amely egy klasszikus 10 x 15 cm-es fényképformátum. A zsebméretű azonnali fotónyomtatóktól eltérően normál fényképet nyomtat. A hordozható zsebnyomtatók maximális mérete 5 x 7,6 cm. További különbség a 4Pass technológia, amely sokkal jobb minőségű a ZINK technológiához képest. A Kodak Photo Printer Dock modellt USB-kábellel, valamint Bluetooth vezeték nélküli technológiával csatlakoztathatja a dokkolóhoz. A vezérlés kényelmes, közvetlenül az okostelefon kijelzőjéről a praktikus, intuitív Kodak Photo Printer alkalmazás segítségével. Amellett, hogy fényképeket nyomtat a mobilgalériából, csatlakozhat különféle közösségi hálózatokhoz és felhőszerverekhez, azzal a lehetőséggel, hogy az előre beállítottakon kívül más lehetőségeket is hozzáadjon.

Nyomtatási sebesség és minőség

A 4Pass technológiának köszönhetően a fényképek minősége magas szintű. Így minőségi fotót kap, szinte olyan, mint egy professzionális fotólaborból. Az egész folyamat a D2T2 4Pass termoszublimációs nyomtatás technológiájából áll, ahol fokozatosan alkalmazzák a cián, sárga és bíbor színeket (szétszóródnak a fotópapíron egymás után), az utolsó réteg pedig a laminálás. A színek laminálásnak köszönhetően a fotók nem halványulnak, és a fénykép ellenáll az ujjlenyomatoknak és a nedvességnek. A készülék mellett egy patront is talál 10 fotó nyomtatásához, közvetlenül a csomagolásban. A nyomtató a Kodak prémium tintapatronnal nyomtat, a legkorszerűbb D2T2 festék diffúziós átviteli technológiával gyors, egygombos nyomtatáshoz. A fénykép 300 dpi felbontással nyomtatható.

 

A nyomtató előnyei

- kellemes kialakítás

- fotó nyomtatási minőség

- egyszerű kezelés

- alkalmazás a fényképek nyomtatás előtti szerkesztésére

- USB kulcsról való nyomtatás támogatása

 - Wi-Fi Direct csatlakozatás és támogatás

- az SK, CZ menü lokalizálása

 

A nyomtató hátrányai

- lassabb nyomtatás

- a fogyóeszközök magasabb ára

 

Értékelés

Ha gyors, jó minőségű nyomtatót keres a klasszikus fotóformátumhoz, a Kodak Photo Printer Dock jó megoldás. A kiváló minőség mellett kényelmes vezérlést is biztosít, előnye pedig a mobileszköz töltő dokkolója. Ha összehasonlítjuk az árat a kisebb zsebméretű azonnali fotónyomtatók árával, akkor megközelítőleg ugyanazon az árszínvonalon vagyunk. Ugyanakkor jobb minőségű és nagyobb képeket kap. Az eredeti készlet, amely a Kodak 4 × 6 " 80-as csomagot tartalmazza, kompatibilis a Kodak Dock nyomtatóval, és nyomtatáshoz tintát, valamint 80 darab 10 × 15 cm méretű papírt kínál. Az ára 35-40 € körüli, és a fényképet a legalacsonyabb áron mintegy 0,47 euróért nyomtathatja ki, ami még mindig megfelelő ár az alkalmi színes fotónyomtatáshoz. Ha még mindig ajándékot keres a karácsonyfa alá, akkor a  Kodak Photo Printer Dock fotónyomtató nagyszerű tipp lehet!