Irodaszerek

Kodak Printer Mini 3 Retro

Az azonnali fotónyomtatás ma nagyon népszerű. Kis méretű hordozható fotónyomtatók segítségével azonnal átváltoztathatja a rögzített pillanatot fényképpé. A zsebnyomtatók széles választékához felkerült a Kodak vállalat Kodak Printer Mini 3 Retro nevű modellje is. Ez a régebbi Mini 2 modell utódja. A karácsony előtti időszak a kis hordozható fotónyomtatókból ideális ajándékot kreál. Milyen előnyöket kínál a nagyon szép retro kivitelű modell?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes szublimációs nyomtatás

Felhasználás cég / háztartási: személyes

Nyomtató interfész: USB / Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: iOS, Android

Funkciók nyomtató / többfunkció: fényképek nyomtatása

Maximális nyomtatási formátum: 3 x 3 "(7,62 x 7,62 cm)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 104 mm

Mélység: 132 mm

Magasság: 30 mm

Tömeg: 0,35 kg

 

Retro stílusú kialakítás

A Kodak Mini 3 Retro fotónyomtató három színes változatban kapható: fekete, fehér és sárga. A sárga színű kialakítás erősen emlékeztet az eredeti Kodak termékekre, tipikus logószíneikkel. Szélességével és viszonylag nagy feliratokkal is hozzájárul a retro stílusú megjelenéshez a készülék testén. Az enyhe retro stílus  ellenére a nyomtató vonzó kialakítású, ergonomikusan lekerekített élekkel és fényes kivitelben. Más hordozható fotónyomtatókhoz képest, amelyek inkább minimalista stílusban vannak hangolva, a Kodak Printer Mini 3 Retro modell valóban eredeti darab. A készülék jobb oldalán található egy USB-kábel a feltöltéshez és a visszaállításhoz. Nyitó fedél a patrontálca behelyezéséhez (fotópapír a fóliával együtt a görgő elején, keskeny oldalán). A hátsó oldalon található egy bekapcsológomb és egy állapotjelző LED. A bal oldalon keskeny nyílás található a kimenethez.

 

            

Zsebfunkciók

A hordozható fotónyomtató azonnal nyomtat, amint Bluetooth-on keresztül mobil eszközhöz csatlakozik. Kompatibilis az Android és az iOS operációs rendszerekkel. Csak a Kodak Mini Shot vagy a Kodak Instant alkalmazásokra van szüksége. Ide tartozik több mint 20 különböző nyelv támogatása. Párosítja a mobilalkalmazást a nyomtatóval, és kiválaszthatja a nyomtatási fotókat a mobilgalériából. Természetesen nyomtatás előtt szerkesztheti a fényképet, alkalmazhat szűrőket (22 típus), keretet, szöveget vagy matricát. A fényképeket szegély nélkül is kinyomtathatja. A beépített akkumulátor kapacitása körülbelül 20 fotó töltésenként, és a teljes feltöltés ideje 90 perc. Az akkumulátor állapotát közvetlenül a mobil készülék Kodak alkalmazásában ellenőrizheti.

 

kodak.com

 

4PASS nyomtatási minőség

A Kodak Printer Mini 3 Retro mode 4PASS technológiával nyomtat, ami azt jelenti, hogy ez egy 4- átmenetű festék-szublimációs technológia. Három alapszínnel, a cián, a bíborvörös és a sárga színnel működik, mintegy 16,7 millió tintaszínt képes létrehozni úgy, hogy nem fakulnak ki, és normál tárolási körülmények között több mint 100 évig kitartanak. A fotónyomtatás automatikusan egy védőréteggel van ellátva, amely megvédi a fényképet a karcolásoktól, és azonnal ellenállóvá teszi az ujjlenyomatokkal és a vízzel szemben. Ez a rendszer nem Zink-Zero Ink, bár hasonló hozzá, és azt mondhatnánk, hogy a cink egyszerűsített módszer a 4PASS nyomtatására, de sajnos nem éri el az eredeti 4PASS minőségét. A Kodak Printer Mini 3 Retro fotónyomtatóval szegély nélküli fényképeket kiváló, 3 x 3 "minőségben nyomtathat. A fénykép nyomtatása kevesebb, mint 50 másodpercig tart.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt és könnyű hordozható fotónyomtató

- nyomtatási minőség

- névjegykártyák készítése

- kreatív funkciók: különféle sablonok, keretek, szöveg, matricák hozzáadása

- kényelmes nyomtatás közvetlenül mobil eszközről

- szegély nélküli nyomtatás

- zökkenőmentes kapcsolat Bluetooth-on keresztül

- ingyenes alkalmazás Android és iOS eszközökhöz

- 4Pass D2T2 technológia a színes nyomtatáshoz

- 3 színes többfunkciós tintapatron (cián, bíborvörös, sárga)

- 90 perc, amíg a nyomtató teljesen fel nem töltődik

- egyetlen töltéssel akár 20 fényképet is kinyomtathat

 

A nyomtató hátrányai

- fotópapírok ára

- csak speciális Kodak 4PASS-K fotópapírokkal kompatibilis

- micro USB port (nem USB-C típusú)

 

Értékelés

A Kodak Printer Mini 3 Retro modell egy kompakt, hordozható kézi fotónyomtató, jellegzetes stílusban. Egyetlen gombnyomással kinyomtathatja és megoszthatja fényképeit szeretteivel. Bluetooth-on keresztül gyorsan csatlakoztathatja a mobileszközökhöz. Minden Android és iOS eszköz támogatott. A Kodak segítségével vezeték nélkül böngészhet, szerkeszthet és kinyomtathatja a fotógalériát. A 4Pass egy olyan nyomtatási technológia, amely garantálja a legjobb nyomtatási minőséget. A fényképeket színes rétegekben nyomtatják a mellékelt laminálási eljárással, ennek köszönhetően a fénykép vízálló és ellenáll az ujjlenyomatoknak. Ez a hordozható fotónyomtató szabadalmaztatott all-in-one kazettát használ, így könnyedén kicserélheti a fotópapírt és a tintaszalagot egyszerre. A csomag tartalmaz: egy kis Kodak Mini 3 Retro fotónyomtatót, mikro USB töltőkábelt, gyors üzembe helyezési útmutatót, all-in-one kazettát és 8 fotópapírt. Az eredeti Retro változat mellett ez a modell a Kodak Mini 3 SQUARE klasszikus modern változatában is kapható.