Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Kodak Smile+ Digital Instant Print Camera

A Kodak észak-amerikai márka licenctulajdonosa, a C+A Global bemutatta a Kodak SMILE+ azonnali nyomtatású digitális fényképezőgépet vonzó áron, 99 dollárért. Ez a megfizethető azonnali nyomtatású fényképezőgépek portfóliójának legújabb tagja. A Kodak SMILE+ Instant Print Camera kompakt kialakításával és felhasználóbarát funkcióival kevesebb mint 60 másodperc alatt nyomtat fényképeket öntapadó cinkpapírra. Az univerzális eszköz egy fényképezőgépet és egy nyomtatót kombinál. A különböző stílusokhoz többféle pasztellszínben elérhető fényképezőgép forgó lencsével rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden felvételhez beállítsák a színszűrőt, így a fényképek egyedi hatást keltenek.

Az iOS és Android rendszerhez készült ingyenes Kodak SMILE alkalmazás intuitív felhasználói felületet kínál. A felhasználók nyomtatás előtt egyszerű szerkesztéseket végezhetnek, kereteket adhatnak hozzá és testreszabhatják a fényképeket. Miután csatlakozott az alkalmazáshoz, a Kodak SMILE+ Instant Print Camera a galériából meglévő fényképek kinyomtatására is használható mobileszközön.

forrás: Kodak

 

Előnyök

- Szinte azonnali fotónyomatok öntapadó hátlappal

- "Cink" tintamentes technológia

- Kompatibilitás iOS, Android (alkalmazás)

- Opcionális MicroSD kártya használata képek tárolására

- Normál Insta formátum 2 x 3"

- Beépített lencse a színszűrő cseréjéhez

- Automata vaku

- Bluetooth csatlakoztatás

- 6 színben kapható

 

Hátrányok

- Nem tartalmaz előnézeti/vezérlő kijelzőt a hátoldalon

- Hiányzik a kijelző, így nem tudja kiválasztani, hogy mely képeket nyomtatja ki

- Halványabb, mattabb színvisszaadás a cink nyomatokon

- A kamera műanyag felépítése

- 5 megapixel

Design pasztell kabátban 

Kompakt méretének köszönhetően a Kodak Smile+ kényelmesen elfér egy tágasabb kabátzsebben vagy egy kisebb kézitáskában. Nagy kerek kioldógombjával és vastagabb fogantyújával kicsit retro-analógnak tűnik, de nagyon felhasználóbarát.

Azok a felhasználók, akik szeretik a tapinthatóbb, analóg kezelőszerveket, örömmel fogadják ezt a szórakoztató funkciót a Kodak Smile+-on; egy előre beállított forgó lencseszűrő, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy elforgatva válasszon egy fizikai (nem digitális) effektussorból a felvétel elkészítése előtt. Talán egy kicsit szokatlan, és mivel a hátoldalon nincs LCD, nem lehet megnézni, hogyan fog kinézni a felvétel. El kell viselnie a felső oldalon található optikai keresőt.

A készülék két-két fém fűzőlyukkal rendelkezik a kamera mindkét oldalán a pánt nyakra vagy csuklóra való rögzítéséhez. A jobb oldalon van egy nagyobb nyílás a nyomtatás kimenetéhez. Ha Ön jobbkezes, akkor a készüléket kényelmes lesz kézben tartani. A balkezeseknek meg kell találniuk a megfogás módját.

Fixfókuszú objektívvel a Kodak Smile+ által készített képek 5 megapixelesek. Ez a felbontás, akárcsak maga a retro stílusú fényképezőgép, inkább a múltba való visszatérésnek tűnik.

A fényképezőgépet tartalmazó csomag 5 db Kodak Zink fotópapírt tartalmazó kezdőcsomagot tartalmaz. 2 x 3 hüvelykes méretükkel ezek a legtöbb Fuji Instax fényképezőgép kimeneti méretéhez hasonlíthatók, de kisebbek, mint a régebbi Kodak Smile Classic által támogatott 3,5 x 4,25 hüvelykes papír. Speciális csomag Kodak Zink fotópapír vásárlása esetén 20 db-os csomagot kap. Ez akkor hasznos, ha elkezdi használni a fotónyomtatót, és kísérletezni fog egy kicsit. 

Ahelyett, hogy itt egy pár AA elemet kellene táplálnia, ami az alap Fuji Instax modelleknél történik, a Kodak Smile+ lítium-ion akkumulátort tartalmaz. A mellékelt USB-kábel csatlakoztatásával újratölthető.

Teljesítmény és minőség

Amellett, hogy a szűrőket el lehet forgatni a fényképezőgép lencséje előtt, a Kodak Smile+ teljesen automatikusan működik pontonként és felvételenként. A gondatlan vagy véletlen aktiválás elkerülése érdekében tartsa lenyomva a fényképezőgép bekapcsológombját 3 másodpercig, amíg a jelzőfény fel nem gyullad, és készen áll a fényképezésre. A vaku is teljesen automatikus, így magán a fényképezőgépen nincs olyan gomb, amely szükség esetén kikapcsolná.

A hátlapon nincs kijelző, és az egyetlen dolog, ami a készülékben van, az egy optikai kereső a tetején a felvételek bekeretezéséhoz. Mint minden azonnali nyomtatású fényképezőgép esetében, itt is elkerülhetetlen a próbálkozás és a hiba, mivel a végeredményt csak a nyomtatás után láthatja.

A versenytárs Fuji Instax modellekkel ellentétben azonban ennek a modellnek nincs elülső szelfitükre a pontosabb keretezés érdekében, amikor a fényképezőgépet karnyújtásnyira tartja, és az objektívet maga felé fordítja. Ezen túlmenően, bár bőségesen fel van szerelve egy MicroSD kártyanyílással, hogy biztonsági másolatot készítsen a felvételekről, mindaddig, amíg papír van betöltve, a fényképezőgép minden alkalommal automatikusan nyomatot készít, amikor megnyomja az exponáló gombot. Sajnos nincs lehetőség kiválasztani, hogy melyik képeket nyomtatja ki és melyeket nem. 

Ami az objektív előtt elhelyezett forgó szűrőhármast illeti, a kézikönyv szerint standard, retro és "csillag" szűrőkről van szó, utóbbiak csak akkor hatékonyak igazán, ha sok villogó fény van a felvételen. A retro szűrővel készült felvételek vöröses árnyalatúak is. A köztük lévő különbség nem szignifikáns, és a kép a keret szélei felé veszít élességéből.

A fényképezőgép és az okostelefon Bluetooth-on keresztüli párosításának támogatása, és alapvetően a Kodak Smile+ kompakt hordozható nyomtatóként történő használata a mobilgalériából származó képekhez zökkenőmentesen működik.

Mivel lehet MicroSD-t behelyezni, elméletileg akkor is folytathatjuk a fotózást, ha a fényképezőgépből kifogy a papír. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az exponáló gomb lenyomása, amikor nincs papír a fényképezőgépben, valójában a képet a cserélhető kártyára menti, de a fényképezőgép továbbra is megpróbál nyomtatni, sok mechanikus zümmögéssel és kattogással. 

 

   

forrás: Kodak

Egy rövid következtetés

Egyértelmű, hogy senki sem vár professzionális minőségű eredményeket egyetlen azonnali nyomtatású fényképezőgéptől sem. Inkább a szórakoztató és a szerencsés végezetű balesetekről és a meglepő pillanatokról szól, mint a kifinomultságról. A gyerekek és a fiatalok azonban imádni fogják, hogy ezeknek a mini nyomatoknak a hátoldala lehúzható, így a képek matricákká varázsolhatók, amelyeket füzetekbe, falakra és a hűtőszekrényre is elhelyezhetnek. A megfizethető Kodak Smile+ egy módja annak, hogy a fotózás örömét közelebb hozza a fiatalokhoz, és ezért végső soron pont az alacsony ár miatt megérheti. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a készüléket ráadásul hordozható nyomtatóként is használhatjuk az okostelefonnal készített képekhez, akkor ez egy igazán jó választás.

Ha szereti a szinte azonnali öntapadós fotónyomatok reprodukálását vagy a telefonos alkalmazáson keresztüli megosztását, akkor valószínűleg érdekelni fogja ez az eszköz. Mindezeket a lehetőségeket kínálja a Kodak Smile+. Megfizethető áron kapható, ami közvetlen versenytárssá teszi a Fujifilm Instax fényképezőgép-családdal. Annak ellenére, hogy a nyomatok nem érik el a professzionális fotólaborban vagy egy jó minőségű fotónyomtatón nyomtatott fényképek minőségét, ennek a fotónyomtatónak a használata szórakoztató, ami a fő előnye.