Kodak Smile Printer


Egy kis varázslat a zsebből az azonnali nyomtatáshoz

A minimalista, hordozható és nagyon kicsi Kodak Smile nyomtató új felfedezésünkké vált a kézi nyomtatók körében. Az eladók nagyon érdekes színekben és árakban kínálják. Az azonnali nyomtatást értékelni fogja a mai digitális korszakban útközben vagy a nyári partikon. Örömteli emlékei lehetnek közvetlenül a fényképezés után, az öntapadó fotópapírra nyomtatva. Mit kínál ez a zsebnyomtató modell, és miben különbözik a többi hordozható fotónyomtatótól?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes  hőszublimációs

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás - személyes

Nyomtató interfész: USB / Bluetooth

Funkciók nyomtató / multifunkció: nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: 5 x 7,6 cm (2 x 3 ")

Kijelző: nem (információs háttérvilágítás)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 122 mm

Mélység: 23 mm

Magasság: 79 mm

Tömeg: 0,45 kg

 

Kialakítás zsebhez szabva

A Kodak modell még a zsebnyomtatók között is az egyik legkisebb és legkönnyebb eszköz. A készülék teste erős és nagyon jól elkészített. Az élek finom lekerekítésének köszönhetően a kellemes ergonómia megmaradt. A fehér és fekete színvilág mellett a nyomtató telített, szinte cukor rózsaszínben és párizsi kék színben is eladó volt, de még a pasztell színek rajongóinak sem kell szomorúnak lenniük. A gyártó sötétebb mentazöld színt készített nekik. A gyártó maga a színeket csak egyszerű megnevezéssel közli: fehér, fekete, piros, kék és zöld. A tetején a Kodak logó található. A nyomtató műanyaga sima, kivéve egy kis átmenetet, amelynek recézett (vonalas) textúrája van. Elöl levehető fedél található, amely mögött egy tálca van a fotópapír betöltésére. A kalibrációs kék lappal együtt helyezzük be a tálcába. Nyomtatáskor a texturált részt finoman megnyomva kinyitja a tetejét, ami rést hoz létre a nyomatok kimenetére. Ez a mechanizmus nem szabványos, de nagyon egyszerű és kényelmes. Még háttérvilágítással is rendelkezik LED-es fénnyel, amely fehér, kék és piros színjelzést is mutat. A nyomtató bal oldalán található egy visszaállítás(RESET), egy töltési LED dióda és egy mikro USB-csatlakozó a töltőkábelhez. A nyomtató be- és kikapcsolása pontosan a felső fedél csúsztató-rendszerét használja. A nyomtató bekapcsolásához csúsztassa középre a felső panel (fedél)  szélét. Ez beállítja a kicsúsztatható rést, és a LED megvilágítja a rés körüli helyet. A nyomtató kikapcsolásához egyszerűen nyomja lefelé a kimeneti rést. Minden mást a Kodak Smile alkalmazás segítségével lehet vezérelni. A Kodak Smile fotónyomtató kényelmes és csúszásmentes a kézben. A készülék kellemes minimalista kialakítása és kompakt mérete kellemesen meglepett minket.

 

                  

 

Funkciók és vezérlés a Kodak Smile alkalmazás segítségével

A mobil nyomtatáson kívül, amire a készülék szánva van, nem kínál többet. A Bluetooth interfészen keresztül össze kell kapcsolnia és párosítania a nyomtatót a mobiltelefonjával. A Kodak Smile alkalmazás segítségével végezze el a beállításokat és a szerkesztést a nyomtatás előtt. Ezt az IOS és Android rendszerű mobil eszközökről érhető el. Az alkalmazás letöltése után eltávolíthatja a szegélyeket, viszont kereteket, szűrőket, szöveget és matricákat adhat hozzá, vagy nyomtatás előtt beállíthatja a fénykép fényerejét és színeit. Az alkalmazás használatának egyik nagyon érdekes tulajdonsága az AR hozzáadása és az élő fotók készítése. Hozzáférés a közösségi hálózatokhoz, valamint fotók megosztása vagy nyomtatása a közösségi hálózaton keresztül is elérhető. A nyomtatáshoz Kodak Zink öntapadó fotópapírokat használnak, amelyeket 20 vagy 50 darabos kiszerelésben értékesítenek. Pozitívum, hogy ez a nyomtatómodell kompatibilis más gyártók papírjaival is.

 

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A fényképek elég gyorsan kinyomtathatók. Körülbelül 30–40 másodpercbe telik a teljes fénykép kinyomtatása. A Kodak Smile nyomtató 40 darab fényképet nyomtat egyetlen töltéssel, beépített akkumulátorral. A nyomtatás minősége megfelelő, és még ha nem is  tartozik a legjobbak közé, mégis az átlag minőség katagórájába soroljuk.

 

Előnyök

- kompakt zsebméret

- nyomtatás okostelefonról az ingyenes KODAK SMILE alkalmazás segítségével

- a 2 "x 3" méretű fényképek nyomtatása ragasztós hátlappal

- kompatibilitás ugyanazzal a formátummal más gyártók fényképpapírjaival

- hordozható zseb kialakítás

- Bluetooth csatlakoztatás

 - beépített újratölthető akkumulátor

- fejlett Kodak Smile applikációs funkciók

– könnyű nyomtatás a kameráról vagy a közösségi médiából

- teljes fotószerkesztő jelentés

- képesség szegélyek, matricák, szöveg és szűrők hozzáadására

- gyorsan megoszhatja fényképeit a közösségi hálózatokon

- támogatja a csodálatos AR effektusok hozzáadását a fotókhoz

 

Hátrányok

- tartalék fotópapírok ára

 

Rövid értékelés

A Kodak Smile zsebnyomtató a további játékos a kicsi azonnali nyomtatási eszközök között. Előnyei az ár, az egyszerű kezelés, a zökkenőmentes csatlakozás, a nyomtatási sebesség és a Kodak Smile alkalmazás sikere. Szép kialakítású és kompakt méretű, kis súlyú. Alapvetően mindent kínál a többi  zsebnyomtatóval együtt az azonnali nyomtatáshoz. Akcióban találtuk 69 euróért, ami verhetetlen ár más zsebméretű nyomtatókhoz képest. Ha nem vesszük figyelembe az árat, akkor valamivel jobb a HP Sprocket 200 modell, amelynek nyomtatási ideje tovább tart ugyan, de stílusosabb kialakítású és szebbnél szebb fotókat nyomtat jobb színekkel. A Kodak Smile modellel árban még versenyezhet  egy érdekes zsebnyomtató, amelyet a Xiaomi vállalat készített, mégpedig a Xiaomi Mi Portable Photo Printer modell.

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)