Irodaszerek

Kompakt nyomtatók vállalatok és üzemek számára

A nyomtatók és a multifunkciós készülékek piacán számos gyártó van az élvonalban, gazdag termékskálával, különböző árakon és modellekben, különféle felhasználói csoportok számára. Az alapmodellektől kezdve az igénytelen otthoni felhasználókig, a hallgatókig a kisvállalkozásokig, amelyeknek hatékony és magas színvonalú nyomtatásra van szükségük. A nagyvállalatok számára a legjobbak az átfogó megoldások. A rendhagyó felhasználók olyan gyártók berendezéseit keresik, akiknek termékeit egy másik iparágból ismerik. Jó példa erre a Hewlett Packard gyártó, amely jó helyzetben van a laptopok és számítógépek piacán, vagy a Canon, amelyet az emberek megismertek a kiváló fényképezőgépek és videokamerák miatt. Egy ilyen útkeresés elősegítette a Samsung érdeklődését a nyomtatók iránt is. Az emberek már megismerték, mint vezető mobiltelefonok és tévékészülékek gyártóját, ami bizonyos mértékben befolyásolta őket választásuk során. Az irodai berendezések piacán azonban számos, a tradícióval rendelkező kiváló gyártó található, akiknek termékei a vállalati szférában jobban ismertek. Több nyomtatót választottunk a minőségi bevált vállalatok műhelyéből, amelyek vállalkozások számára nagy kapacitású nyomtatók gyártásával foglalkoznak, de vannak olyan modellek, amelyek alkalmasak kisvállalkozásoknak vagy egyéni vállalkozóknak, vagy több aktív felhasználású háztartásnak.

Az OKI vállalattal kezdjük, amely már régóta jelentős nyomtató gyártó. A kis- és középvállalkozások nyomtatóinak kategóriájában a lézernyomtatókat széles körben használják, helyettesítve a tintasugaras nyomtatókat. Ez több okból is bekövetkezett: jobb nyomtatási minőség, sebesség és működési költségek miatt. A nyomtatási minőségről még lehetne vitatkozni, mivel a tintatechnológia újításai egyensúlyba hozták a nyomtatási minőséget. A nyomtatás sebessége és költsége továbbra is fennáll. Az OKI nyomtatóinak nagy része a vállalati és az üzleti szektorra koncentrál.

 

OKI B512DN

 

Az OKI B512dn monokróm lézernyomtatót fekete-fehér dokumentumok nyomtatására tervezték. Jó havi teljesítményt nyújt magas nyomtatási terheléssel, a dokumentumok minősége rendkívül jó, a LED technológiának köszönhetően. A formatervezés szempontjából azt mondhatjuk, hogy a nyomtató illeszkedik az irodai berendezések úgynevezett vállalati tervezéséhez. Mérete azonban inkább egy kompaktabb eszköz, amelyet a kisvállalatok és az egyéni kereskedők is értékelni fognak. A kijelző csak egysoros, amely nem vakítja el a felhasználót és a vezérlése egyszerű. Ha nem elégedett a formatervezéssel, akkor majd örülhet a teljesítménynek és a nyomtatási minőségnek. Az OKI B512dn nyomtató digitális LED-es elektrofotografikus nyomtatási technológiával, 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat. Az első nyomat nyomtatási ideje körülbelül 4,5 másodperc, és a nyomtató percenként 45 A4-es oldalt nyomtat ki. A csatlakoztathatóság szempontjából az USB csatlakozáson kívül a nyomtató csatlakoztatását is biztosítja a LAN hálózathoz. Természetesen van itt még automatikus kétoldalas nyomtatás is. Viszonylag rövid bemelegedési idő, 17 másodperc a bekapcsolástól és 5 másodperc a megtakarítási módtól, a gyors processzor és 512 MB RAM memória, lehetővé teszi az OKI B512dn számára, hogy könnyen nyomtasson nagy mennyiségben.

 

A vállalati és üzleti nyomtatók piacának nagy részét lefedő nyomtatók másik gyártója a japán Kyocera.

KYOCERA FS-2100D

 

Még ez a formatervezés sem tér el a vállalati irodai megoldások körétől. Viszont a hengerhez hasonló kissé atipikus, lekerekített jobb oldalán, amelyen a vezérlők vannak, ezt a nyomtatót érdekessé teszi. Ennek a  formatervezett elemnek megvan a maga jelentősége és felhasználhatósága az eszköz felépítésében. Az eszköz elején van egy elég nagy képernyő és USB-csatlakozó is, amely lehetővé teszi az USB-eszközökről történő közvetlen nyomtatást. Ez a monokróm lézernyomtató fekete-fehér dokumentumokat képes kinyomtatni a maximális A4-es méretig, 1200 x 1200 dpi felbontással. Percenként 40 oldalt nyomtat, így ez rendkívül hatékony eszköz az irodában. Kiváló a nyomtatás minősége és alacsonyak a nyomtatási költségek. Ezeket csökkentheti a nyomtató által kínált automatikus kétoldalas nyomtatási funkcióval, valamint alternatív lézerfestékek kiválasztásával. Az 500 lapos tálca nem okoz csalódást. A Kyocera FS-2100D nagyon jó választás kisvállalkozások és egyéni kereskedők számára.

 

A Xerox vállalat szintén nem újdonsült a nyomtatók piacán. Piaci jelenléte az Egyesült Államokban világszerte 180 országra bővült. Mindent gyárt és kínál a dokumentum-feldolgozással kapcsolatban. A portfólió széles választékát kínálja, a monokrómtól kezdve a színes multifunkciós másológépek és nyomtatók gyártója, valamint nem hiányzik szoftver- és átfogó üzleti megoldások teljes skálája sem.

 

Xerox Phaser 3260DN

Az önálló vállalkozók vagy a kis munkacsoportok számára, de a háztartások számára is elérhető a Xerox Phaser 3260DN kis méretű modell. Ez a lézernyomtató kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatást kínál a felhasználónak, normál felbontással 600 x 600 dpi, amelyet tovább lehet növelni 4800 x 600 dpi-re. A nyomtatási sebesség 28 A4 oldal / perc, ami hatékony segítővé teszi az irodában. Az első oldal kinyomtatásához szükséges idő 8,5 másodperc. 250 lap kapacitású belépő adagolótálcát kiegészíti a 150 lap kapacitással rendelkező kilépő adagolótálca. A gyártó által javasolt havi nyomtatási terhelés 1500 oldal. Az automatikus kétoldalas nyomtatási funkció is időt takarít meg és csökkenti a nyomtatási költségeket. Lehetőség van alternatív és prémium lézerfestékek használatára is, amelyek kompatibilisek ezzel a készülékkel. A csatlakoztatás gazdag, a klasszikus USB-kapcsolaton kívül használhatják a LAN-kapcsolatot, vagy egy nagyon népszerű és kényelmes vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolatot.