Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Konica Minolta Bizhub 185

Konica Minolta Bizhub 185 áttekintése

A Konica Minolta vállalat monokróm alapmodellje készen áll a gyors lézeres fekete-fehér nyomtatásra a vállalati környezetben. Kis és közepes méretű irodákhoz alkalmas. Ennek a modellnek a kapacitását nem lehet egyszerűen kibővíteni, ez csak a papírtálca hozáadásával lehetséges. Ennek ellenére hatékonyan tud működni, pozitívum a nagy formátumú nyomtatás A3-as papírral.

 

Rövid jellemzés

3 az 1-ben lézer multifunkciós/ monokróm nyomtatás/ másolás/ szkennelés/ A3/ USB/ Bizhub Secure

Méretek és tömeg

Mélység 531 mm/ szélesség 606 mm/ magasság 449 mm/ tömeg 25,2 kg

 

Formatervezés

Ennek a multifunkciós készüléknek nagyobb méretei vannak, és különösen komoly súlya is, ami miatt állandó  helyhez tartozik, és az áthelyezése egyik helyről a másikra nem ajánlott. Ezért egy vállalat vagy egy vállalkozó irodájának eszközévé válik ez a nyomtató . Nem javasoljuk a háztartás számára. Kialakításával jól illeszkedik  az irodai berendezésekhez, amelyek felépítménnyel bővíthetők, de ennek éppen az ellenkezője igaz. Ez a modell csak minimálisan bővíthető. A robusztusabb formáknak csak minimálisan van lekerekített élük. A készülék fekete kialakítását egy fehér kezelőpanel egészíti ki, gazdag gomb választékkal és egy kis LCD kijelzővel. Az elülső oldalon van egy bemeneti papíradagoló tálca. A jobb elülső részen van egy csukhatós rekesz, amelyben kicserélheti a festéket. A hálózati kapcsolót a bal oldalon találja. Hátulján talál egy csatlakozót a hálózati kábel csatlakoztatásához és egyetlen USB-portot az eszköz számítógéphez történő csatlakoztatásához. A kialakítás nem fog csalódást okozni, de semmi eredetivel sem lep meg.

Funkciók

Ez egy lézer monokróm multifunkciós készülék, amely a nyomtatás mellett másolást és szkennelést is kínál. A nyomtató támogatja a fekete-fehér nyomtatást A3 méretig. Kihasználhatja a több oldal nyomtatását egy oldalra és a vízjel funkciót. Másoláskor mindkét oldalt átmásolhatja  egy oldalra, például személyi igazolványok másolásakor. További másolási lehetőségek a szortírozás és az oldalanként 2 - 4 oldal másolása. A dokumentumok kényelmes digitalizálásához használhatja a TWAIN szkennert. Sajnos, amikor a modell csatlakoztathatóságáról van szó, meg kell elégednie egy USB-kábelen keresztüli rögzített kapcsolattal. Ez a modell nem csatlakoztatható a hálózathoz Ethernet-kábellel vagy vezeték nélküli Wi-Fi-vel.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Konica Minolta Bizhub 185 lézernyomtatási technológiát alkalmaz, és a SIMITRI® HD (polimerizált toner) festéket használja a legmagasabb minőség, a szín stabilitás és a  tartósság  biztosítása érdekében. A nyomtató percenként 18 A4-es és 9,1 A3-as oldalt képes kinyomtatni. Az első oldal nyomtatási ideje kevesebb, mint 8 másodperc alatt történik, a fekete-fehér nyomtatás felbontása 600 x 600 dpi. Az adagolótálca kapacitása 350 lap, a bemeneti adagolótálca 250 lapos, a kézi adagoló pedig 100 lapos.

 

A nyomtató előnyei

- fekete-fehér nyomtatási minőség

- nyomtatási sebesség

- 3 az 1-ben (többfunkciós)

- max. A3 formátum

- Bizhub Secure szolgáltatás opció

- az eszköz a Konica Minolta szolgáltatásaival együtt megfelel a GDPR adatvédelmi követelményeinek

- gazdaságos üzemeltetés

 

A nyomtató hátrányai

- a festék nem a csomag tartozéka (a Konica Minolta TN 116 festékkazetta vásárlása)

- csak fekete-fehér nyomtatás

- minimális csatlakozási ajánlat (USB)

- az első telepítéshez tapasztalt felhasználó vagy szerviztechnikus szükséges

- nem támogatja a CZ és SK nyelvet (a beállítás csak a szervizmenü segítségével lehetséges a régió megváltoztatásával)

- illesztőprogramok hiánya az OS X számára (csak Windows esetén)

 

Nyomtatópatronok

A Konica Minolta Bizhub 185 többfunkciós készülék polimerizált fekete SIMITRI® HD festékkazetta segítségével nyomtat, amelynek a kapacitása 11 000 oldal, 5% -os lefedettség mellett. Az eredeti toner a Konica Minolta TN 116 jelöléssel rendelkezik, és dupla csomagolást kínál (2 x 11 000 oldal). A nyomtatási költségek csökkentése érdekében használhat alternatív vagy prémium festéktartalmú TonerDepot tonert is, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a készülékkel, és kiváló minőséget érnek el, hogy megfeleljenek a nemzetközi szabványoknak.

Értékelés

A Konica Minolta Bizhub 185 egy multifunkcionális eszköz, amely hatékonyan képes működni egy kis vagy közepes méretű vállalat igényes munkavégzésében. Egyértelműen kiváló teljesítményt és fekete-fehér nyomtatási minőséget nyújt magas szinten. Az alacsony fogyasztásnak és a SIMITRI® HD festék felhasználásának köszönhetően ez a modell környezetbarát (40% -kal csökkenti a nyomtatás szén-dioxid-termelését). A beállítás után már nagyon kényelmes a működtetése, és a nyomtatáshoz és szkenneléshez szükséges funkciók elég széles skálája pozitívum. És itt érnek véget az eszköz előnyei. A legnagyobb hátrány a csatlakoztatás, alapvetően az egyetlen lehetőség a rögzített USB-kábel. Nagyon bonyolult a kezdeti telepítés, amely tapasztalt felhasználót igényel, vagy közvetlenül a készülék vásárlásakor használja a telepítési szolgáltatást. Ha kíváncsi arra, miért, akkor ez az indítási folyamat miatt van. Ezt a modellt csomagban egy tasak indítóporral (developer) árulják.

Bonyolultabb telepítés

Ez abból áll, hogy az oldalsó burkolatot kinyitják a jobb oldalon, és az előlapon található burkolatot is. Az elülső részen van egy lyuk a festék behelyezéséhez és egy fedél, amely alatt csavarokra lel egy optikai meghajtó található. Három csavarral van rögzítve, amelyeket el kell távolítania. Az egyik alatt található a kábel fedele a leválasztáshoz. A maradék két csavar kicsavarása után kihúzhatja azt a részt, amelyen az optikai dob és a festéktároló területe található. Itt újabb csavarokra lel, amelyeket mindkét oldalról el kell távolítania. A helyzetet tovább rontja, hogy van itt egy csatlakozó is, amelyet szintén el kell távolítani erről a részről. Ha úgy gondolja, hogy itt már végeztünk, akkor ki kell, hogy ábrándítsuk. Az oldalsó részek eltávolítása után még három csavar vár Önre. Végül egyenletesen öntheti a port az előkészített tartályba  (developer). Forgatással a festékport a hengerre juttatjuk. Ezután újra mindent vissza kell csavarni és az eredeti állapotba rakni a készüléket. A következő lépés egy papírpróba az eszköz szervizmenüjén keresztül. Az automatikus beállítás körülbelül 1-2 percet vesz igénybe. Csak a fenti eljárás után van itt az ideje behelyezni a megvásárolt TN 116 festéket. Alaposan rázza fel és helyezze be a toner részbe. Amint láthatja, maga az első telepítés meglehetősen igényes. Körülbelül 15 percet vehet igénybe egy tapasztalt technikusnak.

Windows igen, Mac OS nem

Egy másik kellemetlen meglepetés az operációs rendszerrel való együttműködés csonkítása. Windows esetén a támogatás gazdag, minimum a régebbi Windows Vista-tól a Windows szerverig. Mac OS esetén azonban nem talál illesztőprogramokat. Bár a gyártó weboldala a Mac OS Sierra illesztőprogramjait is tartalmazza, a Konica Minolta Bizhub 185 nem támogatott.

Tipp az Ön számára

Ezzel a modellel kapcsolatos tipp helyett az  Ön számára van egy FIGYELMEZTETÉS-ünk. A csomag nem tartalmaz TN 116 festéket !!! Azt meg kell vásárolnia. A csomag tartalmaz indító festékport (developer). A telepítést  tanúsítvánnyal ellátott szerviztechnikusnak kell elvégeznie. Ez a garancia érvényességének feltétele is. A helytelen telepítés érvénytelenítheti a készülék garanciáját.