Irodaszerek

KYOCERA MFP MA2001w

Ha nagy mennyiségű fekete-fehér nyomatot nyomtat, és olyan univerzális készülékre van szüksége, amely nem foglal sok helyet az egyszerű kezelés mellett, akkor az egyik lehetséges választás a kompakt többfunkciós Kyocera MFP MA2001w. A minimalista, kis méretű készülék akár egy kisebb asztalon is elfér. A vezeték nélküli csatlakozásnak köszönhetően nincs szükség kábelre a számítógéphez vagy laptophoz való csatlakozáshoz. A nyomtató az összes szabványos nyomtatási, másolási és szkennelési funkciót egy készülékben kínálja.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás cég/háztartás : háztartás, kisiroda, Home Office

Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobilkapcsolat: AirPrint/Google Cloud Print

Funkciók nyomtató/többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem (kézi)

Kijelző: igen (tájékoztató jellegű)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 350 mm

Mélység: 233 mm

Magasság: 177 mm

Tömeg: 4,5 kg

 

Egyszerű kialakítás

Ezt a modellt egyszerű kialakítás és kompakt méret jellemzi. A felső rész egy vékony, texturált felületű fedélhez tartozik, amely alatt egy lapos szkenner található. A szkenner meghosszabbított része tartalmaz egy kis vezérlőpanelt. Több vezérlőgombbal és kis információs kijelzővel rendelkezik. Közvetlenül ez alatt a rész alatt található a papírkimeneti tálca 50 darab papírra  és a toner cseréjéhez szükséges nyitófedél. Az alsó csuklós részben 150 lap befogadására alkalmas papíradagoló tálca található. A csatlakozók a hátoldalon találhatók. Bár a készülék testén nem sok mondent találunk, és a vezérlőelemek száma is kisebb, így a nyomtató vezérlése egyszerűbb.

 

 

 

 

Funkciók

A kicsi, de univerzális Kyocera MFP MA2001w nyomtató három teljes értékű funkciót kínál: fekete-fehér nyomtatást, színes szkennelést és másolást. Bár a többfunkciós készülék nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, az illesztőprogram segítségével manuális módban mindkét oldalra nyomtathat. Mivel a nyomtató vezeték nélküli Wi-Fi interfésszel is büszkélkedhet, egyszerű nyomtatást tesz lehetővé laptopokról, táblagépekről, telefonokról és egyéb eszközökről a KYOCERA Mobile Print alkalmazással iOS vagy Android rendszerre.

 

   

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Mivel ez egy kisebb, kompakt készülék otthonra, otthoni irodába vagy kisebb munkacsoportba, a felhasználónak nem lesz szüksége a maximális teljesítményre magas kihasználtság mellett. A nyomtató gyors használati sebességével, hiszen körülbelül 8 másodpercig tart a bemelegedése, valamint magával a nyomtatással, ami 20 oldal percenként, és ráadásul a legintuitívabb kezeléssel is örömet okoz. A nyomtató lézertechnológiával nyomtat 1800 x 600 dpi nyomtatási felbontással monokróm módban. A nyomtatási minőség nagyon jó.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret

- gyári feldolgozás, tömör műanyagok

- egyszerű vezérlés

- All-in-One funkciók

- vezeték nélküli kapcsolat

- intuitív panel

- csendes és energiatakarékos EcoPrint mód

- nyomtatási sebesség

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kis kijelző

- kézi kétoldalas nyomtatás

 

Nyomtatópatronok

A nyomtatóban egy TK-1248 jelzésű fekete toner található, 1500 A4-es oldal kapacitásával. A csomagban 700 A4-es oldal indítófestéket és DK-1248-as dobot találunk, melynek kapacitása 10 000 A4-es oldal, a teljes élettartama pedig akár 50 000 oldal is.

 

Értékelés

A monokróm többfunkciós Kyocera MFP MA2001w a megfizethető eszközök közé tartozik, nagy megbízhatósággal és nagyon jó teljesítménnyel. Az EcoPrint mód segít a felhasználónak villamos energiát takarítani, ami pozitív hatással lesz az üzemeltetési költségekre. Ráadásul ebben a beállításban a nyomtató sokkal halkabb, így semmilyen módon nem zavarja a környezetét. Pozitívum a vezeték nélküli csatlakoztatás, amely nélkül ma már el sem tudjuk képzelni a nyomtatást. Lehet, hogy valakinek hiányozni fog az automatikus kétoldalas nyomtatás, de manuálisan, megfelelő támogatással lehetséges. A nyomtatás minősége és sebessége az egyik legjobb a piacon.