Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

LED nyomtató OKI C542dn

Hatékony és színes nyomtatás akár kisvállalkozásnál is

Ma a vállalatok már nem félnek a színes lézernyomtatókba történő befektetéstől. A helyzet megváltozott a modellek megjelenésével, amelyek annak ellenére, hogy színes festékeket használnak, kiváló nyomtatási minőség és ár arány mellett képesek nyomtatni. A kisvállalkozások és a munkacsoportok leggyakrabban monokróm lézernyomtatókat használtak. Ezek kiváló minőséget és termelékenységet nyújtottak számukra. A magas munkakötelezettséget jól megoldották és az alacsony költségek is megfelelő gazdasági hatékonyságot jelentettek a vállalaton belül. A színes lézeres eszközök egyre inkább elérik ezt az elsőbbséget. Az OKI nemcsak a nagyvállalatokban, hanem a kisvállalkozásokban és munkacsoportokban is LED-nyomtatókkal népszerűsíti magát. A LED nyomtatási technológiával ellátott OKI C542dn példa az irodai színes nyomtatásra.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: LED színes

Felhasználás vállalat/ háztartás: vállalat

Nyomtató interfész: USB/ LAN

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/ AirPrint/ Google Cloud Print 2.0

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 427 mm

Mélység: 571 mm

Magasság: 279 mm

Tömeg: 24 kg

 

A kijelző a legmeghatározóbb

Ez a színes LED nyomtató meglepett minket a méreteivel. Még egy kisebb irodában sem foglal sok helyet. Bár egy kis kompakt nyomtatótól még messze van. A kialakítás inkább klasszikus, a színes kialakítás nem tér el az irodai berendezések palettájától. De ami megragadott minket, az a páratlan kijelző volt, ami meghatározó a készüléken. A kezelőpanelen található a numerikus billentyűzettel együtt. Nem csak a mérete, hanem az intuitív érintésvezérlés is átgondolt. Mondhatjuk, hogy ez az egyik legkényelmesebb vezérlő kijelző a nyomtatón. Az átló 7,5 hüvelyk (17,5 cm), és a nyomtatási beállítások ezzel a kijelzővel nagyon egyszerűek. Összességében pozitívan értékeljük a formatervezést. Kényelmes hozzáférés van a kezelőszervekhez, és enyhe szögben döntheti el a kijelzőt. A papírbemenet az eszköz alján van egy tálca formájában, kibővítési lehetőséggel, felül pedig a papírkimenettel (nyomtatással lefelé). Bár ez a modell nem úgy néz ki, mintha ilyen nagy súlya 24 kg lenne.

Csatlakoztatás és a funkciók széles skálája

Az OKI C542dn LED nyomtatót USB-kábellel és Ethernet-kábellel csatlakoztathatja a számítógéphez. Használhatja a Wireless Direct szolgáltatást és nyomtathat mobileszközről. Támogatja az USB-kulcsról történő közvetlen nyomtatást is. Az ApplePrint és a Google Cloud Print kompatibilitása biztosított. Az OKI C542dn segítségével az érintőképernyőt használó funkciók széles skáláját fogja leginkább értékelni. Az intelligens, kiterjeszthető OKI platformot használja, amely harmadik féltől származó alkalmazásokat futtathat, mint például a PaperCut MF és a Drive Image. Még kisvállalkozásoknál is használhat kapcsolatot a meglévő húzóeszközökhöz. A SENDYS Explorer Lite és a SENDYS Output Manager segítségével kezelheti a felhasználói profilokat, dokumentumokat, minden nyomtatási feladatot és csökkentheti a költségeket. Az OKI biztonsági funkciókat is kínál a létesítményekben. Nyomtathat a Private Print funkcióval és az opcionális Card Release funkcióval. Ez a modell megfelel az IPSec - Internet Protocol Security szabványnak a dokumentumok biztonságos küldéséhez és fogadásához.

Nyomtatási sebesség és minőség

Ez a modell még egy igényesebb munkavégzésnél sem okoz csalódást, és percenként 30 A4-es oldalt nyomtat színes vagy fekete-fehér módban. A maximális nyomtatási felbontás 1200 x 1200 dpi. Az első oldal nyomtatási ideje 7,5 másodperc. A nyomtató tartalmaz egy automatikus kétoldalas nyomtatási funkciót is. A bemeneti papíradagoló tálca kapacitása 250 lap, a kimeneté 150 lap. Lehetséges azonban egy (opcionális) kiegészítő adagolótálca kiválasztása is, amelynek kapacitása 350 lap. Ilyen mennyiségű papír a tálcákban már elegendő nagy mennyiségű nyomtatás folyamatos végzéséhez. Ez ismét egy kicsit magasabbra fogja növelni a munka termelékenységét. A nyomtató szokásos havi leterheltsége 6000 papírlap. A maximális terhelés körülbelül 60 000 nyomtatási oldal. A nyomtatási minőség magas szinten van a LED technológiának köszönhetően. Kiválónak értékeljük a fekete-fehér és színes dokumentumok nyomtatását. Fekete-fehér módban a fekete és a szürke árnyalatok telítettsége nagyon jól látható egy grafikával ellátott dokumentumon. A nyomat éles. A promóciós anyagok színes nyomtatása is nagyon jól teljesített. Kissé rosszabb eredményeket rögzítettünk, amikor fényképeket nyomtattunk fotópapírra. De ez a modell nem fotónyomtató, és elsősorban dokumentumok nyomtatására szolgál az irodában, ahol jól működik.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kiváló minőségű színes nyomtatás - nyomtatási sebesség

- bővítés lehetősége egy opcionális kiegészítő tálcával

- a funkciók széles skálája

- nyomtatási biztonsági funkciók

- duplex

- kényelmes érintőképernyő (LED, háttérvilágítással, színes, átlósan 17,5 cm)

- OKI Smart Extendable Platform (sXP)

- webes felület

 - lehetőség nyomtatni a gazda USB port-ról

- ikonbeállítások

- a fogyóeszközök (festékkazetta, képdob, beégető) cseréje

- megfizethető ár

 

A nyomtató hátrányai

- nem tartalmazza a Wi-Fi modult az alapverzióban

- nagyobb súly

- robusztusabb megjelenés

- nagyobb zaj

 

Nyomtatópatronok

Az OKI C542dn LED nyomtató LED technológiával nyomtat és 4 különálló tonert (CMYK) használ. Normál színes, 1500 vagy opcionális XL, 6000 oldal kapacitással, és fekete toner, 1500 oldal kapacitással, vagy opcionálisan XL, 7000 oldal kapacitással. Ez a festékhozam 5% -os lefedettségre vonatkozik. A dob élettartama körülbelül 30 000 oldal.

Nyomtatási költségek

Normál színes festékkazetta használata esetén egy oldal nyomtatásának költsége körülbelül 0,046 €. A színes XL festékkazetta (cián, bíborvörös, sárga) használatával 0,036 € / oldal áron nyomtathat. A fekete-fehér nyomtatás normál festékkel (fekete) 0,022 €. Ha az XL fekete festéket választja, akkor egy oldal nyomtatásának költsége körülbelül 0,017 euró lehet. A nyomtatás ára természetesen a lefedettség sűrűségétől függ.

Értékelés

Az OKI C542dn modell kiválóan vizsgázott az irodában. Ez egy megbízható eszköz, nagyon intuitív működéssel és intelligens funkciókkal. A nagy, áttekinthető kijelző lehetővé teszi a kényelmes nyomtatási beállításokat minden paraméter mellett, és gyors munkát a nyomtatási feladatokkal. Nemcsak a gyors minőségi nyomtatás, hanem a nyomtatás és a költségek ellenőrzése is fontos. Ez pedig minden felhasználó számára lehetővé teszi a nyomtatási feladatok kezelését. Ez áttekintést nyújt a nyomtatási teljesítményről és a költségekről. A használat során elhasználódott fogyóeszközök vagy alkatrészek cseréjének lehetősége pozitív értékelést érdemel. A felhasználó így nemcsak a festéket, hanem a képdobot is kicserélheti. Tartalék beégető és övegység is kapható.

 

Tipp az Ön számára

Ingyenes regisztráció után az OKI gyártója meghosszabbított 3 éves garanciát vállal az eszközre vállalati ügyfelek számára is. A feltétel a termék megvásárlásától számított 30 napon belüli regisztráció.