Lexmark C2425DW


Nagy teljesítményű nyomtató gyors tesztelése

Ennek a modellnek a reklámszlogenje: "Indítsa el a színes nyomtatás világát a Lexmark C2425DW kis munkacsoport-nyomtatóval, hogy a színes nyomtatás költségeit szabályozza akár 25 oldal / perc sebességgel." Ez minden, amit tudnia kell, ha nagy teljesítményű eszközt keres egy kis- vagy középvállalkozás számára, amelynek kialakítása garantálja a készülék hosszú élettartamát és a nagyon jó biztonsági lehetőségeit.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű vállalkozás

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi

Funkciók nyomtató/ többfunkció: nyomtatás/ AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 442 mm

Mélység: 421 mm

Magasság: 308 mm

Tömeg: 21 kg

 

Kialakítás szilárd alapokkal

A kezdetektől dicsérni kell az eszköz stabil felépítését, amelynek szilárd magja egy acélkeret. A papíradagoló rendszer robusztus, ami hozzájárul a jó tartóssághoz bármilyen papír nyomtatásakor, még a nehezebb súlyú esetében is. Noha a nyomtató általánosságban masszívnak néz ki, viszonylag kicsi az alapterülete és nem foglal sok helyet. A készülék ergonómiája kellemes, kissé lekerekített éleknek köszönhetően. A fehér, sötét szürke és fekete színkombináció modern megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az előlapon található a gyártó logója. A felső részt egy tiszta kezelőpanel dominálja, amelyen színes 2,4 cm-es LCD-kijelző, kezelőgombok és numerikus billentyűzet található. Az állítható panelnek köszönhetően a vezérlés intuitív és nagyon kényelmes. Mindjárt mellette egy USB portot talál a közvetlen nyomtatáshoz. Még egyszer dicséretet érdemel a problémamentes megközelítés. Az USB-kábel, az Ethernet-kábel és a tápkábel csatlakoztatására szolgáló csatlakozók a készülék hátulján találhatók. Van egy ventilátor is a készülék teljes működéshez történő hűtéshez. Összességében a kialakításra nincs panasz. Mivel a nyomtatót vállalati környezetre tervezték, ez a kialakítás és méret megfelelő.

Funkciók

Mindenekelőtt minőségi lézernyomtatásról van szó fekete-fehér és színes módban. A klasszikus USB vezetékes csatlakoztatás mellett a Lexmark C2425DW nyomtató támogatja a vezeték nélküli nyomtatást és a hozzá kapcsolódó összes előnyt is. A csatlakoztatás kibővül, ha Ethernet kábellel csatlakozik a LAN hálózathoz. Nem hiányzik a nyomtatási támogatás a mobil eszközökről és az AirPrint-ről sem. Nem szabad elfelejteni az automatikus kétoldalas nyomtatást. Ezenkívül a gyártó átfogó megközelítést kínál a biztonságra vonatkozóan, nemcsak a kialakításban és a szilárd felépítésben, hanem a dokumentumok nyomtatás közbeni biztosításában is.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Lexmark C2425DW színes, lézer technológiával nyomtat percenként 23/25 oldalt fekete-fehér és színes módban egyaránt. Duplex módban kétoldalasan 12 A4-es oldalt nyomtat, mind fekete-fehér, mind pedig színes módban. Az első oldal nyomtatási sebessége mindkét üzemmódban körülbelül 10,1 másodperc. A nyomtatás felbontása 1200 x 1200 dpi. A színes nyomtatás minőségi felbontása 2400 x 600 dpi. A maximális papírméret A4 formátumú. A nyomtató sokféle hordozóra nyomtathat, a normál irodai papírtól a kartonpapírig, vinilcímkékig, papírcímkékig és borítékokig. A papírbemeneti kapacitás alapvetően 250 + 1 lap. Az opcionális maximális kapacitás 900 oldal. A papíradagoló kimeneti kapacitása 125 lap. A gyártó által javasolt havi terhelés 800-6500 oldal. De a nyomtató maximális kihasználtsága sokkal magasabb, akár 75 000 oldal. Azt mondhatjuk, hogy ez a modell rendkívüli leterhelésre van építve és magas munkafolyamatokat is képes kezelni.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári felépítés

- szilárd, stabil szerkezet

- nyomtatási sebesség és minőség

- duplex nyomtatás

- csatlakoztathatóság (LAN, Wi-Fi)

- átlátható kezelőpanel LCD kijelzővel

- gazda USB port csatlakozó közvetlen nyomtatási funkcióval

- egyszerű irányítás

- gazdaságos üzemeltetés

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- maximális A4-es papírméret

- az eredeti újratöltések ára

Nyomtatópatronok

Négy tonerkazetta kerül a Lexmark C2425DW készülékbe. Kissé atipikus alakúak és könnyen összetéveszthetők a tintapatronokkal. Az eredeti festékkazetták jelölése C232HK0 fekete színű, 3000 oldalas kapacitással, vagy C242XK0 jelölésű nagy kapacitású fekete festékkel, amelyek kapacitása 6000 oldal. A szabványos színes tonerek kapacitása 2300 oldal, nagy kapacitású színes patronok esetén pedig 3500 oldal. Ez a szám 5% -os nyomtatási lefedettségre van optimalizálva. A Lexmark az üres patrongyűjtést is kihasználja ingyenesen az Újrahasznosítási program részeként.

Értékelés

A Lexmark C2425DW nyomtató nemcsak fekete-fehér dokumentumokkal, hanem színes képekkel is meglepett minket a kiváló nyomtatási minőséggel, amelyek a PANTONE kalibrálásnak köszönhetően nagyon jól néznek ki. Hosszú távon képes működni, sőt a zajszintje is normális és semmilyen módon sem zavart. Ez a modell nagy sebességgel képes nyomtatni, és meglepő módon, még a nagy nyomtatási mennyiségek esetén sem csökken a teljesítménye és nem remeg a szerkezete úgy,mint más  eszközöknél. Nagy előny az acélkeret, amely még nagy terhelés esetén is stabilitást nyújt az eszköznek, és a rögzített papíradagoló is megteszi a dolgát. Kicsit zavarban voltunk a festékkazetták kinézetében, ugyanolyan kialakításúak, mint a szokásos tintapatronok, és aggódtunk a felhasználhatóságuk miatt, ám ez feleslegesnek bizonyult. Megkedveltük a telepíthető biztonsági megoldást, amely a Lexmark intelligens MFP platformját használja a biztonság növelése érdekében, valamint a Lexmark Print Managment és Confidential Print-et is, amelyek elősegítik a nyomtatás védelmét. Számunkra ez egy nagyon tisztességes nyomtató, kiváló minőségű nyomtatással, alkalmas kis- és középvállalkozások számára. Az ilyen nyomtató felhasználható vállalkozó irodájában vagy nagy háztartásban, ahol nagy mennyiségű nyomtatást végeznek. De tényleg nagyon magasat.

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)