Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Lexmark C2425DW

Nagy teljesítményű nyomtató gyors tesztelése

Ennek a modellnek a reklámszlogenje: "Indítsa el a színes nyomtatás világát a Lexmark C2425DW kis munkacsoport-nyomtatóval, hogy a színes nyomtatás költségeit szabályozza akár 25 oldal / perc sebességgel." Ez minden, amit tudnia kell, ha nagy teljesítményű eszközt keres egy kis- vagy középvállalkozás számára, amelynek kialakítása garantálja a készülék hosszú élettartamát és a nagyon jó biztonsági lehetőségeit.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű vállalkozás

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi

Funkciók nyomtató/ többfunkció: nyomtatás/ AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 442 mm

Mélység: 421 mm

Magasság: 308 mm

Tömeg: 21 kg

 

Kialakítás szilárd alapokkal

A kezdetektől dicsérni kell az eszköz stabil felépítését, amelynek szilárd magja egy acélkeret. A papíradagoló rendszer robusztus, ami hozzájárul a jó tartóssághoz bármilyen papír nyomtatásakor, még a nehezebb súlyú esetében is. Noha a nyomtató általánosságban masszívnak néz ki, viszonylag kicsi az alapterülete és nem foglal sok helyet. A készülék ergonómiája kellemes, kissé lekerekített éleknek köszönhetően. A fehér, sötét szürke és fekete színkombináció modern megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az előlapon található a gyártó logója. A felső részt egy tiszta kezelőpanel dominálja, amelyen színes 2,4 cm-es LCD-kijelző, kezelőgombok és numerikus billentyűzet található. Az állítható panelnek köszönhetően a vezérlés intuitív és nagyon kényelmes. Mindjárt mellette egy USB portot talál a közvetlen nyomtatáshoz. Még egyszer dicséretet érdemel a problémamentes megközelítés. Az USB-kábel, az Ethernet-kábel és a tápkábel csatlakoztatására szolgáló csatlakozók a készülék hátulján találhatók. Van egy ventilátor is a készülék teljes működéshez történő hűtéshez. Összességében a kialakításra nincs panasz. Mivel a nyomtatót vállalati környezetre tervezték, ez a kialakítás és méret megfelelő.

Funkciók

Mindenekelőtt minőségi lézernyomtatásról van szó fekete-fehér és színes módban. A klasszikus USB vezetékes csatlakoztatás mellett a Lexmark C2425DW nyomtató támogatja a vezeték nélküli nyomtatást és a hozzá kapcsolódó összes előnyt is. A csatlakoztatás kibővül, ha Ethernet kábellel csatlakozik a LAN hálózathoz. Nem hiányzik a nyomtatási támogatás a mobil eszközökről és az AirPrint-ről sem. Nem szabad elfelejteni az automatikus kétoldalas nyomtatást. Ezenkívül a gyártó átfogó megközelítést kínál a biztonságra vonatkozóan, nemcsak a kialakításban és a szilárd felépítésben, hanem a dokumentumok nyomtatás közbeni biztosításában is.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Lexmark C2425DW színes, lézer technológiával nyomtat percenként 23/25 oldalt fekete-fehér és színes módban egyaránt. Duplex módban kétoldalasan 12 A4-es oldalt nyomtat, mind fekete-fehér, mind pedig színes módban. Az első oldal nyomtatási sebessége mindkét üzemmódban körülbelül 10,1 másodperc. A nyomtatás felbontása 1200 x 1200 dpi. A színes nyomtatás minőségi felbontása 2400 x 600 dpi. A maximális papírméret A4 formátumú. A nyomtató sokféle hordozóra nyomtathat, a normál irodai papírtól a kartonpapírig, vinilcímkékig, papírcímkékig és borítékokig. A papírbemeneti kapacitás alapvetően 250 + 1 lap. Az opcionális maximális kapacitás 900 oldal. A papíradagoló kimeneti kapacitása 125 lap. A gyártó által javasolt havi terhelés 800-6500 oldal. De a nyomtató maximális kihasználtsága sokkal magasabb, akár 75 000 oldal. Azt mondhatjuk, hogy ez a modell rendkívüli leterhelésre van építve és magas munkafolyamatokat is képes kezelni.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári felépítés

- szilárd, stabil szerkezet

- nyomtatási sebesség és minőség

- duplex nyomtatás

- csatlakoztathatóság (LAN, Wi-Fi)

- átlátható kezelőpanel LCD kijelzővel

- gazda USB port csatlakozó közvetlen nyomtatási funkcióval

- egyszerű irányítás

- gazdaságos üzemeltetés

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- maximális A4-es papírméret

- az eredeti újratöltések ára

Nyomtatópatronok

Négy tonerkazetta kerül a Lexmark C2425DW készülékbe. Kissé atipikus alakúak és könnyen összetéveszthetők a tintapatronokkal. Az eredeti festékkazetták jelölése C232HK0 fekete színű, 3000 oldalas kapacitással, vagy C242XK0 jelölésű nagy kapacitású fekete festékkel, amelyek kapacitása 6000 oldal. A szabványos színes tonerek kapacitása 2300 oldal, nagy kapacitású színes patronok esetén pedig 3500 oldal. Ez a szám 5% -os nyomtatási lefedettségre van optimalizálva. A Lexmark az üres patrongyűjtést is kihasználja ingyenesen az Újrahasznosítási program részeként.

Értékelés

A Lexmark C2425DW nyomtató nemcsak fekete-fehér dokumentumokkal, hanem színes képekkel is meglepett minket a kiváló nyomtatási minőséggel, amelyek a PANTONE kalibrálásnak köszönhetően nagyon jól néznek ki. Hosszú távon képes működni, sőt a zajszintje is normális és semmilyen módon sem zavart. Ez a modell nagy sebességgel képes nyomtatni, és meglepő módon, még a nagy nyomtatási mennyiségek esetén sem csökken a teljesítménye és nem remeg a szerkezete úgy,mint más  eszközöknél. Nagy előny az acélkeret, amely még nagy terhelés esetén is stabilitást nyújt az eszköznek, és a rögzített papíradagoló is megteszi a dolgát. Kicsit zavarban voltunk a festékkazetták kinézetében, ugyanolyan kialakításúak, mint a szokásos tintapatronok, és aggódtunk a felhasználhatóságuk miatt, ám ez feleslegesnek bizonyult. Megkedveltük a telepíthető biztonsági megoldást, amely a Lexmark intelligens MFP platformját használja a biztonság növelése érdekében, valamint a Lexmark Print Managment és Confidential Print-et is, amelyek elősegítik a nyomtatás védelmét. Számunkra ez egy nagyon tisztességes nyomtató, kiváló minőségű nyomtatással, alkalmas kis- és középvállalkozások számára. Az ilyen nyomtató felhasználható vállalkozó irodájában vagy nagy háztartásban, ahol nagy mennyiségű nyomtatást végeznek. De tényleg nagyon magasat.