Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Lexmark C2535dw

Gyors nyomtató az irodához nagy terheléssel

Számos irodai nyomtató létezik a piacon, amelyek sok funkciót kínálnak. Ennek ellenére az egyszerű nyomtatási feladatokhoz egyszerűen használható, egycélú eszközök nagyon népszerűek. Ide tartozik a Lexmark C2535dw modell is. Ez egy nagyon egyszerű színes nyomtató, alapvető funkciókkal, de nagyon jó munkateljesítménnyel. Mit kínál egy ilyen 300 euró alatti árcédulával rendelkező nyomtató? A készülék alkalmas kis és közepes méretű munkacsoportok számára, de önálló vállalkozó irodájába vagy több felhasználóval rendelkező háztartásba is.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis és közepes munkacsoport Nyomtató interfész: USB/ LAN

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/ többfunkciós : Többfunkciós - nyomtatás Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 442 mm

Mélység: 421 mm

Magasság: 308 mm

Tömeg: 21 kg

 

Minimalista kialakítás

A Lexmark C2535dw nyomtató kellemes, egyszerű kialakítású, nagyon erős és tartós felépítésű. Alapja acél váz és hosszú élettartamú nyomtatási rendszerrel működik. Ráadásul ez egy robusztus papíradagoló rendszert tartalmaz, amely különféle hordozótípusokat és méreteket támogat. A készülék kompakt méretű, négyzet alakú alaprajzú, ergonomikus kialakítású, kissé lekerekített élekkel és kényelmes hozzáféréssel a papír adagolásához és kezeléséhez. Az asztalon jól elfér, és nem sok helyet foglal el. Kisebb hátránynak látjuk a túl egyszerű kezelőpanelt , de a nyomtató által kínált alapvető funkciók elegendőek. Ami a feldolgozást illeti, nagyon jó szinten van. A felhasznált műanyagok erősek, a nyomtató üzem közben nagyon stabil és megbízhatóan működik. Az acél váz és a hosszú élettartamú kiváló minőségű alkatrészek hozzájárulnak ehhez.

Alapfunkciók a munkafeladatok gyors kezeléséhez

A Lexmark C2535dw az egycélú nyomtatók modellcsaládjába tartozik. A nyomtatás lézertechnológiával történik, 4 különálló festékkazetta (CMYK) felhasználásával. A monokróm és színes nyomtatás mellett automatikus kétoldalas nyomtatást és az alapvető nyomtatás előtti beállításokat is tartalmazza. A beállítások módosítása egy egyszerű 7 gombos kezelőpanelen történik, ahol ezek a gombok találhatók: bekapcsolás, beállítás, vissza,  OK a megerősítéshez és 2 navigációs nyíl.

 Ezenkívül egy kétsoros kijelző tájékoztatja Önt az állapotról. Ami a csatlakoztatást illeti, hiányzik a Wi-Fi, az NFC vagy a Bluetooth támogatásának egy része. Ez egy nagy hátránya ennek a modellnek. A nyomtató USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, és Ethernet-porton keresztül csatlakozik a LAN-hoz. Ez magában foglal legalább olyan mobil támogatást, amely magában foglalja az AirPrint, a Google Cloud Print, a Mopria vagy a beállítás után a Lexmark Mobile Printer alkalmazással történő nyomtatást. A biztonsági funkciókkal rendelkező nyomtató ezen a téren már sokkal több lehetőséggel bír. Beállíthat hozzáférést az egyes funkciókhoz, letilthat bizonyos felhasználókat vagy munkacsoportot a meghatározott IP-cím szerint. A biztonsági beállítások lehetővé teszik akár 10 kód konfigurálását a bizalmas dokumentumok biztonsága érdekében. Beállíthatja akár a belépési kód lejáratát, vagy a bejelentkezési számok korlátozását is. A Lexmark C2535dw egyedülálló biztonsági tulajdonságokkal rendelkezik. Amit ez a modell elveszít a csatlakozásnál, ellensúlyozza a magas biztonsággal.

Nyomtatási sebesség és minőség

A gyors, kétmagos DualCore 1,0 Ghz processzornak és 1024 Mb RAM memóriának köszönhetően a készülék rendkívül gyorsan működik. Percenként 33 oldalt képes nyomtatni fekete-fehér vagy színes A4-es formátumban. Az automatikus kétoldalas nyomtatásnál ez 16 A4-es oldal mindkét támogatott módban. Az első oldal nyomtatásához szükséges idő kevesebb, mint 7,5 másodperc. A Lexmark C2535dw modell 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat fekete-fehér nyomtatásnál, és maximális felbontással 4800 dpi a színes nyomtatásnál. Alapértelmezés szerint a nyomtató 2 x 250 + 1 lapot tartalmaz a bemeneti papíradagolónál. Ez a kapacitás legfeljebb 1450 + 1 lapig bővíthető. Alapértelmezés szerint a kimeneti papírtálca kapacitása125 lap. Az ajánlott havi leterheltség 1500-8500 nyomtatási oldal. A maximális havi leterhelés pedig       85 000 oldal. A nyomtatási minőséget itt a legjobbnak tekinthetjük ebben a piacon lévő nyomtatók árcsoportjában. A fekete-fehér nyomtatás kiváló élességgel és minőséggel rendelkezik. Munkadokumentumok nyomtatása az adminisztrációban kifogás nélküliek. Bár ez a modell nem alkalmas színes promóciós vagy reklámanyagokhoz, a táblázatokat és a szokásos irodai anyagokat jó minőségben képes kezelni.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás (szilárd műanyagok)

- stabil felépítés

- nagy munkateljesítmény és sebesség

- dokumentum nyomtatási minősége

- a szabvány feletti biztonsági funkciók

- egyszerű kezelés

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- rendelkezésre álló eszköz ára

 

A nyomtató hátrányai

- Wi-Fi-Direct és NFC támogatás nélkül

- nyomtatási költségek

- csak alap vezérlőpanel

 

Nyomtatópatronok

A nyomtató 4 különálló festékkazettát (CMYK rendszer) használ a nyomtatáshoz. A fekete és a színes festékeket a gyártó szabványos változatban kínálja, 1000 oldal nyomtatási kapacitással, vagy nagy kapacitású patronokban, nagyobb nyomtatási mennyiség érdekében. A 3000 oldal fekete toner és 2300 oldal színes festék nagy kapacitása mellett nagyon nagy kapacitású festékkazettákat is kaphat, akár 6000 oldal lefedettséggel fekete tonernél és 3500 oldallal a színes festéknél.

Értékelés

A Lexmark C2535dw nagyteljesítményű, egycélú nyomtató lézernyomtatási technológiával gyors, kiváló minőségű nyomtatást és rendkívül kifinomult biztonsági funkciókat kínál. Kis és közepes munkacsoportban gyorsan dolgozhat a nyomtatási feladatokon. A nagy előny a rendkívül egyszerű kezelés és a megbízható működés. Sajnos ez a közvetlen vezeték nélküli Wi-Fi elszegényedett kapcsolatának rovására megy. Ezt a hátrányt helyettesíti az eszközt egy LAN hálózati csatlakoztatással, majd a vezeték nélküli kapcsolat beállításával. A készülék vonzó árát ismét kissé ellensúlyozzák a magasabb nyomtatási költségek. Ez a modell nem előnyös a nagyon nagy nyomtatási mennyiségekhez. Mindenesetre megbízható, nagy teljesítményű és nagyon jó élettartamú modell, köszönhetően a használt minőségi alkatrészeknek és az általános gyári kivitelezésnek.