Irodaszerek és iskola

Lexmark CX421 adn

Olyan nagy teljesítményű asztali nyomtatót keres, amely kompakt méretekkel rendelkezik, és gyorsaságot és professzionális nyomtatást kínál kis és közepes méretű munkacsoportok számára? Jó tipp a többfunkciós Lexmark CX421adn modell. Lézer minőségben nyomtat színes módban és 4 teljes értékű funkciót tartalmaz egy készülékben.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézeres színes Felhasználás cég/háztartás: kis és közepes méretű munkacsoport

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi (opcionális) Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/többfunkciós : többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A4 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 558 mm

Mélység: 556 mm

Magasság: 149 mm

Tömeg: 30,5 kg

 

Kellemes kialakítás

A Lexmark CX421adn modell kiváló építési minőséggel rendelkezik. Masszív műanyag  borítása van, hátulról könnyen hozzáférhet az elakadt papírhoz, a lapolvasó fedele pedig annyira felemelkedik, hogy vastagabb dokumentumok vagy könyvek is elférjenek alatta. A papíradagoló tálca (250 lap) alul található, és állítható hosszúságú és szélességű csúszkákkal rendelkezik a különböző típusú papírokhoz. Sajnos a festékkazetta fedelének csuklópántjai törékenyek, és úgy tűnik, idővel eltörnek. A készülék síkágyas szkennerrel rendelkezik masszív RADF dokumentumadagolóval (50 lap). Az elülső részen, a szkenner alatt van egy kiálló rész, amelyen egy jól áttekinthető és kellően nagy vezérlőpanel található. Vezérlőgombokat, numerikus billentyűzetet és valamivel kisebb, 6 cm-es LCD kijelzőt tartalmaz jó rálátással, amely oldalt állás esetén is nagyon jól látható. Az elülső oldalon egy nyitható fedél található, mögötte pedig 4 különálló színes toner számára van hely. A masszív lapolvasó adagoló ellenére a nyomtató kompakt méretű és a gyári feldolgozás kiváló minőségű. Az előlap sötétszürke és fehér színében a készüléknek nagyon kellemes megjelenést kölcsönöz, és minden modern irodába jól illeszkedik.

 

 

4 az 1-ben funkciók

A többfunkciós Lexmark CX421adn 4 teljes értékű funkciót tartalmaz egyetlen készülékben. A lézeres technológiával monokróm és színes módban történő nyomtatás mellett kiváló minőségű másolást, szkennelést és faxolást is kínál. A csatlakoztathatóságot egy USB-port képviseli a számítógéphez való csatlakozáshoz és egy Gigabit Ethernet-port, amely támogatja a Wi-Fi útválasztó csatlakoztatását. Közvetlen nyomtatáshoz használhatja az USB-gazdaportot, emellett a nyomtató bővíthető opcionális Wi-Fi-tartozékokkal is, amelyek lehetővé teszik a mobileszközökről történő közvetlen nyomtatást, valamint az AirPrint, Google Cloud Print és Mopria használatával történő nyomtatást. A készülék tartalmaz egy fordított automatikus dokumentumadagolót (RADF), és támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást (duplex).

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A 4 magos, 1,2 GHz-es frekvenciájú processzornak köszönhetően a készülék lendületesen és gyorsan működik. Percenként 23 oldalt nyomtat monokróm és színes módban és 12 oldalt kétoldalas nyomtatásban. Az első oldal kinyomtatása 11,7 másodpercet vesz igénybe. A nyomtató 2400 x 600 dpi felbontással nyomtat. A szkennelés percenként 50 oldalt vesz igénybe egy fekete-fehér dokumentumnál, és 14 oldalt percenként színes esetén. Mindkét oldalt 14 színes és 23 fekete-fehér oldal sebességgel tud beolvasni. A faxolási sebesség eléri a 33,6 Kbps-t. A monokróm és színes nyomtatás minősége nagyon jó. Az ajánlott havi terhelés 800-6500 oldal, a maximális havi terhelés pedig 75000 oldal.

 

 A nyomtató előnyei

- stabil megbízható konstrukció

- kellemes kialakítás és kompakt méret

- intuitív vezérlés

- funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax) - gyors és jó minőségű nyomtatás

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- RADF automatikus dokumentumadagoló

- 250 papírlapos bemeneti tálca

- lehetőség további papíradagoló tálca hozzáadására

 

A nyomtató hátrányai

- kisebb LCD kijelző

- Wi-Fi opcionális

 

Nyomtatókazetták

 

A Lexmark CX421adn modellhez 4 különálló CMYK rendszerű festékkazetta tartozik. A szabványos festékkazetták kapacitása 1400 oldal a színes és 2000 oldal a fekete kazettánál. A nagy kapacitású utántöltések sokkal jobbak. A színes tonerek kapacitása 5000 oldal, a fekete toner pedig akár 8500 oldal is lehet 5%-os lefedettség mellett. 

 

Értékelés

Ha olyan gyors irodai nyomtatóra van szüksége, amely nemcsak a nyomtatási feladatokat, hanem a másolási, szkennelési és faxolási funkciókat is lefedi, a többfunkciós Lexmark CX421adn jó választás. Hatékonyan tudja feldolgozni a feladatait, időt és költséget takaríthat meg a duplexnek és az RADF-nek köszönhetően. A nagy kapacitású utántöltésekkel nagy mennyiségű nyomat nyomtatható, és szükség esetén további tálcákkal bővítheti a papírtálca bemeneti kapacitását, akár max. kapacitással 900 + 1 oldallal. Az opcionális kiegészítők közé tartozik a Lexmark MarkNet N8372 800.11 a/b/g/n/ac vezeték nélküli nyomtatószerver Wi-Fi-hez való csatlakoztatása, valamint a hálózati infrastruktúra és a Wi-Fi Direct támogatás részeként történő konfigurálása.