Irodaszerek és iskola

Lexmark MC2640adwe

Erőteljes színes többfunkciós készülék

Ha olyan többfunkciós nyomtatót keres, amely kielégítő teljesítményű és minőségi eredményt nyújt egy nagy munkaterheléssel rendelkező közepes méretű vállalat számára, akkor a Lexmark MC264adwe modell megfelelő jelölt. Nem csak a kiváló minőségű nyomtatás, hanem a sebesség is, a nagyteljesítményű négymagos 1.2 GHz-es processzornak és a 2.084 MB-os szabványos memóriának köszönhetően garantálja az eszköz problémamentes működését. Képes igényesebb munkafeladatokat is kezelni. A gyártó szerint ez a modell max. akár 100 000 oldal leterhelést is kibír havonta.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis- és középvállalkozás

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - nyomtatás/ másolás/ szkennelés/ fax/ AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 588 mm

Mélység: 462 mm

Magasság: 442 mm

Tömeg: 27,1 kg

 

Szép dizájn az irodába

A Lexmark MC2640adwe multifunkciós készülék meglehetősen praktikus kialakítású. A munkakörnyezetre nem hat zavaróan, éppen ellenkezőleg,a gyakorlatiasság jeleit viseli  modern, ergonómikus megjelenésével és kényelmes irányításával. A kezelőpanel az elülső részen van és könnyen hozzáférhető. Azt mondhatjuk, hogy ez az uralkodó rész a készüléken. Vannak még itt vezérlőgombok, numerikus billentyűzet és érintőképernyős, színes LCD kijelző 10,9 cm átlóval. A készülék jól kidolgozott és a kellemes megjelenést a kétszínű fehér és sötét szürke szín adja. A tetején egy szkenner  van egy papíradagolóval, a hátulsó részen pedig papírkimenettel rendelkezik. Az alsó rész pedig a 250 lapos papíradagoló tálcának van fenntartva. Annak ellenére, hogy a nyomtatónak megvannak a maga méretei, mégis beszélhetünk egy irodai  kompakt berendezésről, amely kellemes kialakítású.

Funkciók

A Lexmark MC2640adwe modellnek nem hiányzik semmi fontos a kis- és középvállalatoknál történő nyomtatáshoz. Elsősorban kitűnő teljesítményű, amelyről egy négymagos processzor gondoskodik, 1,2 GHz-es frekvenciával és kellően nagy 2 084 MB memóriával, amelyet akár 6144 MB-ig is kibővíthet. A többfunkciós eszköz egyoldalas síkképernyős duplex szkennerrel rendelkezik, 100 lapos automatikus lapadagolóval. Támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és a színes nyomtatás, másolás és szkennelés mellett faxot is használhat. A csatlakoztatás nagyszerű és nem kell félnie, hogy csak az USB kábelre támaszkodhat. A készülék hátulján található egy port az Ethernet kábelhez és a LAN hálózathoz való csatlakozáshoz. Van Wi-Fi kapcsolat és lehetőség van vezeték nélküli nyomtatásra mobil eszközökről .A felhőszolgáltatásokból is nyomtathat.

Nyomtatási sebesség és minőség

A legfontosabb a nyomtatás minősége és az igényes munkakörnyezetekben a hatékony felhasználáshoz a sebesség. A Lexmark MC2640adwe modell ellenáll a kemény versenytársaknak és jelesre vizsgázik. Kiváló minőségű színes és fekete-fehér nyomtatást ér el lézertechnológiával, és a PANTONE® kalibrálásnak, az integrált oldalak színmintáinak és a színcserének köszönhetően a Lexmark professzionális, pontos nyomtatást biztosít. Integrált eszközöket tartalmaz, amelyekkel kezelheti a nyomtatást és festéket is megtakaríthat.  A többfunkciós készülék 2400 x 600 dpi felbontással, színes módban és 1200 x 1 200 dpi felbontással nyomtat fekete-fehérben. Körülbelül 8 másodpercig tart az első oldal kinyomtatása. Ez a modell percenként 38 A4-es oldalt nyomtat. A duplex nyomtatásnál ez 19 oldal.  A nyomtató legfeljebb A4 méretű papírt képes kezelni. Még a másolás és a szkennelés sebessége sem lassul le. A gyors, folyamatos nyomtatáshoz alapvetően 250 + 1 lapos kapacitással rendelkező bemeneti adagolótálcát használ, amelyet további tálcával 1450 lapos kapacitásig bővíthet. A papír kimenete 150 oldal. Az ajánlott havi leterhelés körülbelül 1500–10 000 nyomtatott oldal.

 

A nyomtató előnyei

- kellemes, ergonómikus kialakítás

- minőségi kivitelezés

- nagy teljesítmény

- kényelmes irányítás

- átlátható 10,9 cm-es átlójú LCD-kijelző

- nyomtatási minőség és sebesség

- funkció

- csatlakoztathatóság

- duplex

- ADF (automatikus dokumentumadagoló)

- a memória bővítésének lehetősége

- a bemeneti kapacitás növelésének lehetősége (kiegészítő tálca)

- biztonsági funkció (a GDPR)

 

A nyomtató hátrányai

- tömeg (a gyakori átvitelnél)

- nagyobb méretek (háztartásokban)

- a töltések ára

 

Nyomtatópatronok

A Lexmark MC2640adwe modell lézertechnikát használ a nyomtatáshoz, 3 színes tonerrel és 1 fekete (CMYK) tonerrel. Az alapértelmezés szerint a tonerkazetták kapacitása 6000 oldal a fekete festékhez és 2300 oldal a színes tonerhez. A nagy kapacitású festékkazetták hozama 8000 oldal a fekete festéknél és 3500 oldal a színes tonernél. A Lexmark a szabadalmaztatott festékkazettákat kedvezményesen is kínálja a visszaszolgáltatási program keretében. Vannak azonban bizonyos korlátok. Az egyszer használatosak részére és az üres patronok visszaszolgáltatása közvetlenül a Lexmark vállalathoz.

Értékelés

A Lexmark MC2640adwe multifunkciós készülék egy nagyon jó modell kis- és középvállalkozások számára. Teljesítményével és minőségével képes megfelelni egy munkacsoport követelményeinek, ahol szükség van nagyméretű, gyors nyomtatásra, szükségtelen leállás nélkül. Nem állítjuk, hogy ebben a osztályban ez a legjobb multifunkciós készülék, mert a verseny itt is nagyon erős. Összességében azonban az eszköznek semmi sem hiányzik. Gyorsan, kiváló minőségben nyomtat, kiváló csatlakoztatással és szolgáltatásokkal rendelkezik. Mínuszként a tömeget látjuk, tehát nem lesz egyszerű a nyomtató átvitele az egyik helyről a másikra. Ha azonban az irodában egy helyen van, akkor ez nem jelent problémát az Ön számára, éppen ellenkezőleg, akkor értékelni fogja a szilárd, stabil konstrukciót.

 

Tipp az Ön számára

A Lexmark a környezetvédelmi hozzáállásáról  ismert vállalat, ingyenes nagykapacitású festékkazettákat kínál a Lexmark Rewards program keretében. Ennek feltétele az, hogy csak eredeti festéket használjon fel és az üres patronokat visszaszolgáltatja az újrahasznosító társaságnak. Ez a modell 4 éves garanciával rendelkezik a regisztráció után.