Irodaszerek

Lexmark MC3326adwe

A nyomtatók kínálata a kis és közepes méretű munkacsoportok számára gazdagon képviselteti magát a piacon. A gyártók erőteljes modellekkel próbálják megragadni ezt a szegmenst. A Lexmarknak számos érdekes modellje van a kis- és középvállalkozások nyomtatóinak kategóriájában. A Lexmark MC3326adwe multifunkciós készülék egyike ezeknek. Teljes körű irodai funkciókat kínál, ahol nemcsak nagy hatékonyságra, hanem nyomtatási biztonságra is szükség van.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás vállalat / háztartás: kis, közepes munkacsoport

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Mobil csatlakoztatás: AirPrint / Google Cloud Print / Mopria / Lexmark mobile Print

Funkciók nyomtató / többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés /faxolás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 411,2 mm

Mélység: 394,1 mm

Magasság: 344,4 mm

Tömeg: 22,7 kg

 

Formatervezés

Ez a modell nem nagyon különbözik a többi irodai nyomtatótól. A fehér-szürke színű, kissé lekerekített élű változatban a készülék modernnek tűnik. A fogyóeszközök kezelése és használata kényelmes. A felső rész egy síkágyas szkennerhez tartozik, masszív automatikus adagolóval 50 lapra. Az első oldalon balra egy integrált LCD kijelző található érintésvezérléssel, 7,2 cm átlóval. Enyhe szögben megvan döntve, ami a nagyon jó megközelítés előnye. Alapvetően egy kijelzővel ellátott kezelőpanelről van szó, egy hardveres gombbal a nyomtató bekapcsolására és a gazdagép USB portjára. Az elülső fedél kinyitása után a felhasználó négy különálló festékkazettához fér hozzá. A készülék alján 250 papírlap bemeneti adagolótálcája található. A kimenet kapacitása 100 lap. A hátlapon található egy port az Ethernet kábel és az USB kábel csatlakoztatásához a számítógéphez. A multifunkciós készülék kiváló minőségű gyári kivitelezésű, és robusztus felépítésének köszönhetően stabil még igényes működés közben is. Ehhez nagyban hozzájárul a készülék acélváza.

 

A biztonságra fókuszáló funkciók

A Lexmark MC3326adwe multifunkciós készülék a nyomtatási, másolási, szkennelési és faxolási funkciókat fedi le. Automatikus kétoldalas nyomtatás és automatikus dokumentumadagoló (ADF) itt sem hiányzik. Ami a csatlakoztathatóságot illeti lehetőség van , hogy USB-kábellel csatlakoztathatja a nyomtatót a számítógéphez, alapértelmezés szerint a Wi-Fi-hez, és a nyomtatót mobileszközzel használja, a harmadik lehetőség pedig az eszköz csatlakoztatása Ethernet huzallal a LAN hálózathoz. Mobil használatra lehetőség van nyomtatásra a Lexmark Mobile Print alkalmazáson keresztül, vagy az Apple Mopria és AirPrint technológiáján keresztül. A multifunkció támogatja a biztonsági szolgáltatásokat a dokumentumok biztonságos nyomtatása és a nyomtatási feladatokhoz való hozzáférés érdekében. A dokumentumok jogosulatlan hozzáférés ellen PIN-kóddal védhetők, korlátozhatják a speciális funkciókhoz való hozzáférést, vagy akár megtagadhatják a felhasználótól a készülék használatát. Telepítheti és kezelheti a titkosítási tanúsítványokat, beállíthatja a bejelentkezési korlátozásokat a vezérlőpulton, és a felhasználókat akár 60 percre is kizárhatja sikertelen bejelentkezési kísérlet után.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató lézer technológiával nyomtat színes és fekete-fehér módban is. A nyomtatási sebesség körülbelül 24 oldal percenként, monokróm és színes módban egyaránt. Kétoldalas nyomtatásnál ez mindkét módban 13 oldal / perc. Az első oldal kinyomtatásához szükséges idő körülbelül 10,6 másodperc. A nyomtatási felbontás 600 x 600 dpi. A másolási sebesség 26 oldal, a beolvasási sebesség pedig 20 oldal / perc. Másoláskor a maximális nagyítás 400%. Az ajánlott havi terhelés 600–2500 oldal, a maximális terhelés pedig 50 000 oldal. A dokumentumok nyomtatási minősége nagyon jó. A színes fotók is elég jó minőségűek. Természetesen ez nem hasonlítható össze a fotónyomtatókkal. De a vállalat belső használatára szánt termékfotókat a nyomtató kényelmesen kezelheti.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- minőségi acélszerkezet

- stabilitás hosszú távú működés során

- nagy teljesítményű hardver

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- ADF automatikus dokumentumadagoló

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax)

- Apple AirPrint, Mopria támogatás

- USB, LAN, Wi-Fi csatlakoztatás

- Szkennelés közvetlenül e-mailbe

- USB gazdagép

- kényelmes kezelés

- nyomtatási minőség

- magas maximális üzemi ciklus

- biztonsági funkciók

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb működési költségek

- Wi-Fi Direct, NFC támogatási hiba

 

Festékkazetták a nyomtatóhoz

Négy különálló CMYK festékkazetta kerül a Lexmark MC3326adwe készülékbe. Az 1500 oldalas nyomtatási standard verzióban fekete színű C322OKO jelölésű, bíborvörös C322OMO, ciánkék C322OCO és sárga C322OYO festékkazetta van . Nagy kapacitású C322HKO, C322HCO, C322HMO és C322HYO jelöléssel ellátott festékkazetták is kaphatók. 2500 oldal színes festékkazetta és 3000 oldal fekete festékkazetta nyomtatását biztosítják. A Lexmark kazettagyűjtő programján keresztül a felhasználók ingyen újrahasznosíthatják az üres kazettákat.

Értékelés

A multifunkciós készülék mindent tartalmaz, ami elengedhetetlen a hatékony nyomtatáshoz a munkacsoportokban, ahol a nyomtatási mennyiséget 600 és 2500 oldal között nyomtatják. Jó csatlakoztatással rendelkezik, nagyon stabil felépítésű, amely acél vázból és minőségi alkatrészekből áll, hosszú élettartammal. A nyomtatási minőséggel nem lesz probléma. Hátrány a valamivel magasabb nyomtatási költségek. Nagy pozitívum a biztonsági funkciók széles skálája.