Irodaszerek

Lézernyomtatók - a legkeresettebb modellek

A legnépszerűbb lézernyomtatók az eladások szerint

A lézernyomtatók évek óta vannak a piacon, és ez idő alatt a megfizethető árnak köszönhetően, háztartásokat, kisvállalkozásokat és otthoni irodákat is elértek. Az üzletek kínálatában széles ártartományban találja meg őket, az olcsóbb áruktól kezdve a magas áron elérhető nagy teljesítményű árukig. Több szállítót és legkelendőbb modellt néztünk meg az utóbbi időben. A berendezés eladhatósága nem függ a nyomtatási teljesítménytől, a funkciók számától vagy a legjobb minőségű nyomatoktól. Az egy adott modellből származó darabszám, amelyet a szokásos felhasználók vásárolnak. Ezek a nyomtatók és multifunkciós eszközök érdekesek az ügyfelek számára, a teljesítmény, a nyomtatási minőség és a megfizethető ár nagyon kedvező arányával. Ezért ne ezt a besorolást vegye a piacon a legjobb minőségű lézernyomtatók rangsorának.

 

Canon SENSYS MF633Cdw

A legkelendőbb lézernyomtató a Canon vállalat műhelyéből származik. A piacon a legnépszerűbb modellek az i-SENSYS és a MAXIFY sorozatú nyomtatók. A Canon i-SENSYS MF633Cdw multifunkciós készülékek besorolhatók a kis- és középvállalatok számára megfelelő nagy teljesítményű eszközök közé, ahol magas minőségű, nagyobb mennyiségű nyomtatás szükséges. Ez egyértelműen kifizetődik az otthoni irodában az üzleti életben, ahol átfogó eszközként használja a nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és akár faxoláshoz is. Lézeres technológiával nyomtat fekete-fehér és színes módban is, nagy nyomtatási felbontással 1200 x 1200 dpi. A multifunkciós funkciókról többet tudhat meg a beszámolónkból, ahol nemcsak a teljesítményt, a magas nyomtatási minőséget, hanem a számos funkciót és a kényelmes működenést is kiemeltük a nagyméretű, 12,7 cm-es érintőképernyős LCD kijelzőnek köszönhetően. Ez a multifunkciós készülék megérdemli az értékesítésben az első helyét. Bevált modell, kiváló aránya a megbízható teljesítménynek, még igényes munkafolyamatban is, magas nyomtatási minőség, gazdag funkciók és az ár, amely az alsó határtól kezdődik, 210 eurótól.

 

Samsung SL M2070W

Noha a Samsung nyomtatók a Hewlett Packard égisze alatt álltak, továbbra is a Samsung emblémával kaphatók, és megtalálhatók a HP portfóliójában. A Samsung SL M2070W az értékesítés terén jutott előbbre. Ez a modell a 2017-es év termékévé vált, a fogyasztói értékelések és a dTesztelés kiváló értékelései alapján, mint a jó minőségű kategória győztese. Ez egy multifunkciós készülék, amely lézer technológiával nyomtat fekete-fehér módban. A nyomtatási, másolási és szkennelési funkcióinak köszönhetően ez egy nagy segítő, amellyel rugalmasan dolgozhat a feladatai elvégzésében. Kiváló a nyomtatási minőség. A4 formátumban a készülék percenként 20 oldalt nyomtathat fekete-fehérben. Nem csak a dokumentumok szövege, hanem a képek is nagyon részletesek és élesek. A vezérlés a jól  áttekinthető, gombokkal ellátott panelen keresztüli egyszerű és kényelmes. Nem hiányzik a kijelző sem, de csak 2 soros, amely informatív célokat szolgál, és nem részletes kijelző. A Samsung SL M2070W multifunkciós készülék nem tartalmazza az automatikus kétoldalas nyomtatást, de mindkét oldalra kézzel nyomtathat. Előny, hogy csatlakozhat a Wi-Fi-vel is, és nyomtathat mobil eszközökről és NFC technológiáról. A mobil eszközökkel való párosítás után az NFC segítségével közvetlenül a mobiltelefonjáról is nyomtathat dokumentumokat. A nyomtatáshoz egy szabványos 1000 oldalas fekete tonerkazettát vagy 1800 oldalas nagykapacitású tonerkazettát használunk. Ennek a modellnek a maximális havi terhelése 10 000 A4-es oldal.

 

 

Előnyök

- ergonomikus kialakítás

- kompakt méretek

- minőségi nyomtatás

- többfunkciós eszköz (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- egyszerű vezérlés

- személyi igazolványok másolása

- több oldal másolása egy lapra

- szkennelés e-mailbe

- öko mód a festékfogyasztás csökkentése érdekében

- Google Cloud Print

 

Hátrányok

- csak fekete-fehér nyomtatás

- nem tartalmazza a LAN-hoz való csatlakozást

- viszonylag kicsi, háttérvilágítás nélküli kijelző

- valamivel nagyobb zaj

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 406 mm / Mélység: 359,6 mm / Magasság: 253 mm / Tömeg: 7,4 kg

 

 Modell Samsung SL M2070w

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 lézeres, monokróm

 Interfész

 USB, Wi-Fi, NFC

 Maximális nyomtatási felbontás

 1 200 x 1 200 Dpi

 Fekete-fehér nyomtatási sebesség

 20 oldal/perc

 Színes nyomtatási sebesség

 -

 Az első oldal nyomtatási ideje

 8,33 sec

 Maximális papírméret

 A4

 Funkciók

 Nyomtatás, másolás, beolvasás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem (csak kézi)

 Bemeneti adagolótálca

 150 lap 

 Kimeneti papírtálca

 100 lap

 Töltetek

 1 x fekete festékkazetta

 LED kijelző

 2 soros fekete fehér

 

A multifunkcionális Samsung SL M2070W egy olyan eszköz, amelynek jó a nyomtatási minősége, a funkcionalitása és különösen az ára. A legalacsonyabb árhatár az 110 € -tól kezdődik. A lézer technológiával és a jó csatlakoztatással elérhető többfunkciós szolgáltatás megfizethető ára az értékesítés élvonalába helyezte.

A Hewlett Packard lézernyomtatók és többfunkciós eszközök szintén nagyon jól teljesítettek az értékesítésben. Ez a márka népszerű a szlovák piacon. A lézernyomtató kategóriában a legkelendőbb modell a HP LaserJet Pro MFP M130nw, amelyet ezen a nyáron a HP LaserJet Pro MFP M28nw modell követ.

 

HP LaserJet Pro MFP M130nw

A havonta 150–1500 oldal nyomtatására szolgáló monokróm lézer multifunkciós készülék már hosszú ideje van  forgalomban, ezért magasabb az eladási száma. Ez háztartási és kisvállalkozói vagy otthoni irodákhoz megfelelő eszköz, ahol nagyobb mennyiségű fekete-fehér dokumentumot nyomtatnak. Ez a modell 600 x 600 dpi felbontással képes kiváló minőségben nyomtatni. A szöveg tökéletesen éles, jellegzetes fekete, a képek és a grafikák részletesek. A nyomtató rendkívül gyors kezdőlapja mindössze 7,3 másodpercet vesz igénybe. 22 oldal kiváló minőségű fekete-fehér dokumentumot képes kinyomtatni percenként A4-es formátumban. Ennek a nyomtatónak a teljesítménye maximális terheléssel akár 10 000 oldal is lehet havonta. A nyomtatáson kívül kiváló minőségű másolást és szkennelést is végezhet. A csatlakoztathatóságot nemcsak egy klasszikus USB-kábelcsatlakozás, hanem egy LAN-hálózathoz csatlakoztatott Ethernet-kábel és a vezeték nélküli kapcsolat is támogatja a Wi-Fi-n keresztül. A nyomtatási lehetőségek kiterjednek a mobil eszközökről történő nyomtatásra, valamint a Google Cloud Print 2.0, az Apple AirPrint és a HP ePrint segítségével történő nyomtatás használatára. A kialakítás kompakt, bár nem tartozik a legszebbek közé, a készülék fehér színben mégis elegánsan néz ki. A vezérlés egy dönthető panelen keresztül kényelmes, és az egyetlen dolog, ami hátrányos  az a kis információs szegmens kijelző. Két sorba csak kevés információ fér el. Ennek a modellnek nagyon jó eladási száma van számos kiskereskedőnél. Nagyon kedvező áron, 100 eurós legalacsonyabb határértéken adják el, de a HP gyártója újabb modellekkel közeledik ehhez az árhoz.

 

Előnyök

- nyomtatási minőség

- Wi-Fi, LAN csatlakoztatás

- nyomtatás mobil eszközökről

- funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- egyszerű működtetés

- teljesítményarány, nyomtatási minőség és ár

 

Hátrányok

- csak kicsi információs kijelző

- csak fekete-fehér nyomtatás

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 398 mm / Mélység: 482 mm / Magasság: 387,9 mm / Tömeg: 6,8 kg

 

 Modell HP LaserJet Pro MFP M130nw

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 lézeres, monokróm

 Interfész

 USB, Wi-Fi, NFC

 Maximális nyomtatási felbontás

 1 200 x 1 200 Dpi

 Fekete-fehér nyomtatási sebesség

 22 oldal/perc

 Színes nyomtatási sebesség

 -

 Az első oldal nyomtatási ideje

 7,3 sec

 Maximális papírméret

 A4

 Funkciók

 Nyomtatás, másolás, beolvasás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem (csak kézi)

 Bemeneti adagolótálca

 150 lap 

 Kimeneti papírtálca

 100 lap

 Töltetek

 1 x fekete festékkazetta

 LED kijelző

 2 soros fekete fehér

 

HP LaserJet Pro MFP M28nw és HP LaserJet Pro MFP M28a

Az egyik modell, amely az eladásban az élre kerül a piacon való megjelenésének köszönhetően, új termék ezen a nyáron, a HP LaserJet Pro MFP M28nw modell és Wi-Fi nélküli verziója, a HP LaserJet Pro MFP M28a modell. A HP LaserJet Pro MFP M28nw MFP teljes áttekintését ITT olvashatja el:

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 340 mm / Mélység: 264 mm / Magasság: 197 mm / Tömeg: 5,4 kg
 

 Modell HP LaserJet Pro M28nw

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 lézeres, monokróm

 Interfész

 USB, Wi-Fi

 Maximális nyomtatási felbontás

 600 x 600 Dpi

 Fekete-fehér nyomtatási sebesség

 18 oldal/perc

 Színes nyomtatási sebesség

 -

 Az első oldal nyomtatási ideje

 8,2 sec

 Maximális papírméret

 A4

 Funkciók

 Nyomtatás, másolás, beolvasás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem (csak kézi)

 Bemeneti adagolótálca

 150 lap 

 Kimeneti papírtálca

 100 lap

 Töltetek

 1 x fekete festékkazetta

 LED kijelző

 2 soros fekete fehér

 

Az új HP LaserJet Pro M15w és a HP LaserJet Pro M15a modellek, amelyeket a nyári hónapokban jelentettek be a HP LaserJet Pro M28 w / HP LaserJet Pro M28a készülékkel, szintén nagyon kedvezőek az elfogadható ár és a magas nyomtatási minőség miatt. . Ezenkívül a HP LaserJet Pro M15 a legkisebb lézernyomtató, amely bármilyen munkaterületen minimális helyet foglal el. Ez a modell válhat sikerdarabbá a karácsony előtti eladásokban. Az év vége és a lézernyomtatók végső eladási sorrendje megváltozhat a jól ismert fekete pénteki kedvezményes nappal is.

Végezetül megint figyelmeztetünk, hogy a legkelendőbb lézernyomtatók nem feltétlenül a legjobb lézer- vagy LED-nyomtatók a piacon. Ez csak a piaci  felmérés a legkelendőbb eszközökről. Ezeket a modelleket vásárolják meg a felhasználók a jó nyomtatási minőség, teljesítmény, funkcionalitás és ár arány miatt. Számos vásárlás esetén a cserefesték ára is nyom a latban és az a lehetőség, hogy a nyomtató modelljével teljesen kompatibilis alternatív festékeket használjon.