Irodaszerek és iskola

Nyomtató a jó bizonyítványért - Brother DCP T310

Brother DCP T310 többfunkciós készülék

Közeleg az év vége, gyermeke befejezi az általános iskolát, és a szünidő után megkezdi a középiskolát? Ha egy hasznos ajándékra gondol a jó bizonyítványért, van egy tippünk. Megfizethető színes multifunkciós készülék tintatartály rendszerrel. Ez egy érdekes modell a DCP sorozatból, amely nem nyűgöz le funkcióival, de színes nyomtatást biztosít, hosszú időtartammal és alacsony költségekkel.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat/ háztartás : háztartás

Nyomtató interfész: USB

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkció - nyomtatás/ másolás/ szkennelés Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: csak kézi

Kijelző: igen (információs, szegmens)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 435 mm

Mélység: 380 mm

Magasság: 159 mm

Tömeg: 7,5 kg

 

Modern kialakítás

A készülék kompakt méretekkel rendelkezik, és talál helyet számára a diákasztalon is. Fekete színben nem nagyon különbözik a többi nyomtatómodelltől, de modern benyomást kelt. Enyhén lekerekített élekkel rendelkezik, és a domináns elem az elülső kezelőpanel, amely bizonyos szögben megdönthető. A multifunkciós készülék jobb oldala a tintatartálynak van fenttartva, amely 4 különálló tintát tartalmaz. Mindegyik tintának van egy külön tartálya, a legnagyobb mennyiség a fekete tintához tartozik. A bemeneti adagolótálca alul található, és 150 lap kapacitású. Előnye, hogy benyomható a készülékbe, és az előkészített papírra nem száll a por. A papírkimenet az 50 lapos kapacitású és a papíradagoló fölött van. A nyomtató kezelése egyszerű és kényelmes. A kis kijelző kissé lehangoló. Ez egy információs egy soros. A felső rész a hagyományos szkennerhez tartozik. Ennek a multifunkcionális eszköznek  az összbenyomása a formatervezés szempontjából nagyon jó.

 

Funkciók

A Brother DCP T310 multifunkciós készülék a DCP sorozat egyik alapmodellje, a felszereltség pedig valamivel gyengébb a csatlakoztathatóság és a szolgáltatások terén. Csak egy módon lehet, mégpedig USB-kábellel közvetlenül PC-hez vagy laptophoz csatlakoztatni. Hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás lehetősége. A problémát azonban úgy oldhatja meg, hogy manuálisan beállítja a kétoldalas nyomtatást. A kiváló minőségű színes nyomtatás mellett a készülék másolást és szkennelést is biztosít. 3 funkciót kap 1 eszközben. A CIS típusú szkenner 1200 x 2400 dpi felbontással lehetővé teszi az e-mail -be való szkennelést, kép és fájl szkennelését közvetlenül a számítógépen. Kiváló a másolási és szkennelési minőség.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A 6000 x 1200 dpi felbontás hozzájárul a kiváló minőségű dokumentumokhoz és fotókhoz. Az első oldal nyomtatási ideje kevesebb, mint 17 másodpercig tart. Színes módban percenként 6, fekete-fehér módban pedig 12 oldalt tud nyomtatni. Ezt a modellt háztartásokhoz és kis irodákhoz tervezték, ahol a havi nyomtatási mennyiség körülbelül 500-1000 oldal. A készülék maximális papírmérete A4. Használhat sima papírt, matt vagy fényes fotópapírt is.

 

A nyomtató előnyei

- 3 az 1-ben (funkciók - nyomtatás, fénymásoló, szkenner)

- tintatartály könnyű utántöltéssel és kiváló kapacitással

- színes nyomtatás

- alacsony nyomtatási költségek

- 150 lapos tálca

- megfizethető ár

- alacsony zaj

 

A nyomtató hátrányai

- gyenge csatlakozás (csak USB)

- hiányzó támogatás az automatikus kétoldalas nyomtatáshoz

- kicsi kijelző háttérvilágítás nélkül

 

Nyomtatópatronok

A Brother DCP T310 színes tintákat (CMYK) használ a nyomtatáshoz, amelyeket közvetlenül az eszköz tintatartályaihoz adnak. Az egyszerű újratöltéshez elég ha csak kinyissa a tintatartályok borítófedelét és kupakjait, és a palackból áttölti a szükséges tintát. Ezek ciánkék, bíborvörös és sárga színben érhetők el, 5000 A4-es oldal nyomtatási kapacitással, 5% -os lefedettséggel. Ezeket a fekete tinta egészíti ki, legfeljebb 6000 oldal kapacitással. A tinták ára nagyon jó, és a klasszikus tintapatronok áraihoz képest jóval alacsonyabb.

 

 

Értékelés

Bár ez a multifunkciós készülék nem tartalmazza a legfrissebb funkciókat, számos érdekes előnye van. A legnagyobbak a színes nyomtatás alacsony költségei, a tinták magas kapacitása  és a kényelmes újratöltés. Egy diáknak nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez minden az egyben ez ideális eszköz. Soha többé nem kell már ellenőrizni, hogy mennyit nyomtat és hogy ez mennyibe fog kerülni.  A tintarendszernek köszönhetően a tinták újratöltése nem lesz olyan gyakori. Gyemeke egy ilyen többfunkciós készüléket mindenképpen megérdemel a jó bizonyítványért!

 

Tipp az Ön számára

Minden Brother termékre 24 hónapos garancia vonatkozik, amelyet további 12 hónappal meghosszabbíthat, ha regisztrál a gyártó weboldalára. Összesen így  36 hónapos szavatossági időt kaphat.