Irodaszerek és iskola

OKI B731dnw

Az OKI B731dnw modell,nagy teljesítményű nyomtató az irodába

Nagy teljesítményt, minőséget és megbízhatóságot várnak el a munkakörnyezetbe telepített nyomtatóktól. A legtöbb vállalat a gyors lézernyomtatásra fogad, amely olyan minőséget és sebességet biztosít számukra, amely hozzájárul az irodai munka általános hatékonyságához. Ilyen eszköz az OKI B731 dnw monokróm nyomtató, amely digitális LED technológiával nyomtat.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: LED- monokróm

Felhasználás vállalat/ háztartás: vállalat

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Funkciók nyomtató/ többfunkció: nyomtatás/ AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 435 mm

Mélység: 498 mm

Magasság: 109 mm

Tömeg: 27 kg

 

Formatervezés

Ami a kialakítást illeti a kis- és középvállalkozások számára, a gyártók nem tudnak sok mindent itt kitalálni. A kényelmes hozzáférésre és a lehető legkényelmesebb vezérlésre összpontosítanak. A legnagyobb eltolódás a méretekben látható. Ezek egyre kompaktabbak és így helyet takarítanak meg a munkahelyi környezetben. Az OKI B731dnw nyomtató kellemes alapméretű, és igény szerint változtathatja a felhasználó egy kiegészítő tartállyal vagy bemeneti adagolótálcával az eszköz felszereltségét. A klasszikus világosszürke színkialakítása a sötétszürkével kombinálva elég kellemesnek tűnik. Az enyhén lekerekített éleknek köszönhetően megőrzi ergonómiáját. Az elülső oldalon egy fedél található festékcsere céljából, alatta pedig egy bemeneti papíradagoló tálca helyezkedik el. A felső rész kissé lekerekített, elöl kis szögben. Közvetlenül az elülső részben található egy kezelőpanel, amely ezért nemcsak felülről, hanem elölről is jól látható. Rajta van egy kezelőgomb és egy kis LCD kijelző. A jobb oldalon található a gazda USB port a közvetlen csatlakozáshoz. A nyomtató gyárilag jól kidolgozott, és bár a kialakítása nem éri el a csúcsot, nem foglal el sok helyet, jó  hozzáférést biztosít a kezelőpanelhez, és maga a kezelés is kényelmes.

Funkciók és teljesítmény az igényes munkabeállításokhoz

Ami nem hat lelkesen Önre a kialakításnál, azt kompenzálja ennek az eszköznek a teljesítménye. Ez egy monokróm nyomtató, amelyet fekete-fehér nyomtatásra terveztek. LED technológiával nyomtat, ami garantálja a kiváló minőségű nyomatokat. Teljesítménye miatt igényesebb munkaterhelésre is alkalmas. A gazdag csatlakozási lehetőségek előnyeit kihasználhatja, ha a kábelt közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatja, vezeték nélkül csatlakozik Wi-Fi-n keresztül, vagy a nyomtatót egy LAN-hoz csatlakoztatja. Ezt az opciót használják leggyakrabban a vállalatoknál. Az OKI B731dnw nyomtató fejlett biztonságot nyújt a hálózati kapcsolathoz a Secure Print Job titkosítással. Ez még nem minden, amit a nyomtatás biztonsága érdekében kínál. Egy másik védelmi tényező a kifinomult felhasználói hitelesítés PIN-kóddal. Ez megakadályozza az eszköz illetéktelen használatát a vállalatnál. Ez a modell tartalmaz egy automatikus kétoldalas nyomtatási funkciót is, és van egy előre beállított automatikus kikapcsolási lehetőség is üresjáratban. Gyors 800 MHz-es processzor és 256 Mb RAM gondoskodik a gyors nyomtatásról. Opcionálisan kapható 160 GB-os merevlemez is.

Nyomtatási sebesség és minőség

Az 1200 x 1200 dpi felbontású nyomtatás kiváló minőségű, és a dokumentumok kiváló élességet érnek el. Ami a legjobban meglep, az akár 52 oldal / perc magas nyomtatási sebesség. Az első oldal nyomtatásához szükséges idő 5 másodperc alatt van. A készülék gyors indítású az energiatakarékos üzemmódból ez körülbelül 19 másodpercig tart, és a bekapcsolás után pedig 60 másodpercig tart. A nyomtatás maximális papírmérete A4. Nagy nyomtatási mennyiség mellett biztosan értékelni fogja a nagy kapacitású 530 lapos adagolótálcát. Bővítheti egy további opcionális 530 lapos tálcával vagy egy nagy kapacitású, akár 2000 lapos adagolóval. Mivel ez egy olyan nyomtató, amely várhatóan nagy leterheltséggel dolgozik, ennek a havi 30 000 oldal ajánlott munkaterhelés felel meg. A maximális terhelés havonta 200 000 oldal is lehet.

 

A nyomtató előnyei

- kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatás

- nyomtatási sebesség

- fejlett biztonság a bizalmas dokumentumok védelme érdekében

- duplex

- gazdag csatlakozás (USB, Wi-Fi, LAN)

- környezetbarát energiatakarékos és festéktakarékos funkciók

- opcionális részek hozzáadásának lehetősége (adagolótálca, többcélú tálca, adagoló)

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kis kijelző

- a nem vonzó kialakítás

 - az ár

- hiányzik a Linux támogatása

 

Nyomtatópatronok

Az OKI B731dnw modell LED technológiával nyomtat, és a Toner OKI45488802 jelzésű fekete festékkazettát használja, 18 000 oldal kapacitással. Előnyösebb megoldás a nagy kapacitású OKI 45439002 festékkazetta, amelynek terhelése akár 36 000 oldal. Ilyen nagy kapacitású festék és az integrált festéktakarékossági funkció csökkentheti a nyomtatási költségeket.

Értékelés

Ha nagy teljesítményű nyomtatóra van szüksége az irodában, akkor az OKI B731dnw modell erre van megalkotva. A nyomtató megbízhatóan, gyorsan és kiváló minőségben működik. Nagy kapacitású adagolótálcával és kivételes festékkapacitással gyorsan és hatékonyan, időveszteség nélkül nyomtathat. A csatlakozás bőséges és a nyomtatás biztonsága magas. Az operációs rendszerek támogatása gazdag az összes Windows rendszerben (beleértve a Windows XP-t is) és a Mac OS-ban.

Egy tipp az Ön számára

Az OKI B731dnw egy erőteljes eszköz, de magasabb árcédulával. Az utolsó darabjai vannak a piacon és lassan felváltják az újabb modellek, de nem mindig jobb paraméterekkel és teljesítménnyel. Ha valamivel olcsóbb változatot keres, az OKI MB562dnw megegyezik az OKI B731dnw nyomtató teljesítményével és jellemzőivel. Ezenkívül ez egy többfunkciós monokróm nyomtató faxolási funkcióval is van ellátva. A nyomtatás mellett másolási és szkennelési funkciókat is kínál. A nyomtatási sebesség 45 oldal / perc, ami még mindig kiváló teljesítmény. Ráadásul van egy áttekinthető kezelőpanelje, nagy kijelzővel és automatikus kétoldalas nyomtatással, másolással és szkenneléssel. Az OKI B731dnw modell ellenére az OKI MB562dnw pedig a Linux operációs rendszert is támogatja.