Irodaszerek

OKI C650 A4 színes LED nyomtató

Az OKI C650 LED nyomtatót az OKI vállalat az európai piacra úgy dobta, mint az A4-es formátum legkisebb színes nyomtatóját. Mit tudott beépíteni a gyártó a készülék kompakt méreteibe? Van esélye teljesítményt és minőséget elérni még olyan kis helyiségekben és irodákban is, ahol nagy hatékonyságra van szükség? Ez az asztali nyomtató ideális mindenütt, ahol a korlátozott hely nagy problémát jelent a nagy teljesítményű nyomtatók számára. Kiskereskedelemben, szállodákban, éttermekben és más kisebb létesítményekben használható.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: LED színes

Felhasználás vállalat/ háztartás: kisvállalkozás, kisebb üzemek

Nyomtató interfész: USB/ LAN

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Print

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 395 mm

Mélység: 430 mm

Magasság: 290 mm

Tömeg: 28,2 kg

 

Kompakt kialakítás

Első pillantásra észreveheti a készülék kicsi, kompakt méreteit. Ennek ellenére a tömege meglepő. A minőségi alkatrészeknek köszönhetően ez eléggé magas. A gyártó kihagyta a vékony műanyag használatát. A fémszerkezet garantálja, hogy a nyomtató hosszú élettartamot biztosít. Az OKI C650 modell kissé lekerekített élekkel és szinte négyzet alakú alaprajzzal rendelkezik. Csak 290 mm magas, ami nagyon kompakt, de robusztus megjelenést biztosít. A stabilitás a hosszú távú működés során a készülék erős pontja. A készülék felső részén van egy papírkimenet a klasszikus A4-es lapok számára, valamint egy tekercselt papír 1,32 m-ig. A felső elülső rész a kezelőpanelhez tartozik, amelyen egy kisebb billenthető kijelző, vezérlőgombok és numerikus billentyűzet található. Az előlap négy különálló festékkazetta és képdob számára van fenntartva. A nyitás kényelmes a jobb oldali kék kar használatával. Alul van a papíradagoló tálca. A jobb oldalon van egy nyitható fedél, amely mögött egy csatlakozó található a vezeték nélküli LAN modul csatlakoztatásához. A gyári kivitelezés jó minőségű, a készülékre nincs panasz.

 

Funkciók

Az OKI C650 modell egycélú LED nyomtató, fekete-fehér és színes módban egyaránt nyomtat. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz integrált szkennert, mobileszköz és ABBYY FineScanner alkalmazás segítségével beolvashatja a dokumentumokat az első intelligens szkennerrel a mesterséges intelligencia bázisa alapján. Így gyorsan és egyszerűen digitalizálhatja dokumentumait. A csatlakozás keretében vezetékes USB-kábellel csatlakoztathatja az eszközt számítógéphez vagy laptophoz. Egy másik lehetőség egy LAN-kapcsolat és egy opcionális modul vezeték nélküli LAN, valamint NFC létrehozására néhány kiskereskedelmi piacon.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató 600 x 600 dpi és (1200 x 1200 dpi) felbontással nyomtat, 1200 dpi fizikai pontközzel. A bemelegedési idő 20 másodperc a bekapcsolástól vagy 11 másodperc az energiatakarékos módtól. Az első oldalt 6,5 másodperc alatt nyomtatja ki fekete és színes módban is. Mindkét módban percenként 35 A4-es oldal nyomtatható. A papírtálca bemeneti kapacitása 250 lap. A többcélú tálca kapacitása 100 lap. A kimeneti kapacitás 150 lap írással lefelé vagy 100 lap felfelé. A nyomtatási minőség magas szinten van. A nyomtató marketing célokra képes kezelni minden típusú fekete-fehér és színes anyagot. A szokásos, legfeljebb A4-es méretű papírtípusok mellett 55-216 mm széles és 91-1321 mm hosszú tekercselt papírra is képes nyomtatni.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi kivitelezés

- kompakt kialakítás

- stabil fémszerkezet

- ergonómia

- nyomtatási sebesség és minőség

- nyomtatás fekete-fehér és színes módban

- mobil szkennelési lehetőségek minőségi alkalmazással

- bővítési lehetőségek további kiegészítőkkel

- nyomtatás tekercselt papírra 1,32 m-ig

 

A nyomtató hátrányai

- nem tartalmaz integrált szkennert

- Wi-Fi nélkül

 

 

Utánöltések a nyomtatóhoz

Az OKI C650 LED nyomtató négy különálló festékkazettával (CMYK) nyomtat. A sárga, a bíborvörös és a cián patronok kapacitása 6000 oldal. Az OKI C650 fekete festékkazettája 7000 oldal kapacitású. A sárga, cián, bíbor és fekete optikai dobok élettartama 50 000 oldal.

 

  

oki.com

Értékelés

Az OKI C650 színes nyomtató azoknak az irodáknak kedvez, ahol nagy teljesítményre van szükség a nagy mennyiségű nyomtatás miatt, valamint kompakt méreteivel megbirkózik a szűkebb helyekkel is. A stabil fémszerkezet még az igényes üzemeltetésnek is ellenáll. A nyomtatás sebessége és minősége nagyon jó szinten van. Pozitívum az innovatív helytakarékos technológia, amely teljes elülső hozzáférést tartalmaz a nyomtatóhoz. Ez jelentősen csökkenti a nyomtató működtetéséhez szükséges hely nagyságát a hasonló alaprajzú eszközökhöz képest, mivel kiváló módon biztosítja, hogy minden műveletet a készülék elejéről végezzen. Ami a nyomtató karbantartását illeti, még ebben az esetben is csak 2 cm távolságra van szükség az oldalakon. Tehát a készülék működés közben kisebb helyen lehet. A kapcsolat jó, és lehetőség van a vezeték nélküli LAN modul egyszerű csatlakoztatására is. Ha több beviteli papírra van szüksége, kibővítheti az opcionális adagolótálcával. Mínuszként figyelembe vehetjük a Wi-Fi modul és az integrált szkenner hiányát. A probléma támogatását az ABBYY FineScanner mobilalkalmazás oldja meg.