Irodaszerek és iskola

OKI MC573dn - többfunkciós, a biztonságra összpontosítva

Az OKI MC573dn multifunkciós készülék a vállalati nyomtatás modellvonalához tartozik. Alkalmas kis, közepes méretű vállalkozáshoz vagy egy vállalaton belül, egy nagyobb munkacsoporttal rendelkező irodákhoz. A versenytársakhoz képest az OKI MC573dn mindenekelőtt felhívja magára a figyelmet kedvező árával, amely kisvállalkozások számára is elérhető, teljesítménnyel és nyomtatási minőségével, de mindenekelőtt nagyon jó biztonsággal. Az OKI egyre nagyobb hangsúlyt helyez a vállalati nyomtatás védelmére.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: LED színes

Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű vállalkozás

Nyomtató interfész: USB/ LAN

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ beolvasás/ fax

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 427 mm

Mélység: 576 mm

Magasság: 472 mm

Tömeg: 31 kg

 

Formatervezés

Nagyobb méretei ellenére a készülék modern kialakítású, elölről egy döntött vezérlőpanel dominál, amelynek nagy kijelzője van. A 7 hüvelykes érintőképernyő mellett található egy numerikus billentyűzet és a vezérlőgombok. A felső rész a síkágyas szkennerhez tartozik, automatikus papíradagolóval. A felső rész kinyitása után közvetlenül a festékkazettákhoz jutunk. A készülék alsó részén van egy többcélú bemeneti tálca, ahol egy speciális szalagot lehet használni saját hosszúságú, feltekerhető papírral. A kezelőpanel jobb oldalán egy testreszabható konzol található, amelybe opcionálisan integrálhat egy biztonsági kártyaolvasót.

 

 

További védelem az integrált kártyaolvasóval

Az OKI MC573dn megfelel az üzleti nyomtatás összes feltételeinek, színes nyomtatással, másolással, szkenneléssel és faxolással. Az összes funkció közvetlenül vezérelhető az érintőképernyőn keresztül,  a számítógépen kívül. Közvetlenül azon keresztül férhet hozzá a hálózathoz. A dokumentumokat egyetlen gombnyomással elküldheti e-mailben, ftp-en, vagy közvetlenül a megosztott mappákba is. A biztonság kedvéért értékelni fogja azt a lehetőséget (opcionális), hogy kártyaolvasót hozzáadjon készülékéhez, így érintésmentes, védett hozzáférést biztosít a nyomtatóhoz és a nyomtatásra kész dokumentumokhoz. Ezt a biztonsági funkciót hozzáfűzheti az OKI MC563dn alacsonyabb szintű modellhez. A készülék így új funkcionális szintre kerül és képes azonosítani azokat a kártyákat, amelyeket a vállalat bejáratánál használnak, stb. Ezzel a módszerrel a nyomtatórendszert csak az erre jogosult személyek használhatják.

 Csatlakoztassa az azonosító kártyát az olvasóhoz, és a többit majd  a szerver elintézi, amely a felhasználót hitelesíti azáltal, hogy összehasonlítja a kártya és a szerver adatait. Itt most már eljutottunk az OKI MC573dn multifunkciós készülékek csatlakoztathatóságához. A klasszikus csatlakozáson kívül Ethernet kábellel is csatlakozik a Lan hálózathoz. A kártyaolvasót használó biztonsági funkcióval ezt a csatlakozási lehetőséget fogják legjobban értékelni azok a cégek és vállalkozások, ahol a személyes adatokkal ellátott érzékeny dokumentumokat nyomtatnak. Az érintés nélküli kártyaolvasón kívül kibővítheti az OKI MC573dn modellt egy további papírbemeneti tálcával, belső memóriával max. 1 GB, WLAN interfész modullal. Nem szabad elfeledkeznünk a gazda USB-portról sem, amelyről a Flash-meghajtóra történő közvetlen szkennelést vagy az USB-kulcson tárolt dokumentumok nyomtatását is elvégezheti.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A maximális nyomtatási méret A4 formátum. A többfunkciós készülék képes 1200 x 1200 dpi felbontásban, 30 oldal / perc sebességgel nyomtatni fekete-fehér és színes módban egyaránt. Az első nyomat kimeneti ideje mindkét üzemmódban kevesebb, mint 7,5 másodperc. Az ajánlott havi nyomtatási terhelés 6000 oldal, maximális terhelhetősége akár 60 000 oldal. A másolási sebesség mindkét módban 30 oldal / perc, az első oldal másolási ideje 12 másodperc. A példányok maximális száma 999 lap. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, a többcélú tálca 100 lapra használható. A kimenet kapacitása 150 lap nyomtatott oldallal lefelé, 100 lap pedig oldallal felfelé. A bemeneti kapacitás bővíthető egy opcionális 530 lapos papírtálcával. Bővíthet, akár két opcionális 530 lapos tálcát egyszerre, melynek a maximális kapacitása így 1 410 lap. Természetesen van itt automatikus kétoldalas nyomtatás és ADF papíradagoló 50 lapra. A szöveg, a grafika és a fényképek minősége a színes LED-nyomtatás jobb átlagához tartozik, amelynek köszönhetően a kimenet alkalmas a legtöbb vállalati nyomtatási feladatra. A kimeneti nyomtatási minőségnek mind prezentációs, mind üzleti célokra jónak kell lennie, kivéve azokat, amelyek nagyon kis betűkészleteket igényelnek. A multifunkciós készüléket pozitívan értékeljük, mint a piac egyik legjobbját a vállalati nyomtatási eszközök kategóriájában.

 

Előnyök

- nyomtatási minőség

- nyomtatási sebesség

- funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax) - lehetőség van két opcionális tálca bővítésére (2 x 530 lap)

- az érintőkártya-olvasó beépítésének lehetősége

- nagy 7 hüvelykes érintőképernyő

– duplex ADF (50 lap), kétoldalas szkennelés

- kényelmes kezelés

- széleskörű hordozó támogatás

- alacsony energiafogyasztás

- a frissítések támogatása (új funkciók elérhetősége) az OKI portálon keresztül

- dokumentumbiztonság a Private Print, Card Release (opcionális), IPSec használatával

 

Hátrányok

- nem tartalmazza a Wi-Fi-t

- az eredeti újratöltések ára

- papíradagoló tálca kapacitása (alapvetően 250 lap)

Nyomtatópatronok

A többfunkciós nyomtató LED technológiával nyomtat, és 4 tonerkazettát használ a nyomtatáshoz (OKI 46490404 - fekete, OKI 46490403 - cián, OKI 46490402 - bíborvörös és OKI 46490401 - sárga), 1500 oldal kapacitással (A4), 5% -os lefedettséggel. Ez a modell támogatja a nagy kapacitású festékkazetták használatát is, amelyek 6000 oldal ciánkék, bíbor, sárga és 7000 oldal feketét eredményeznek.

 

Értékelés

Ebből a többfunkciós nyomtatóból a legtöbbet hozhatja ki vállalata vagy irodája számára, ahol nagy sebességre és a magas nyomtatási minőségre van szükség. Az egyszerű kezelhetőség, a kiváló dokumentumkezelési és bővítési lehetőségek biztosítják a gyors és hatékony nyomtatási munkát. Az opcionális adagolótálca és a nagy kapacitású nyomtatópatronok segítségével nagy mennyiségű nyomtatást lehet megszakítás nélkül végezni. Ráadásul nagy előny az automatikus lapadagoló, a kétoldalas szkenner és az automatikus kétoldalas nyomtatás is. Ha ezt a verziót választja ki egy integrált érintőkártya-olvasóval, akkor a biztonságos nyomtatás új szintjére lép a vállalaton vagy a munkacsoporton belül. Az olvasót egyszerűen össze lehet kötni az eszköz testreszabható konzoljával.