Irodaszerek és iskola

OKI Pro9541WT

Nagykapacitású nyomtató fehér festékkel

A színes eszközök mellett az OKI vállalat 5 színű LED-készüléket is kínál, amelyek a klasszikus fekete, bíborvörös, cián és sárga színek mellett fehéret is használnak a nyomtatáshoz. Az OKI Pro9541WT olyan nyomtató, amely 329 x 483 mm-es digitális transzfernyomtatási technológiát biztosít. Ez az eszköz a hordozható médiára történő digitális nyomtatásra szolgál, a nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó vállalatok vagy egyéni kereskedők számára. Az OKI Pro9541WT nyomtató használható az üzleti élet olyan területén, ahol a nyomtatást  különféle felületű promóciós tárgyakra viszik át,mint  például kerámiára, üvegre, fára, fémre, akrilra, zománcra, de olyan textíliákra is, mint például vászon, pamut, bőr, nemez, nejlon és poliészter. . Különböző típusú papírok sem alkotnak kivételt, beleértve az 1,3 m-ig terjedő plakátokat. A magas adathordozó támogatás, a nagy formátum és az 5 színrendszer ezt a nyomtatót hatékony üzleti eszközzé teszi. A nagy, drága eszközöktől eltérően ez az olcsó modell szolgáltatási nyomtatásra is alkalmas.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: digitális 5 LED színes

Felhasználás vállalat/ háztartás: grafikai stúdió, közepes méretű vállalat

Nyomtató interfész: USB/ LAN

Funkciók nyomtató/ multifunkció: multifunkciós - elektrofotográfiai nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A3

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 699 mm

Mélység: 665 mm

Magasság: 640 mm

Tömeg: 110 kg

 

Kialakítás hatalmas súllyal

A készülék nem rendelkezik pehelysúllyal és elhelyezéséhez több mint fél négyzetméterre van szükség. 91 kg-os súly mellett, fogyóeszközök nélkül(110 kg  anyaggal együtt), itt nem egy kompakt, könnyű nyomtatóról van szó. A valós tömeg jelentősen visszatükröződik az eszköz teljes szilárdságában és stabilitásában az üzemeltetés folyamán. A nagy méret ellenére kiváló ergonómiával és kellemes kialakítással rendelkezik. A fő bemeneti A3-as papíradagoló az eszköz alján található. Az opcionális papíradagoló tálca a jobb oldalon található. A nyomtató támogatja az átviteli papírra történő nyomtatást. A bal oldalon található a kimeneti papírtálca támasztó rudakkal ellátva. Elöl kinyitható fedelek vannak, amelyek alatt különálló festékkazetták vannak elrejtve. Kihagyhatatlan elem a kék háttérvilágítású választó rész és a kellően nagy kezelőpanel színes kijelzővel, vezérlőgombokkal és numerikus billentyűzettel. Alul, az elülső oldalon található egy gomb a készülék bekapcsolásához, hátul pedig csatlakozók vannak a kábelek csatlakoztatásához. Az OKI Pro9541WT nyomtató nagyon jó minőségű gyári kivitelezéssel rendelkezik. A készülék teste tömör műanyagból készül, és belül pedig ellenálló alkatrészek találhatók, amelyek garantálják a nyomtató hosszú élettartamát.

 

  

 

100%-os funkcionalitás a reklámipar számára

Ez a modell kiváló segítő a reklámszakmában, ahol transzfernyomtatás szükséges különféle anyagokra. Nagyon hatékonyan vihet át digitális sablont az átviteli papírra, majd közvetlenül a különféle promóciós cikkekre, például bögrékre, dekorációkra, pólókra vagy nyomtathat egy reklám szalagra. Pozitívum a tartós vízálló nyomtatás. A nyomtató szabványos USB-n keresztül csatlakozik, és a LAN-kapcsolatot is használhatja. Vannak speciális hálózati és biztonsági beállítások is, például MAC, IP-szűrés. Az adminisztráció során jelszóval zárolhatja a készülék beállításait. Az OKI nyomtatót egy gyors 1,2 GHz-es processzor hajtja, 2 GB RAM memóriával és 160 GB-os merevlemezzel együtt. A bemeneti adagolótálca kapacitása 530 lap és az opcionális tálca kapacitása 300 lap. A kimeneti kapacitás 530 lap írással lefelé és 300 lap felfelé.

 

Hogyan működik a nyomtatás?

Csak néhány egyszerű lépés:

- Alkosson egy grafikus képet

- Küldje el a képet a nyomtatóra

- A grafika nyomtatása egy speciális transzferpapírra

- A pólókra való átvitelhez szükséges speciális papírt ezután hőprés segítségével hozzákapcsolják a ragasztóréteghez

- Az átvitel készen áll a pólóra vagy tárgyra való ragasztásra

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az OKI Pro 9541WT LED nyomtató színesben a fehér színnel együtt nyomtat sötét alapfelületekre, 1200 x 1200 dpi maximális felbontással.  A bemelegedéshez szükséges idő kb. 50 másodperc a bekapcsolástól számítva, vagy 35 másodperc a készenléti állapotból való ébredés után. Az első oldal nyomtatási ideje 8 másodperc. A nyomtató 18 A4-es vagy 12 A3-as oldalt képes nyomtatni percenként, a legjobb minőségben. A készülék havi ajánlott munkaterhelése 25 000 oldal, maximális terhelés pedig legfeljebb 300 000 oldal.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás (tartós alkatrészek)

- ergonomikus kialakítás

- olcsó nyomtatás promóciós cikkek és textíliák széles skáláján

- 5 színrendszer (CMYK + fehér)

- vezérlés a kijelzővel ellátott áttekimthető kezelőpanelen keresztül

- a színszint a grafikus kijelzőn ellenőrizhető

- nyomtatási minőség, a sötét háttérre történő nyomtatás támogatása

- A3-as nyomtatás és 1,3 m-es adathordozó támogatása

- biztonsági funkciók

 

A nyomtató hátrányai

- méret és nagy tömeg

 - nyomtató ára

 

Nyomtatópatronok

Az eszköz 5 különálló színes festékkel nyomtat. Különleges fehér szín került a CMYK rendszer alapszíneihez. A festékkazetták nyomtatási kapacitása 24 000 oldal. A fehér festékkazetta kapacitása 10 000 oldal. A különleges sötétfekete szín szintén hozzájárul a nyomtatás minőségéhez.

Értékelés

Az OKI Pro 9541WT nyomtató olyan eszköz, amely alkalmas reklám szolgáltatásokat nyújtó cégek vagy kis reklámstúdiók számára. Mindenütt ahol a sebesség és a rugalmasság szükséges a grafikai tervezéstől a nyomtatásig. Nem kell semmit bonyolultan beállítani, és a nyomtatási sablon módosítása gyors és egyszerű. Egy kisebb cégen belül bonyolult lépések nélkül megváltoztathatja a nyomtatott grafikát. Ennek a modellnek a robusztus volta és mérete ellenére még mindig sokkal kisebb eszköz, mint más nagy formátumú nyomtatók, amelyek támogatják a közvetlen textíliákra történő nyomtatást. A fő előny a fehér alapon sötét háttérre történő nyomtatás és a különféle anyagokra történő nyomtatás támogatása.