Irodaszerek és iskola

Pantum M6500NW

A Pantum egy fiatal, Kínában működő nemzetközi vállalat, amelyet 2010-ben alapított Jackson Wang. Megfizethető lézer-, tintasugaras és többfunkciós nyomtatókat hozott az európai piacra. Egy érdekes, többfunkciós univerzális nyomtatóra voltunk kíváncsiak. Ennek a monokróm lézeres multifunkciós készüléknek a nagyon kompakt mérete első pillantásra lenyűgöző. Ez egy olyan kis helyet foglaló készülék, hogy akár egy kis dohányzóasztalon is elfér otthon.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás cég/háztartás: háztartás, Home Office/kis iroda

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 417 mm

Mélység: 305 mm

Magasság: 244 mm

Tömeg: 7,5 kg

 

Formatervezés

Kompakt mérete ellenére a többfunkciós Pantum M6500NW modell a tömegével lep meg. Az majdnem 8 kg. Ehhez a méltányos súlyhoz hozzájárul egy belső fémkeret, amely biztosítja a nyomtató tartósságát és stabilitását. A felső rész egy síkágyas lapolvasóhoz tartozik, rögzített fedéllel. A teljes fedél kinyitása után a festékkazettához jut. Az elülső oldalon található egy kihúzható rúd a papírkiadáshoz (100 lap) és egy nyitott rész, amely bemeneti tálcaként szolgál (150 papírlap), ha az alsó rudat kihúzzák. Elől bal oldalon billenő panel található vezérlőgombokkal és 2 soros információs kijelzővel. A bekapcsoló gomb a jobb oldalon található. Az előlapon a gyártó logója is megtalálható. A készülék érdekesen néz ki, és egy kicsit különbözik a többi gyártótól. A gyári feldolgozás nagyon jó minőségű.

 

3 az 1-ben funkciók

Ez a modell három teljes értékű funkciót kínál: nyomtatást, másolást és szkennelést. A csatlakoztatást az Ethernet hálózat és vezeték nélküli hálózat, Wi-Fi közvetlen kapcsolat képviseli. Ennek köszönhetően több eszközön is könnyedén nyomtathat mobiltelefonról, táblagépről és számítógépről, és használhatja az irodai munka szabad stílusát. A Pantum alkalmazás támogatja az Office dokumentumok közvetlen nyomtatását. Az illesztőprogram telepítése egyszerű, az eszköz vezérlése pedig kényelmes. A nyomtató támogatja a kétoldalas másolást és 4 féle elrendezési módot az automatikus javítási funkcióhoz. A szkennelés lehetséges e-mailre, számítógépre, FTP-re vagy iOS és Android rendszerű eszközökre. Sajnos itt nem áll rendelkezésre az automatikus kétoldalas nyomtatás. Ez csak kézi üzemmódban lehetséges.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Pantum M6500NW modell monokróm módban nyomtat 1200 x 1200 Dpi nyomtatási felbontással. Az első oldal nyomtatásának ideje kevesebb, mint 8 másodperc. Egy perc alatt 22 oldalt nyomtathat A4-es formátumban. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 2000 oldal, a maximális havi leterhelés pedig 20 000 oldal. A fekete-fehér nyomtatás minősége nagyon jó szinten van, és a kisebb betűméret is kellően éles. A többfunkciós eszköz a papír széles skálájára támogatja a nyomtatást a sima, vékony, vastag, átlátszótól a kartonpapírig, címkékig és borítékokig.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret

- tömör fémkeret

- nyomtatási minőség és sebesség

- 3 az 1-ben funkciók

- gazdag csatlakoztatás

- az ID kártya kétoldalas másolása

- egylépéses illesztőprogram telepítés

- a csomag USB kábelt tartalmaz

- Office dokumentumok közvetlen nyomtatásának támogatása (Pantum alkalmazás)

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kézi duplex

- kis kijelző

 

Nyomtatókazetták

Ehhez a nyomtatóhoz egy P-210 feliratú fekete festékkazetta tartozik. Kapacitása 1600 oldal fekete-fehér nyomtatás 5%-os lefedettség mellett.

 

Értékelés

A Pantum M6500NW lézeres multifunkciós kisméretű készülék, amely univerzálisan a kisvállalkozások vagy otthoni irodai nyomtatásra összpontosít. Mindent kinyomtat, beolvas és másol, amire otthon vagy az üzleti életben szüksége van. Nyomtathat üzleti leveleket, borítékokat vagy meghívókat. Ezenkívül a nem hagyományos formátumokat, például a különböző személyi igazolványokat vagy nyugtákat is közvetlenül, további módosítások nélkül másolhatja és szkennelheti. A kezelés egyszerű, és a kicsomagolás és az illesztőprogram egylépéses telepítése után azonnal kinyomtathatja a dokumentumokat. A gyártó még USB kábelt is mellékelt. Ennek a multifunkciónak az ára 140 euró körül van, ami valószínűleg a legalacsonyabb ár egy lézeres multifunkcióért, hacsak nem talál valamit akciósan. Ha hiányzik az automatikus dokumentumadagoló, a Pantum az M6550NW modellt kínálja, amely ADF-et is tartalmaz.