Irodaszerek és iskola

Pantum P2500W

A Pantum cégről már párszor szó esett, és mivel a szlovák piacon is kedvező áron jelennek meg nyomtatóik, megtekintettük az egyik kedvező árú Pantum P2500W nyomtatót. Ez egy 100 eurós lézerkészülék monokróm nyomtatáshoz.

A Pantum P2500W egy fekete-fehér, csak nyomtatásra alkalmas modell, amely lézertechnológiát használ. A festékkazetta cserénként kiváló számú fekete oldalt biztosít, és mivel a dobegység be van építve, nem kell aggódnia egy másik alkatrész cseréje miatt. A nyomtatási költség is rendkívül alacsony, így a költségek hosszú időn keresztül alacsonyak.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézer monokróm Vállalati/háztartási felhasználás: háztartás, Home Office

Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/multifunkció: többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: nem

Méretek és tömeg

Szélesség: 337 mm

Mélység: 220 mm

Magasság: 178 mm

Tömeg: 4,75 kg

Egyszerű kialakítás

 

Első pillantásra ez a kompakt méretű modell biztosan nem nyűgöz le a megjelenésével. Egy egyszerű kialakítás, két gombbal és két állapotjelző LED-del a készülék tetejének jobb oldalán, erről szól a nyomtató. Ne keressen kijelzőt vagy semmi extrát sem. A legdominánsabb elem talán a gyártó logója az előlapon. A fedél kinyitása után a papíradagoló tálca az elülső oldalon, az alsó részben található. Nyomtatás közben nyitva marad, ami egy kicsivel több helyet foglal el. A felső rész kinyitás után papírkimenetként szolgál. A konstrukciót robusztus belső fémkeret támasztja alá, amely biztosítja a tartósságot. A műanyagok kellően erősek, a készülék élei finoman lekerekítettek. Az általános gyári feldolgozás megfelelő szinten van.

 

Funkciók

A Pantum P2500W nyomtató egy egycélú készülék, amelyet elsősorban monokróm nyomtatásra terveztek. Lézeres technológiával nyomtat. Ez a modell nem kínál további funkciókat. A kétoldalas nyomtatás kézi módban lehetséges. A csatlakoztatás kétféleképpen valósítható meg: fix USB-kábellel PC-hez vagy laptophoz, vagy vezeték nélküli kapcsolattal Wi-Fi-n keresztül. A jó hír az, hogy a nyomtató támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást, valamint az AirPrint szolgáltatást iOS-eszközökről és a Mopria nyomtatási szolgáltatást Android-eszközökről. A beszkennelt dokumentumokat a Pantum Mobile Print & Scan (Android) alkalmazás segítségével nyomtathatja ki. Az alkalmazás támogatja az Office dokumentumok közvetlen nyomtatását is.

 Nyomtatási sebesség és minőség

Ez a monokróm modell 1200 x 1200 Dpi nyomtatási felbontással nyomtat. 22 A4-es oldal nyomtatására képes percenként. Az első oldal kinyomtatása 7,8 másodpercet vesz igénybe. A maximális havi nyomtatási mennyiség 15 000 oldal, az ajánlott havi nyomtatási mennyiség pedig 2 000 oldal. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimeneté pedig 100 lap. A fekete-fehér dokumentumok minősége nagyon jó szinten van. Ha grafikát tartalmazó dokumentumokat nyomtat, átlagos eredményt kap szép fekete színekkel, de kevésbé lenyűgöző szürke árnyalatokkal.

 

 A nyomtató előnyei

- kiváló monokróm nyomtatási hozam

- lenyűgöző nyomtatási sebesség fekete-fehér szöveges dokumentumokhoz

- egyszerű vezérlés

- alacsony nyomtatási költségek

- teljesítmény és ár arány

 

A nyomtató hátrányai

- eltart egy ideig, amíg felmelegszik és elkezdi a nyomtatást.

- a nyomtató kinyomtatja a nyomtatott lapokat a kimeneti tálcáról

- csak egycélú nyomtató

- nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást

- nincs Ethernet port

- valamivel rosszabb beállítás a huzal nélküli hálózat használatával

Nyomtatókazetták

Ehhez a lézernyomtatóhoz 1600 oldal kapacitású Pantum PB210E jelölésű fekete festékkazetta vagy kompatibilis, nagy kapacitású PB211EV és szabványos PB211 kazetta tartozik.

Értékelés

Először is figyelembe kell vennünk, hogy ez a legolcsóbb lézernyomtató modell a piacon. Kevesebb mint 100 euróért árulják, de még 87 euróért is meg lehet találni. Az egyszerű kialakítás, valamint a könnyű beállítás és a kezelés nagy előnyt jelent. A Pantum P2500W modell nem rendelkezik kijelzővel. Ehelyett két LED és két „WiFi" és „Cancel/Continue" gomb jelzi a nyomtató állapotát. Az előlapon nincs bekapcsoló gomb, hátul viszont van egy bekapcsoló gomb.

A nyomtató bemeneti tálcáján csak 150 lap fér el, így ha sokat nyomtat, gyakran kell újratöltenie a papírt. Papírelakadás esetén a festékkazetta mögötti felső burkolaton keresztül könnyedén elérheti a lapgörgőket. A még jobb hozzáférés érdekében kiveheti a kazettát. Ez azt jelenti, hogy a laphenger körüli terület nagyon felforrósodik nyomtatás közben, ezért a sima lapok felkunkorodnak, különösen hosszú nyomtatási munkák során, és papírelakadást okozhatnak.

A Pantum P2500W kiváló sebességgel nyomtat

szöveges dokumentumokat, míg a hosszú üzeneteket nagyon rövid várakozással. Azonban nem tud automatikusan kétoldalasan nyomtatni, ezért ha kétoldalas dokumentumokat szeretne nyomtatni, akkor újra kell töltenie a kinyomtatott lapokat az adagolótálcába. Sajnos időbe telik, amíg a készülék felmelegszik és elkezd nyomtatni, emellett hajlamos arra, hogy nyomtatás közben kiadja a nyomtatott lapokat a kimeneti tálcából.

 

Alacsony áron egy nagyon korrekt lézernyomtatót kap, mellyel gazdaságosan nyomtathat nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomatot.