Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Pantum P2500W

A Pantum cégről már párszor szó esett, és mivel a szlovák piacon is kedvező áron jelennek meg nyomtatóik, megtekintettük az egyik kedvező árú Pantum P2500W nyomtatót. Ez egy 100 eurós lézerkészülék monokróm nyomtatáshoz.

A Pantum P2500W egy fekete-fehér, csak nyomtatásra alkalmas modell, amely lézertechnológiát használ. A festékkazetta cserénként kiváló számú fekete oldalt biztosít, és mivel a dobegység be van építve, nem kell aggódnia egy másik alkatrész cseréje miatt. A nyomtatási költség is rendkívül alacsony, így a költségek hosszú időn keresztül alacsonyak.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézer monokróm Vállalati/háztartási felhasználás: háztartás, Home Office

Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/multifunkció: többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: nem

Méretek és tömeg

Szélesség: 337 mm

Mélység: 220 mm

Magasság: 178 mm

Tömeg: 4,75 kg

Egyszerű kialakítás

 

Első pillantásra ez a kompakt méretű modell biztosan nem nyűgöz le a megjelenésével. Egy egyszerű kialakítás, két gombbal és két állapotjelző LED-del a készülék tetejének jobb oldalán, erről szól a nyomtató. Ne keressen kijelzőt vagy semmi extrát sem. A legdominánsabb elem talán a gyártó logója az előlapon. A fedél kinyitása után a papíradagoló tálca az elülső oldalon, az alsó részben található. Nyomtatás közben nyitva marad, ami egy kicsivel több helyet foglal el. A felső rész kinyitás után papírkimenetként szolgál. A konstrukciót robusztus belső fémkeret támasztja alá, amely biztosítja a tartósságot. A műanyagok kellően erősek, a készülék élei finoman lekerekítettek. Az általános gyári feldolgozás megfelelő szinten van.

 

Funkciók

A Pantum P2500W nyomtató egy egycélú készülék, amelyet elsősorban monokróm nyomtatásra terveztek. Lézeres technológiával nyomtat. Ez a modell nem kínál további funkciókat. A kétoldalas nyomtatás kézi módban lehetséges. A csatlakoztatás kétféleképpen valósítható meg: fix USB-kábellel PC-hez vagy laptophoz, vagy vezeték nélküli kapcsolattal Wi-Fi-n keresztül. A jó hír az, hogy a nyomtató támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást, valamint az AirPrint szolgáltatást iOS-eszközökről és a Mopria nyomtatási szolgáltatást Android-eszközökről. A beszkennelt dokumentumokat a Pantum Mobile Print & Scan (Android) alkalmazás segítségével nyomtathatja ki. Az alkalmazás támogatja az Office dokumentumok közvetlen nyomtatását is.

 Nyomtatási sebesség és minőség

Ez a monokróm modell 1200 x 1200 Dpi nyomtatási felbontással nyomtat. 22 A4-es oldal nyomtatására képes percenként. Az első oldal kinyomtatása 7,8 másodpercet vesz igénybe. A maximális havi nyomtatási mennyiség 15 000 oldal, az ajánlott havi nyomtatási mennyiség pedig 2 000 oldal. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimeneté pedig 100 lap. A fekete-fehér dokumentumok minősége nagyon jó szinten van. Ha grafikát tartalmazó dokumentumokat nyomtat, átlagos eredményt kap szép fekete színekkel, de kevésbé lenyűgöző szürke árnyalatokkal.

 

 A nyomtató előnyei

- kiváló monokróm nyomtatási hozam

- lenyűgöző nyomtatási sebesség fekete-fehér szöveges dokumentumokhoz

- egyszerű vezérlés

- alacsony nyomtatási költségek

- teljesítmény és ár arány

 

A nyomtató hátrányai

- eltart egy ideig, amíg felmelegszik és elkezdi a nyomtatást.

- a nyomtató kinyomtatja a nyomtatott lapokat a kimeneti tálcáról

- csak egycélú nyomtató

- nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást

- nincs Ethernet port

- valamivel rosszabb beállítás a huzal nélküli hálózat használatával

Nyomtatókazetták

Ehhez a lézernyomtatóhoz 1600 oldal kapacitású Pantum PB210E jelölésű fekete festékkazetta vagy kompatibilis, nagy kapacitású PB211EV és szabványos PB211 kazetta tartozik.

Értékelés

Először is figyelembe kell vennünk, hogy ez a legolcsóbb lézernyomtató modell a piacon. Kevesebb mint 100 euróért árulják, de még 87 euróért is meg lehet találni. Az egyszerű kialakítás, valamint a könnyű beállítás és a kezelés nagy előnyt jelent. A Pantum P2500W modell nem rendelkezik kijelzővel. Ehelyett két LED és két „WiFi" és „Cancel/Continue" gomb jelzi a nyomtató állapotát. Az előlapon nincs bekapcsoló gomb, hátul viszont van egy bekapcsoló gomb.

A nyomtató bemeneti tálcáján csak 150 lap fér el, így ha sokat nyomtat, gyakran kell újratöltenie a papírt. Papírelakadás esetén a festékkazetta mögötti felső burkolaton keresztül könnyedén elérheti a lapgörgőket. A még jobb hozzáférés érdekében kiveheti a kazettát. Ez azt jelenti, hogy a laphenger körüli terület nagyon felforrósodik nyomtatás közben, ezért a sima lapok felkunkorodnak, különösen hosszú nyomtatási munkák során, és papírelakadást okozhatnak.

A Pantum P2500W kiváló sebességgel nyomtat

szöveges dokumentumokat, míg a hosszú üzeneteket nagyon rövid várakozással. Azonban nem tud automatikusan kétoldalasan nyomtatni, ezért ha kétoldalas dokumentumokat szeretne nyomtatni, akkor újra kell töltenie a kinyomtatott lapokat az adagolótálcába. Sajnos időbe telik, amíg a készülék felmelegszik és elkezd nyomtatni, emellett hajlamos arra, hogy nyomtatás közben kiadja a nyomtatott lapokat a kimeneti tálcából.

 

Alacsony áron egy nagyon korrekt lézernyomtatót kap, mellyel gazdaságosan nyomtathat nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomatot.