Irodaszerek és iskola

Peach PS500-60 aprítógép

Ez a Peach PS500-60 egy megfizethető eszköz, amellyel keresztvágással aprítanak. Segít megszabadulni a személyes dokumentumoktól és más papíroktól, amelyek nem kerülhetnek illetéktelen személyek kezébe. Ha a dokumentumai semmilyen módon nem titkosak, akkor is használhat aprítást a hulladék csökkentése érdekében. Ez az iratmegsemmisítő apró darabokra vágja felesleges papírját, és nemcsak időt, hanem helyet is megtakaríthat a papírhulladék számára. Alkalmas egy kisebb irodához, de a háztartáshoz is.

 

Rövid jellemzés

Iratmegsemmisítő/ keresztvágás/ 21 l térfogat/ papír, CD/ DVD adathordozó/ hátramenet

Méretek és tömeg

330 x 220 x 430 mm/ tömeg 4,5 kg

 

Formatervezés

Az iratmegsemmisítő kialakítása egyszerű, fekete-szürke kivitelben, átlátszó hosszanti ablakkal. Ez a kosár telített állapotának meghatározására szolgál. Ha a kosár felső részét felhajtjuk, alatta egy  papír betöltő nyílását találjuk (50 lapos adagoló), valamint egy mechanikus kapcsolót. Az így felszerelt aprítót áthelyezheti kikapcsolt helyzetből automatikus vagy hátrameneti állapotba. Az bemeneti szélesség 230 mm. Egyszerre 5 lapot helyezhet be. Egy kis LED dióda tájékoztat a teli kosárról, de vizuálisan is ellenőrizheti egy átlátszó hosszmetszettel közvetlenül a kosáron.

Funkciók

Az aprítás keresztmetszéssel történik, ami kisebb hulladékmennyiséget garantál, mint a klasszikus hosszanti vágásnál. Az adagoló kapacitása 50 lap, és 5 darab papírlapot tölthet be egyszerre aprítás céljából. A kosár összkapacitása körülbelül 100 lap, ami 21l térfogatot jelent. A Peach PS500-60 modell tartalmaz egy érzékelőt  az automatikus  működési állapotra, és apríthatja még a CD adathordozókat is.

Aprítás sebessége és minősége

Az aprítóeszköz percenként 3,6 m papírt képes felaprítani. Ez a modell az úgynevezett keresztvágással aprít a 3. besorolási szinten. Ez egy szabvány, amely a legtöbb kisvállalkozásban elegendő az iratok biztonságos megsemmisítéséhez. A készülék alacsonyabb, 63 dB körüli zajszint mellett működik.

 

Előnyök

- kompakt méretek

- minimalista kialakítás

- átlátszó szalag a hulladék állapotának figyelemmel kísérésére

- keresztirányú vágási technológia

- 50 lapos adagoló

- CD hordozók aprítása

- viszonylag alacsony zajszint

- alacsony ár

 

Hátrányok

- kicsit lassabb indítás

- a kosár gyakori ürítésének szükségessége

- nincs támogatás a kapcsokkal ellátott dokumentumok aprítására

 

Értékelés

Nem lenne helyénvaló kritikusnak lenni és nagy várakozásokat támasztani egy aprítóval szemben ebben az árkategóriában. Teljes működésében teszteltük egy kis irodában, háromtagú munkacsoportban. Naponta használtuk irodai papír és néhány darab DVD adathordozó aprítására. Az iratmegsemmisítő jól teljesített, elegendő és teljesen alkalmas egy kis iroda vagy háztartás számára. Az elülső oldalon egy hosszirányú átlátható védőablaknak köszönhetően láttuk, hogy a kosár tele van, és mikor van itt az ideje kiüríteni. Nem kell állandóan ott állnia az aprítónál, csak töltsön be néhány darab papírt az adagolóba. Legfeljebb 50 lapot. A zajszint optimális volt, kevésbé zajos eszköz. Amit hátrányként értékelünk, az a tűzőkapcsokkal összekötött dokumentumok problémája. Sajnos az aprító nem támogatja az ilyen jellegű dokumentumokat, ezért óvatosnak kell lenni, és az aprítás előtt el kell távolítani a kapcsokat. A kosár 21 l űrtartalmú, és nagyon hamar megtelik, így nem kerülhető el a gyakori ürítés. Ezen hátrányok ellenére a Peach PS500-60 modellt nagyon jó teljesítmény és ár arányú termékként javasoljuk kis irodában vagy háztartásban történő használatra. Olyan önálló vállalkozók is használhatják, akiknek irodája van egy közgazdásszal, és különféle szerződéseket és egyéb munkadokumentumokat kell felaprítaniuk.