Irodaszerek és iskola

Peach PS500-70 aprítógép

Ha jó ár-érték arányú iratmegsemmisítőt keres az irodájába, amely egyszerre több oldalt is felaprít, CD / DVD-ket, fizetési kártyákat és elég nagy kosarat tartalmaz, a Peach PS500-70 megfelelhet Önnek. Legyen szó egy cég kis irodájáról, önálló vállalkozóról vagy otthoni irodáról ezzel a készülékkel, hatékonyan felapríthatja az összes érzékeny adatot.

 

Rövid jellemzés

Iratmegsemmisítő/ keresztmetszés/ 18 l térfogat/ papír, CD/ DVD hordozó/ hátramenet

Méretek és tömeg

535 x 370 x 285 mm/ 4 kg

 

Formatervezés

Az aprítógép kialakítása egyszerű fekete árnyalatban, átlátszó, keskeny ablakkal, amely a kosár feléig nyúlik. Ez a kosár telített állapotának ellenőrzésére szolgál. A felső rész tartalmaz egy papír bemeneti lyukat, egy mechanikus kapcsolót és három állapotdiódát. A kapcsolót kikapcsolt helyzetből az automatikus és hátramenetbe állíthatja. A bemeneti szélesség 230 mm. Egyszerre legfeljebb 14 lapot tölthet be. A dióda tájékoztat a teljes kosárról, de vizuálisan ellenőrizheti azt is, egy átlátszó hosszmetszettel közvetlenül a kosáron. Az oldalsó élek kissé csonkák, a kialakítást elöl és felül finom ferdékkel egészítik ki. A gyártó az átlátszó ablak alakját is hozzájuk igazította. Az aprító egyszerűnek, de nagyon érdekesnek tűnik.

Funkciók

A Peach PS500-70 aprító 5 x 35 mm-es keresztmetszésű technológiával működik. A papírdarabolás mellett, amely egyszerre 14 darabot képes feldolgozni, CD/ DVD adathordozókat és műanyag (pl. fizető) kártyákat is képes kezelni. A papírelakadásnál nem hiányzik a hátramenet és automatikus kikapcsolás, ha a kosár megtelt. Annak a térfogata 18 liter, ami körülbelül 200 A4-es papír. Körülbelül 30 percig dolgozhat ezzel az aprítóval. Pozitívum a motor túlmelegedés elleni védelem, amely nagy terhelésnél megakadályozza a károsodást. Nagyon kellemes a zaj is, amely alacsonyabb és nem haladja meg az 58 dB-t.

Az aprítás sebessége és minősége

A Peach PS500-70 iratmegsemmisítő nagyon jó teljesítményt nyújt, nemcsak otthoni, de kisebb irodák számára is. Aprításkor a papírt apró, 3 x 35 mm-es csíkokra vágják. A szokásos hosszanti vágáshoz képest tovább csökkentheti a hulladék mennyiségét.

 

 Előnyök

- egyszerre 14 lap sima papírt képes feldolgozni

- kellően magas szintű P 4 titkosítási besorolás

- papírelakadás esetén hátramenet

- a készülék automatikus kikapcsolása a kosár feltöltésekor

- motor biztosíték a túlmelegedés ellen

-  nagy térfogatú kosár (18 liter / 200 A4-es lap)

- keresztmetszés 5 x 35 mm

- kellemes kialakítás és minőségi gyári kivitelezés

 

Hátrányok

- nincs támogatás a rögzített kapcsokkal ellátott dokumentumok aprítására

 

Értékelés

A Peach PS500-70 aprítógépet nem csak otthon, hanem egy kisebb iroda számára is ajánlhatjuk. Hatékonyan kezeli az otthoni irodában történő aprítást. A kialakítása kellemes és a zajszintje alacsony. Az olcsóbb Peach PS500-60 modellhez képest ez a modell a zajt tekintve elsőbbséget élvez. A hulladékmennyiség a keresztmetszés miatt szintén alacsonyabb, háztartási célokra a szokásos irodai dokumentumok esetében a P-4 titkosítási besorolás is megfelelő. A motor túlmelegedése elleni biztosítékot pluszként értékeljük, és az ajánlott folyamatos működés 30 perces határa is elégséges. Alapvetően ennek a modellnek nincs semmi hiánya. Az egyetlen dolog, amit felróhatunk, az a hiányzó támogatás a dokumentumok felaprításához rögzített kapcsokkal. Noha a teszt során sikerült a kapcsokkal összetűzött dokumentumokat, amelyeket a gyártó nem ajánl, megsemmisíteni.

Tipp az Ön számára

Ha tetszik ez a modell, de egy kicsit nagyobb aprítási teljesítményre van szüksége, elérheti azt az azonos kivitelű Peach PS500-80 modellel. A különbség azonban a nagyobb aprítási kapacitásban van, egyszerre akár 18 lap, 80 g / m2, és a nagyobb mennyiségű hulladékgyűjtő kosárban. Térfogata 27 liter, ami körülbelül 450 A4-es lap. A Peach PS500-70-hez képest a folyamatos aprítási idő legfeljebb 120 perc, ami 10 000 oldal aprítási ciklusonként. A teljesítmény növekedésével azonban az ár is megnőtt. A jó teljesítmény és a megfizethető ár szempontjából a Peach PS500-70 jobb választás, és ha többet fizet, akkor a magasabb PS500-80-ba történő befektetés nem fog csalódást okozni.