Irodaszerek és iskola

Phrozen Sonic Mini 8k nyomtató

A legtöbb gyantaalapú 3D nyomtató jelenleg 4K felbontású, 35-50 μm pixelmérettel. Az új Phrozen Sonic Mini 8K modell átlagosan kétszer olyan pontos. Ez különösen azoknak a felhasználóknak jelent előnyt, akiknek rendkívül pontos ékszer- vagy miniatűrnyomatokra van szükségük. A Phrozen Sonic Mini 8K modellt mintha csak nekik  találták volna fel. A kész modellen ilyen magas pixelsűrűség eléréséhez új gyantát is fejlesztettek. Ezzel az új gyantával feltárulnak a 8K felbontás finomabb részletei.

 

Általános specifikációk

Technológia: MSLA

Típus: Gyanta

Év: 2021

Szerelés: Teljesen összeszerelve

Gyártó: Phrozen

 

3D nyomtatási specifikációk

Konsrukció térfogat: 165 x 72 x 180 mm

Rétegmagasság: 10+ mikron

XY felbontás: 22 mikron (7500 x 3240 pixel)

Pozicionálási pontosság a Z tengelyen: N / A

Nyomtatási sebesség: 80 mm/óra

Ágyszint: N/A

Kijelző: 3,5 hüvelykes érintőképernyő

Harmadik féltől származó anyagok: Igen

Anyagok: 405 nm-es gyanta

 

Szoftverkövetelmények

Ajánlott szeletelő: Chitubox V1.9.1 vagy újabb, Chitubox Pro

Operációs rendszer: Windows / macOS X

Fájltípusok: N/A

Csatlakozás: USB

Méretek és tömeg

Keret méretei: 290 x 290 x 420 mm

Tömeg: 15 kg

 

Aki 3D nyomtatással foglalkozik, tudja, hogy a Phrozen a világ egyik vezető 3D nyomtatógyártója. A Sonic 8K mini, a legnagyobb felbontású gyanta alapú LCD-nyomtató bemutatása keltett nagy érdeklődést. Ahogy a neve is sugallja, ennek a nyomtatónak a 8K felbontása még a legkisebb méreteknél is éles részleteket tud elérni, XY 1152 PPI (vagy 22 mikron) felbontással, így fantasztikusan alkalmas asztali miniatűrök és termékek, például ékszerek prototípusaihoz. Annak ellenére, hogy kompakt méretű 3D nyomtatóról van szó, tisztességes, 7,1 hüvelykes képernyőmérete van, valamint több más egyéb előnye.

 

      

phrozne3d.com

 

Mostanáig a 2K felbontás a kis formátumú gyanta 3D nyomtatók szabványa volt. Ezeket váltották fel a jelenlegi szabványnak számító 4K nyomtatók. A kis és közepes méretű 3D műgyanta nyomtatóknál a 4K felbontás kb. 35-50 μm pixelméretnek felel meg. Ezzel rendkívül pontos, sok részlettel rendelkező objektumokat nyomtathat. Az egyes rétegek alaposan áttekinthetők, különösen a sík felületeken. A Phrozen a nagy, 8K felbontással szeretné elérni az injektált rétegek pontosságát. Ezzel a felbontással az LCD-képernyőn az eredmény egy hihetetlenül kicsi, 22 µm-es pixelméret. Ennek a 7,1 hüvelykes LCD-kijelzőnek a felbontása 7500 x 3240 pixel 165 x 72 mm-es területen. Az eredmény kiváló, 1152 ppi vagy 22 µm (mikron) pontosság.

 

phrozne3d.com

 

Nagy felbontásának köszönhetően a Phrozen valamivel nagyobb nyomtatási mennyiséget engedhet meg magának, mint más hasonló gyanta 3D nyomtatók. És még mindig a rendkívül nagy felbontás megőrzése mellett. A nyomtatási térfogat 165 x 72 x 180 mm. A Sonic Mini 8K fejlesztése során a Phrozen nemcsak az LCD-képernyőt frissítette, hanem minden mással is ugyanezt tette. Ha a tárgy nem tapad megfelelően a nyomólaphoz, akkor nyomtatás közben egyszerűen beleeshet a gyantába, és a teljes nyomtatási folyamat tönkremegy. Ennek megakadályozására a Phrozen teljesen újratervezte a nyomdalemez felületét. A felületet lézer hozza létre, amely speciális mintázatot vág, ami növeli a tapadást.

 

Új Aqua-Gray 8K Resin gyanta

Az új típusú gyanta is elérhető lesz az új 8K felbontáshoz. A Sonic Mini 8K modell piacra dobásával a Phrozen bemutatta az új Aqua-Gray 8K Resin gyantát is. Ez a speciális gyanta lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű és extrém sűrűségű részleteket vigyen át 8K felbontásban a modellre. Egyelőre nem világos, hogy a jövőben a szürkétől eltérő más színben is elérhető lesz-e. Mindazonáltal ez még mindig fantasztikus alap szinte minden olyan projekthez és prototípushoz, amely jobban képes megjeleníteni a nyomat részleteit, mint a tömör fekete vagy fehér. A hagyományos gyanta valószínűleg nem tud nagy felbontást biztosítani a modellnek.

    

phrozne3d.com

 

A Phrozen Sonic mini 8K 3D nyomtató előnyei

- kompakt méret

- intuitív felhasználói felület

- könnyű navigáció

- innovatív matt lézergravírozott nyomdalemez

- LED modul lineáris vetítéssel

- dupla lineáris sínek

- új speciális összetételű Aqua-Gray 8K gyanta

 

A hivatalos Phrozen weboldalon több költséghatékony csomagot is találhat, amelyek egy speciális 8K gyantát is tartalmaznak. Sajnos jelenleg az összes ajánlati készlet elfogyott. Phrozen Sonic mini 8K nyomtatót 20 hetes szállítási idővel előrendeléssel kaphat.