Irodaszerek és iskola

PocketMarker 3D

Fiatal tervezők egy csoportja, amelynek célja egy megfizethető additív gyártási rendszer biztosítása volt, kifejlesztette a Pocket Marker 3D nyomtatót. Azzal, hogy ellenállt a késztetésnek, hogy egy csomó fogyasztói funkciót adjon hozzá, a pekingi csoport elérte célját, egy megfizethető 3D nyomtató előállítását. Ahelyett, hogy egy sor szükségtelen funkciót lefedtek volna, idejüket és erőfeszítéseiket egy robusztus egyedi nyomtatómotor és egy könnyen használható okostelefon-kezelőfelület megépítésére összpontosították.

A drágább ipari nyomtatókhoz hasonlóan a PocketMaker 3D is támogatja a PLA, ABS és más szabványos 1,75 mm-es nyomtatási szálakat. A felhasználók megvásárolhatják a kifejezetten miniatűr nyomtatókhoz tervezett színes PLA zsebszálakat is, amelyek fehér, cián, rózsaszín és sárga színben kaphatók. Ezenkívül a nyomtató cserélhető fúvókákat használ, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk a fúvókák eltömődésétől, a cserélhető nyomtatóágy pedig egyszerű modelleltávolítást tesz lehetővé.

Hardver tekintetében a kocka alakú nyomtató kompakt méretű. Egyik oldalán mindössze 3,15 hüvelyk, súlya pedig 0,84 kg. A nyomtató enyhe összehasonlítás a 24 lb-s Ultimaker 2-vel, amely körülbelül 23 x 20 x 13 hüvelyk méretű.

 

 

A PocketMaker 3D felhasználók okostelefonjukon keresztül vezeték nélküli kapcsolaton és USB-n keresztül csatlakozhatnak a nyomtatóhoz. A nyomtatóhoz nyomtatószoftver tartozik, és kompatibilis a nyílt forráskódú, harmadik féltől származó szoftverekkel. STL fájlokat nyomtat, amely a 3D nyomtatók leggyakoribb formátuma.

A miniatűr 3D nyomtatórendszert tervező fiatal vállalkozók csapata 2017-ben piacra készül a termékkel. A gyártás során alkatrészeiket fröccsöntéssel és egyéb eljárásokkal állítják elő. A kiváló minőségű gépek előállításához precíz alkatrészekre van szükség, ami azt jelenti, hogy megbízható gyártópartnert kell biztosítani, aki a szükséges minőséget biztosítja. A csoport eddig több shenzeni gyártóval beszélt, akik támogatást kínálnának.

 

       

 

Az additív gyártás kezdetén a 3D nyomtatók sokba kerültek. Valljuk be, még néhány évvel ezelőtt is nehéz volt modellt találni 1000 dollárnál kevesebbért. A PocketMaker nevű sikeréhes fiatal cég azonban változtatni akart ezen, és tömeges 3D nyomtatást akart elérni. Hogy ezt az álmot valóra váltsák, bejelentették a PocketMaker 3D-t: egy kompakt méretű 3D nyomtatót, amelynek kezdeti ára alig 150 dollár.

A csapat elérte célját, hogy megfizethető nyomtatót készítsen azáltal, hogy ellenállt a késztetésnek, hogy számos funkciót adjon hozzá. Ehelyett idejüket és erőfeszítéseiket egy robusztus egyedi nyomtatómotor és egy könnyen használható okostelefon-felület létrehozására összpontosították az új felhasználók számára. A 3D nyomtató támogatja a PLA, ABS és más szabványos 1,75 mm-es nyomtatási szálakat. A tulajdonosok hozhatnak saját szálakat is, vagy vásárolhatnak színes PLA zsebszálakat (fehér, cián, rózsaszín és sárga), amelyeket kifejezetten a PocketMaker egységhez terveztek. A nyomtató cserélhető fúvókákkal is rendelkezik, így a tulajdonosoknak nem kell aggódniuk a fúvókák eltömődésétől, valamint egy kivehető nyomtatóággyal a modell egyszerű eltávolításához.

 

 

Ez a nyomtató valóban exkluzív a kis 3D nyomtatókhoz képest, mint például az Ultimaker 2+, egy miniatűr nagyságú, amely körülbelül 23 kilogrammot nyom, és körülbelül 23 × 20 × 13 hüvelyk méretű. A PocketMaker nyomtatóhoz való kényelmes csatlakozás vezeték nélküli okostelefonon keresztül előnyt jelent. USB csatlakozás is elérhető. A nyomtatóhoz nyomtatószoftver tartozik, és kompatibilis a nyílt forráskódú, harmadik féltől származó szoftverekkel. STL fájlokat nyomtat, a 3D nyomtatók leggyakoribb formátumát.

Az első felhasználók az Indiegogo-n keresztül rendelték meg a PocketMaker 3D nyomtatót. A standard csomag ára 99 dollártól indult. Ez a szabványos csomag tartalmaz egy PocketMaker nyomtatót, egy eltávolítható PocketNozzle-t és egy fehér PocketPLA tekercset. Egy doboz színes szálakkal (fehér, cián, rózsaszín és sárga) 109 dollárért kapható.

Már ma is nagyszámú kisméretű, kompakt 3D nyomtató van a piacon, de a PocketMaker 3D modellnek esélye van arra, hogy lenyűgözze méretével és egyszerű kialakításával. És ami a legfontosabb, az ár valamivel 100 dollár alatt van.

A PocketMaker a 2019-es év A 'Design Award nyertese.