Irodaszerek

Polaroid LAB

Rengeteg instant fotónyomtató található a piacon, de a Polaroid vállalat ennek ellenére olyan terméket hozott a piacra, amely kissé tovább feszegette a nyomtatás határait. Ez egy azonnali Polaroid Lab nyomtató, amely a mobiltelefonról származó digitális fényképeket eredeti Polaroid fotókká alakítja át. Alapvetően úgy működik, mint egy sötét szoba, amely digitális fényképeket hoz létre mobil eszközről a Polaroid filmre. És mit érhet el? Teljesen eredeti Polaroid fotót, amely majdnem megegyezik az eredeti analóg verziójával.

Abszolút időtálló technológia pillanatok létrehozásához akár 9 képből álló kollázshoz. És ez még nem minden. A kibővített valósággal visszamehet az időben. Miről is van szó? Az egyetlen eredeti Polaroid Lab eszközről.

Retro formatervezés

Az abszolút időtálló gyönyörű retro dizájn az első látásra tetszeni fog. A felső rész olyan, mint egy szkenner, amelyre egy mobiltelefon van csatlakoztatva. Alul egy fényképkimeneti nyílás található. A készülék tölcsér testén talál egy "piros" szkennelő gombot az elülső oldalon (a LED jelzés mellett) és egy feketét a bekapcsoláshoz az oldalán. Középen egy színes LED jelző található. A hátoldalon van egy port a mikro-USB-kábelhez, amely a szkenner 1100 mAh-s Li-ion akkumulátorát tölti. A fedél felnyitása után alul talál helyet a filmkazetta behelyezéséhez. Ezek alapvetően olyanok, mint az eredeti Polaroid filmek.

 

 

Univerzális nyomtatási módszer

A teljes nyomtatási rendszer arra épül, hogy beolvas egy fényképet egy mobiltelefonról az eszközre, majd kinyomtatja a filmet. A Polaroid Lab olyan fényképeket nyújt Önnek, mint egy klasszikus Polaroid fényképezőgép. Tehát csak nyisson meg egy támogatott alkalmazást a mobiltelefonján, válassza ki a nyomtatni kívánt képet. Helyezze a mobiltelefont a készülék tetejére úgy, hogy a kijelző lefelé nézzen. Nyomja meg a piros rögzítési gombot, és hagyja, hogy az eszköz mindent megtegyen. A szkenner három akrillencse és egy tükröződésgátló réteg elvén működik, amelyek pontos képet vetítenek mobil eszközről, és megvilágítják a filmet a nyomtatóban. A rendszer rögzített rekesznyílással és változó zársebességű modullal működik.

 

Polaroid Originals alkalmazás

A Polaroid Originals alkalmazásnak és az AR funkciónak köszönhetően kollázsokat hozhat létre, videókat adhat hozzá, és más módon szerkesztheti a kinyomtatott fotó végső megjelenését. Természetesen kinyomtathatja akár egyetlen Polaroid képként, vagy akár kilenc különálló kép kollázsaként. A Polaroid Originals alkalmazással videókat rendelhet a képekhez. Ily módon később lejátszhatja a kapcsolódó videót a fénykép megtekintésével az Originals alkalmazás és az AR funkció segítségével. Mobiltelefonjának támogatnia kell az AR (kiterjesztett valóság) funkciót.

Előnye, hogy alapvetően nincs szüksége kábelekre a Bluetooth-on vagy Wi-Fi-n keresztül történő csatlakozáshoz vagy párosításhoz. A Polaroid Lab hátoldalán található egyetlen port a mikro -USB -kábellel történő töltéshez szolgál. A felvétel fényképen való megjelenésének a varázsa a filmnek a készülékről történő kinyomtatása és rövid dicsérete után jön, amíg a fénykép meg nem jelenik. Ez a módszer megegyezik a klasszikus Polaroid filmekkel, amelyeket évtizedek óta ismerünk. A Polaroid szkenner-fotónyomtatójával vagy fekete kamrájával visszatért az egészet egybefogó  retro dizájnnal, ami valóban nagyon kellemes.

A szkenner és a nyomtatás kombinációja, mint egy kis fekete kamra, egy fotólabor már 2012 -ben megjelent, az Impossible Project ötleteként, az Instan Lab elnevezésű közösségi finanszírozási kampány részeként. 2017 -ben Polaroid Originals névre keresztelték. A készüléket 2019 -ben dobták piacra 130 dollárért. Jelenleg a Polaroid Lab ára a piacon 135 eurótól felfelé mozog. Ehhez még hozzá kell adni az eredeti I-Type vagy Polaroid 600 filmek árát, ezek körülbelül 18 euró a fekete-fehér fotókért és 22 euró a színes fotókért (8 darab). Egy retro Polaroid fotó ára nem kicsi, de az analóg hitelességének formájában nyújtott élmény lélegzetelállító.