Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Polaroid Now+ azonnali fényképei

A mai azonnali korszak széles körben alkalmazza az azonnali megoldásokat, amelyek közül az egyik az azonnali fényképezőgépek  és a kisméretű insta-nyomtatók. Az azonnali fotózás szinonimájaként tekinthetjük a Polaroidot, amely továbbra is az azonnali fotókészítés elvén alapuló új modelleket kínál a felhasználóknak. A cég már 1948-ban bemutatta az első ilyen típusú Polaroid Land Camerát, a Model 95-öt, amelyet körülbelül 90 dollárért adtak el a Jordan Marsh áruházban Bostonban. Az értékesítésből származó nyereség az első évben majdnem elérte az 5 milliót. A digitális fényképezés megjelenése után a cég nehéz időket élt át, de azonnali fotózása nem veszített népszerűségéből. Ma a cég számos azonnali kamera modellt kínál.

 

Új Polaroid NOW modell + a Polaroid Now utódja

 

Más Polaroid Now + fényképezőgépekkel ellentétben mi nem vesződünk a több objektívvel vagy a redundáns csatlakozási funkciókkal. Ehelyett egy autofókusz rendszerrel rendelkezik, amely érzékeli az objektumot, majd ügyesen kinyomja a 35 vagy 40 mm-es objektívet, attól függően, hogy milyen messze van a téma a fényképezőgéptől. A Polaroid azt állítja, hogy így a kamera a megfelelő témát tudja rögzíteni, legyen szó akár portréról vagy akár tájképről.

Még a Polaroid sem tér el túlságosan a dizájn klasszikusaitól. A műanyag teste első ránézésre kicsit olcsónak tűnhet, de a fényképezőgép gyárilag jól van elkészítve, a műanyagok pedig erősek. A hátlapon egy tipikus Polaroid kereső és három kerek gomb található. A sárga gomb a be- és kikapcsolásra szolgál, a fekete a kazettában maradt fényképeket jelző funkciót tölt be (alapértelmezés szerint 8 db az 1 kazettában). A gombok közül a legkisebb a vaku be/ki funkcióval rendelkezik, kétszeri megnyomásra dupla expozíciós módba kapcsol a fényképezőgép. A fényképezőgép beépített lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely körülbelül 120 fénykép elkészítésére képes. Természetesen a csomaghoz tartozik egy töltőkábel is, ami az oldalán található micro-USB porton keresztül tölti a kamerát. A készülék méretei 150,16 mm x 112,2 mm x 95,48 mm, tömege pedig 457 gramm a behelyezett filmkazetta nélkül. Egy további 5 objektívszűrő készletet használ a jobb kreativitás érdekében fotók készítésekor. Ezek elmélyíthetik a kontrasztot, vagy új effektusokat adhatnak hozzá, például csillagvillanást, vörös, kék, sárga és narancssárga vintációt.

 

 

A Polaroid alkalmazással más kreatív eszközöket is aktiválhat közvetlenül mobileszközén a rekesz-prioritású fókuszfunkciókkal, állvány módban pedig filmfotókat készíthet. A legújabb funkciók közé tartozik a fényfestés, a dupla expozíció, a kézi mód és még sok más. A fényképezőgép 1/200 - 1 mp, 1/200 - 30 mp zárrendszert kínál. és Bulb üzemmódot alkalmazás használatával. A kép előhívásához szükséges idő a kép elkészítése után körülbelül 10-15 perc a színes filmeknél, 10 perc a fekete-fehér filmeknél.

 A Polaroid Now + fényképezőgéphez azonnali utántöltésre lesz szükség, azaz olyan kazettákra, amelyekben a film is található a fénykép elkészítéséhez. Ehhez a modellhez színes i-Type Film kazetták állnak rendelkezésre, amelyek 8 db 88 x 108 mm méretű azonnali fényképet tartalmaznak fehér kerettel. Ha szereti a fekete-fehér fényképeket, akkor a fekete-fehér i-Type Film kazetta is elérhető. A kazette (akár színes, akár fekete-fehér) körülbelül 16 euróba kerül. Ezzel 2 eurós árat kap fotónként, ami biztosan nem kevés.

A kezelőszervek intuitívak és nagyon egyszerűek. Csak nyomja meg az oldalán lévő gombot, ami után kinyílik a bevezető él, és egy szabad rést lát rajta. Ezután helyezze be a filmkazettát, zárja be, és már készítheti képeket. Nincs itt mit elrontani. A zár kétlépcsős, így enyhe lenyomásával először automatikusan az objektre fókuszál. Sajnos ez a lépést csak halk hang jelzi. A keresőben nem látszik, hogy mi van a fókuszban (mivel nem digitális tükörreflexes fényképezőgépről van szó). Ehhez valóban megszokás és próbálkozás kell, bár a sérült fotók rovására. Ha az első közbenső lépésben fókuszban van a zár, csak nyomja meg a gombot, tartsa erősen 1-2 másodpercig, és a fénykép kikerül a fényképezőgépből. Ezután elindul a kémiai folyamat, és 10-15 percen belül látni fogja erőfeszítéseinek eredményét. A polaroid fotózás egy kémiai folyamatot használ papíron, ahol valós időben láthatja a fotózás fizikai fejlődését.

 

A nyomtatott fényképek minőségét nem értékeljük. A 35-40 mm-es gyújtótávolságnál ügyeljen a közeli tárgyakra, amelyek elveszítik az élességet. Nem kerülheti el a vaku használatát gyenge fényviszonyok között. Nagyon jók a napfényes napon a szabadban készült fotók. Itt azonban fontos belátni, hogy az azonnali fotók nem arra valók, hogy jó minőségűnek tűnjenek, hanem a megfelelő pillanat megörökítésére különböző alkalmakkor. Varázsuk az eredeti négyzet alakú Polaroid fotó azonnali formájában rejlik.

 

A Polaroid Now + több színben és többféle kiszerelésben is elérhető. Csak a fényképezőgépet tartalmazó alapcsomag 149,99 euróba kerül. Ha külön megfizeti , a fényképezőgéphez egy csomag filmet, egy filmkazettás készletet filmekkel és egy ajándék albumot vagy egy eredeti Polaroid szíjat kaphat. Az alapváltozaton kívül választható kezdőkészlet és különféle utazási csomagok is. Választhat egy csomag filmet is. Ezek színesek, fekete-fehérek, fehér-fekete kerettel vagy tematikus kiadásokkal (fémes éjszakák, ezüst bélés, keith haring, álmodozás, arany pillanatok, spektrum).

 

Polaroid Now + egy azonnali fényképezőgép , amelyhez egy manuális expozíciószabályozási alkalmazás is tartozik. Ez egy nagyszerű eszköz művészek és alkotók számára, de többet kell fizetni a fényképért, mint a versenytárs, azonos típusú fényképezőgépeknél. Ennek ellenére a Polaroid fényképezőgép gyönyörű eredeti retro dizájnja megtalálja a rajongóit. A régebbi, nagyon népszerű Polaroid Now modell utódja, alacsonyabb árcédulával rendelkezik.