Irodaszerek

Ricoh IM 2702

A megbízható monokróm többfunkciós nyomtató kiváló eszköz kis- és közepes méretű irodák számára. Bárhol, ahol nagymennyiségű dokumentumokat kell nyomtatnia ez jó választás. Masszív felépítése stabil működést biztosít. Ezenkívül ez a sokoldalú nyomtató támogatja az A3-as nyomtatást, egyszerű felhőintegrációval.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás  cég /háztartás: kis-, középvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Mobilkapcsolat: AirPrint / Google Cloud Print / Mopria

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A3

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 587 mm

Mélység: 581 mm

Magasság: 677 mm

Tömeg: 46,5 kg

 

Kellemes dizájn fehér-szürke kivitelben

Ez egy robusztus modell négyzet alaprajzzal. A nyomtató stabil kialakítású és kellemes, bár kissé masszívabb megjelenésű. Fehér színben kapható, két szürke árnyalattal. A felső rész egy szkennert tartalmaz egy hatalmas automatikus dokumentumadagolóval. Az elülső oldal jobb részén egy nagy érintőpanel található 7 hüvelykes LCD kijelzővel. Mellette van egy USB gazdaport. A gép elején található a papírkimeneti tálca, a papírmeneti adagoló tálca és a hely a festékkazetta számára. A kialakítás szilárd, és a nyomtató stabil működés közben. Ehhez hozzájárul a masszív felépítés és a minőségi alkatrészek is. Az összbenyomás a robusztus méret ellenére nagyon kellemes. A gyári kidolgozás kiváló minőségű és a műanyagok erősek. Ugyanez vonatkozik a készülék ergonómiájára és a kezelőszervek és fogyóeszközök praktikus megközelítésére.

 

    

All-in-One funkciók

A Ricoh IM2702 modell csak monokróm módban nyomtat, de három teljes funkciót foglal magába. Nevezetesen a fekete-fehér nyomtatást, másolást és színes szkennelést. A jól megtervezett érintőképernyőnek köszönhetően a felhasználó egyszerűsített vezérléssel és felhőintegráció támogatással dolgozhat. A vezérlőpulton található számos intelligens eszköznek köszönhetően kényelmes a nyomtatási feladatok és dokumentumok kezelése. A mobileszközökről történő nyomtatás vezeték nélküli csatlakozáson keresztül lehetséges. A felhőintegráció pedig segít a felhőszolgáltatásokból történő nyomtatásban, a dokumentumok közvetlenül a felhőtárolóba történő szkennelésekor. A készülék támogatja az USB-kulcsos nyomtatást is az USB-gazdaporton keresztül. A nyomtató sokoldalúságát az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 100 lapos kapacitású automatikus kétoldalas dokumentumadagoló egészíti ki. Manapság a biztonság az elsődleges, és a készülék ezt jelszavas védelemmel is ellátja a bizalmas dokumentumok zárolásához.

Nyomtatási sebesség és minőség

Ez egy monokróm többfunkciós nyomtató fekete-fehér módban lézeres technológiával. 27 A4-es oldalt nyomtat percenként 600 x 600 dpi felbontással. Az első oldal nyomtatási sebessége körülbelül 6,5 másodperc. A bemelegedési idő 25 másodperc. A papírtálca bemeneti kapacitása 500 lap. Kiegészítőkkel bővíthető további adagolótálcákkal, összesen 1600 lapra. Kimeneti kapacitása 250 lap. A fekete-fehér dokumentumok nyomtatási minősége kiváló. A nyomat éles, nagyon jó feketeszín adagolással.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- masszív megbízható konstrukció

- kiváló minőségű nyomtatás

- All-in-One, Duplex, ARDF funkciók

- gazdag csatlakoztatás

- biztonsági funkciók (jelszavas védelem)

- felhő integritása

- A3 formátum támogatása

- mobileszközökről történő nyomtatás támogatása

- könnyű kezelhetőség az érintőpanel segítségével

- a papírbemeneti kapacitás bővítésének lehetősége

 

A nyomtató hátrányai

- csak monokróm nyomtatás

- az eredeti tonerek magasabb ára

 

Nyomtatókazaetták

A nyomtató Ricoh Black MP2014 jelölésű tonerkazettát (842128) használ, amelynek kapacitása 4000 oldal 5%-os lefedettség mellett, vagy MP2014H nagykapacitású festékkazettát (842135) 12 000 nyomat kapacitással.

Következtetés

Egy közepes méretű irodában, ahol nagy mennyiségű dokumentumot nyomtatnak, ez a többfunkciós nyomtató megbízhatóan és rendkívül hatékonyan működik. Mind a kezelőszervek, mind a fogyóeszközök kezelése kényelmes. Az automatikus kétoldalas nyomtatás és a dokumentumadagoló csökkenti az állásidőt, valamint időt és pénzt takarít meg. A megfelelő kapacitású bemeneti tálca, a kapacitás további adagolótálcákkal való bővítése, valamint a nagy kapacitású toner támogatás ismét hozzájárul a zavartalan működéshez. A Ricoh IM2702 nyomtató nem csak intelligens funkciókat tartalmaz, hanem biztonsági funkciókat is, amelyek megvédik a bizalmas dokumentumokhoz való hozzáférést. Mindennek tetejébe még megemlíthetjük a gazdag csatlakozási lehetőségeket, a felhőtámogatással rendelkező nyomtatási feladatokat és az akár A3 formátumú nyomtatást is.