Irodaszerek

Ricoh P 501

Egy kisebb iroda számára nagyon érdekes nyomtató a kompakt Ricoh P 501modell. Ez egy monokróm, egycélú LED nyomtató, amely egy igényesebb munkacsoport követelményeit is képes kezelni. Nagy teljesítményének, kiváló sebességének és minőségének köszönhetően megbízható eszköz, amely megkönnyíti a dokumentumokkal való munkát. További előnye a jó csatlakoztatás és a biztonsági funkciók. Ehhez a modellhez több belső modul is tartozik a funkcionalitás bővítésére.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: monokróm LED

Felhasználás cég/háztartás: kis-, középvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi (opcionális)

Mobilkapcsolat: AirPrint / Google Cloud Print / Mopria / NFC / Ricoh Direct az Adobe-tól

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm

Mélység: 412 mm

Magasság: 311 mm

Tömeg: 19,3 kg

 

Formatervezés

Kompakt méretei ellenére a Ricoh P 501 nyomtató közel 20 kg-ot nyom. A kialakítás nem magasodik ki túl feltűnően a kis- és közepes méretű irodák egyéb eszközei közül. Fekete-fekete színű kialakításában pontosan illeszkedik az irodai környezetbe. Az élek nagyon enyhén lekerekítettek, és a készülék így inkább meglehetősen szögletesnek tűnik  négyzet alakú alaprajzzal. A felső rész a papírkimenethez és a kis vezérlőpulthoz tartozik. Több vezérlőgombbal és kétsoros LCD kijelzővel rendelkezik.

 

   

 

Jellemzők

A Ricoh P 501 egycélú fekete-fehér nyomtató minden munkacsoport követelményét kielégíti. A LED technológia segítségével nagy sebességet, minőséget és megbízhatóságot hoz. Az 1200 dpi felbontású nyomtatásnak, a sebességnek és a nagy teljesítménynek köszönhetően a nyomtató könnyedén megbirkózik az igényes műveletekkel is. A Ricoh PCL és PS3 illesztőprogramok maximális informatikai megfelelést biztosítanak. A mobilnyomtatás támogatásával az AirPrint és a Google Cloud Print használatával is tud nyomtatni. Fontos funkció a jelszavas védelem és a bizalmas dokumentumok zárolása. Nem szabad megfeledkeznünk az automatikus kétoldalas nyomtatásról sem. Annak ellenére, hogy egy egycélú, monokróm módban nyomtatható készülék, ez a modell megfelelő jelölt kis- és közepes méretű irodákba, ahol gyorsaság, minőség és, ami a legfontosabb, megbízhatóság szükséges.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Ennél a nyomtatónál nem kell aggódnia a sebesség miatt. A bemelegedési idő körülbelül 13 másodperc, és az első nyomatot már 4,3 másodperc alatt kinyomtatja. Egy perc alatt 43 nyomatot készíthet. A nyomtatási felbontás 1200 x 1200 dpi. A maximális papírméret A4. A bemeneti adagolótálca szabványos kapacitása 500 lap a fióktálcában, és 100 lap az oldalsó tálcából történő papírbevitelre.  A papírkimenet kapacitása pedig 250 lap. A nyomtató különféle típusú papírokkal tud dolgozni, a hagyományos, újrahasznosítható, előnyomott, címkézett papíroktól a borítékokig és az OHP fóliákig. A LED technológiának köszönhetően a nyomtatási minőség nagyon magas.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méret

- erőteljes Intel 1,1 GHz-es processzor

- gyors indítási és bemelegedési idő

- sokoldalú készletek nyomtatása

- vezeték nélküli csatlakoztatás és nyomtatás támogatása mobil eszközökről

- NFC

- merevlemez

- biztonsági jelszavas védelem

- nyomtatás címkékre, fejlécekre és borítékokra

- további tartozékokkal bővíthető

 

A nyomtató hátrányai

- csak egycélú eszközök

- monokróm módban nyomtat

 

Festékkazetták

Ehhez a nyomtatóhoz egy szabványos fekete festékkazetta tartozik, amelynek kapacitása 3000 nyomat, nagy kihasználtság esetén 14 000 nyomat a kapacitása és mindössze 26 másodperc a bemelegedési ideje. A csomag 6000 nyomat kapacitású indítófestéket tartalmaz.

Értékelés

Ha rendszeresen és sokat szeretne nyomtatni, akkor a nyomtatás ára válik meghatározóvá, és akkor a P 501 modell lesz a jó választás. A nyomtató megbízható teljesítményt nyújt, és kiváló minőségben nyomtat fekete-fehér dokumentumokat.