Irodaszerek

Ricoh SP 3710DN

Nagy termelékenységű monokróm nyomtató

A Ricoh SP 3710DN modell kompakt alaprajzú és kényelmesen elfér egy kisebb munkaterületen. Kis mérete ellenére tisztességes teljesítményű és érdekes funkciókkal rendelkezik, beleértve a biztonságos, zárt nyomtatást. Pozitívum a 7000 oldal kapacitású festékkazetta magas kihasználtsága. Ez az egyfunkciós nyomtató képes kielégíteni egy olyan munkacsoport igényeit, ahol gyorsaságra és magas termelékenységre van szükség.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű vállalat/ Home Office

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ NFC/ Wi-Fi - opcionális

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Print Service Funkciók nyomtató/ többfunkciós : Többfunkciós - nyomtatás Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 370 mm

Mélység: 392 mm

Magasság: 262 mm

Tömeg: 13 kg

 

Kialakítás fekete-fehér kivitelben

A készülék kompakt mérete és ergonómiája hozzájárul a kellemes fekete-fehér kialakításhoz. A felső rész a nyomtatás kimenetéhez (125 lapos kimeneti tálca) tartozik, a tálca elején magasított fallal, amely  megakadályozza a nyomatok kiesését, és még itt található a bal felső sarokban a kezelőpanel is. Úgy, mint csak nyomtató eszköz nem igényel sok vezérlőgombot. A panelen több gomb található, köztük a Menü, a Feladat visszaállítása (Mégse), a Wi-Fi Direct, az NFC, a Vissza és a navigációs billentyűk, valamint az adatok és a hiba állapotának jelzői. Ez az egyszerű, de hatékony gombművelet négysoros monokróm LCD kijelzőn van rögzítve. Ez a retro stílusú legördülő menü struktúrájában található a biztonság és egyéb szolgáltatások konfigurálásához. Az eszköz elülső oldala fel van osztva arra a részre, ahol a lézerfesték található, alul pedig egy behúzható adagolótálca van, amelynek fogantyúja lehetővé teszi a papírtálca kényelmes kinyitását. A szokásos 300 lapos bemeneti papírtálca oldalsó és hátsó igazítót tartalmaz a kiválasztott papírmérethez. Hátulsó oldalan egy rész a csatlakoztatásra van fenntartva. Van itt egy port az USB vezeték nélküli LAN modulhoz, egy port az USB csatlakozáshoz a számítógéphez és egy Ethernet port a nyomtató hálózathoz való csatlakoztatásához. A készülék szilárd felépítésű, kellemes lekerekített élekkel és stabil alapokkal, négyzet alakú alaprajzzal. Kényelmes a hozzáférés az ellenőrzésekhez és a fogyóeszközök kezeléséhez. A kialakítás nem tartozik a legstílusosabbak közé, de az irodában különböző, más minőségeket várnak el egy nyomtatótól.

 

Meglepő funkciók

Bár a Ricoh SP 3710DN nem tűnik úgy az első pillantásra, mint egy funkciókkal teli eszköz, mégis  meglep. A monokróm nyomtatás mellett nagyon jó nyomtatási beállításokkal rendelkezik, ahol használhatja az automatikus kétoldalas nyomtatási funkciót, több oldal egy oldalra történő nyomtatását, vagy a fejlett Zárt nyomtatás funkciót is az érzékeny dokumentumok és az illetéktelen megtekintés biztosításához.  A nyomtató USB-interfészt kínál a számítógéphez való rögzítéshez kábellel, LAN-hálózati interfésszel és NFC vezeték nélküli technológiával. A Wi-Fi Direct opcionálisan beállítható egy csatlakoztatott USB-modul segítségével, hogy kihasználhassa a mobil eszközök nyomtatási lehetőségeit. Nem hiányzik az AirPrint, a Google Cloud Print és a Mopria támogatottsága sem.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Ricoh SP 3710DN lézertechnológiával nyomtat monokróm módban, 1200 x 1200 dpi felbontással. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 7,5 másodpercig tart, és a készülék bekapcsolása után kevesebb, mint 26 másodpercig tart a festék felmelegedése. A készülék percenként 32 oldalt nyomtat A4-es fekete-fehér módban. A nyomtató ajánlott havi 500 oldal (5% -os lefedettség) mennyiség nyomtatására alkalmas. A készülék az alapadagoló tálcán kívül bővíthető  egy kiegészítő papírtálca formájában, így támogatja a bővítő tartozékokat a bemeneti kapacitás növelése érdekében. A nyomtatás minősége nagyon jó. Elég éles, sok szürke árnyalattal és hűen adja vissza  a fekete színt.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kiváló ergonómia és kompakt méret

- a fekete-fehér nyomtatás minősége és sebessége

- gazdag csatlakozás (opcionális Wi-Fi)

- fejlett biztonság (zárt nyomtatás)

- egyszerű kezelés

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- az indítópatron nagy kapacitása (7000 nyomat)

- az opcionális kiegészítők támogatása

- alacsony energiafogyasztás (min. energiafogyasztás alvó üzemmódban)

- alacsony zaj

 

 A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- A Wi-Fi modul nem szabványos

- nyomtatási költségek

 

Nyomtatópatronok

Ez a modell egyetlen  festékkazettát, fekete AIO SP 3710X jelölésű festékkazettát használ, magas, 7000 oldal kapacitással, a legjobb minőségben. A nyomtatópatron cseréje egyszerű és kevesebb időbe telik egy kevésbé tapasztalt felhasználó számára is.

Értékelés

A Ricoh SP 3710DN monokróm nyomtató ötvözi a minőséget, a sebességet és a megbízhatóságot. Ideális kis és közepes méretű munkacsoportokhoz vagy otthonokhoz, ahol az eszközt több tag fogja használni a Home Office számára. Az egyszerű kialakítás és a kis méret ellenére elegendő funkcióval rendelkezik a fejlett nyomtatási feladatokhoz. Ráadásul a zárolt nyomtatással fejlett biztonságot nyújt az érzékeny dokumentumok és az illetéktelen megtekintés érdekében. Az egyetlen dolog, amit hibáztatunk ennél a modellnél, az a kialakítás, amely inkább egy retro készülékre hasonlít, mint egy modern stílusos nyomtatóra. De ez már az ízlés kérdése.