Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Ricoh SP 3710DN

Nagy termelékenységű monokróm nyomtató

A Ricoh SP 3710DN modell kompakt alaprajzú és kényelmesen elfér egy kisebb munkaterületen. Kis mérete ellenére tisztességes teljesítményű és érdekes funkciókkal rendelkezik, beleértve a biztonságos, zárt nyomtatást. Pozitívum a 7000 oldal kapacitású festékkazetta magas kihasználtsága. Ez az egyfunkciós nyomtató képes kielégíteni egy olyan munkacsoport igényeit, ahol gyorsaságra és magas termelékenységre van szükség.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű vállalat/ Home Office

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ NFC/ Wi-Fi - opcionális

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Print Service Funkciók nyomtató/ többfunkciós : Többfunkciós - nyomtatás Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 370 mm

Mélység: 392 mm

Magasság: 262 mm

Tömeg: 13 kg

 

Kialakítás fekete-fehér kivitelben

A készülék kompakt mérete és ergonómiája hozzájárul a kellemes fekete-fehér kialakításhoz. A felső rész a nyomtatás kimenetéhez (125 lapos kimeneti tálca) tartozik, a tálca elején magasított fallal, amely  megakadályozza a nyomatok kiesését, és még itt található a bal felső sarokban a kezelőpanel is. Úgy, mint csak nyomtató eszköz nem igényel sok vezérlőgombot. A panelen több gomb található, köztük a Menü, a Feladat visszaállítása (Mégse), a Wi-Fi Direct, az NFC, a Vissza és a navigációs billentyűk, valamint az adatok és a hiba állapotának jelzői. Ez az egyszerű, de hatékony gombművelet négysoros monokróm LCD kijelzőn van rögzítve. Ez a retro stílusú legördülő menü struktúrájában található a biztonság és egyéb szolgáltatások konfigurálásához. Az eszköz elülső oldala fel van osztva arra a részre, ahol a lézerfesték található, alul pedig egy behúzható adagolótálca van, amelynek fogantyúja lehetővé teszi a papírtálca kényelmes kinyitását. A szokásos 300 lapos bemeneti papírtálca oldalsó és hátsó igazítót tartalmaz a kiválasztott papírmérethez. Hátulsó oldalan egy rész a csatlakoztatásra van fenntartva. Van itt egy port az USB vezeték nélküli LAN modulhoz, egy port az USB csatlakozáshoz a számítógéphez és egy Ethernet port a nyomtató hálózathoz való csatlakoztatásához. A készülék szilárd felépítésű, kellemes lekerekített élekkel és stabil alapokkal, négyzet alakú alaprajzzal. Kényelmes a hozzáférés az ellenőrzésekhez és a fogyóeszközök kezeléséhez. A kialakítás nem tartozik a legstílusosabbak közé, de az irodában különböző, más minőségeket várnak el egy nyomtatótól.

 

Meglepő funkciók

Bár a Ricoh SP 3710DN nem tűnik úgy az első pillantásra, mint egy funkciókkal teli eszköz, mégis  meglep. A monokróm nyomtatás mellett nagyon jó nyomtatási beállításokkal rendelkezik, ahol használhatja az automatikus kétoldalas nyomtatási funkciót, több oldal egy oldalra történő nyomtatását, vagy a fejlett Zárt nyomtatás funkciót is az érzékeny dokumentumok és az illetéktelen megtekintés biztosításához.  A nyomtató USB-interfészt kínál a számítógéphez való rögzítéshez kábellel, LAN-hálózati interfésszel és NFC vezeték nélküli technológiával. A Wi-Fi Direct opcionálisan beállítható egy csatlakoztatott USB-modul segítségével, hogy kihasználhassa a mobil eszközök nyomtatási lehetőségeit. Nem hiányzik az AirPrint, a Google Cloud Print és a Mopria támogatottsága sem.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Ricoh SP 3710DN lézertechnológiával nyomtat monokróm módban, 1200 x 1200 dpi felbontással. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 7,5 másodpercig tart, és a készülék bekapcsolása után kevesebb, mint 26 másodpercig tart a festék felmelegedése. A készülék percenként 32 oldalt nyomtat A4-es fekete-fehér módban. A nyomtató ajánlott havi 500 oldal (5% -os lefedettség) mennyiség nyomtatására alkalmas. A készülék az alapadagoló tálcán kívül bővíthető  egy kiegészítő papírtálca formájában, így támogatja a bővítő tartozékokat a bemeneti kapacitás növelése érdekében. A nyomtatás minősége nagyon jó. Elég éles, sok szürke árnyalattal és hűen adja vissza  a fekete színt.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kiváló ergonómia és kompakt méret

- a fekete-fehér nyomtatás minősége és sebessége

- gazdag csatlakozás (opcionális Wi-Fi)

- fejlett biztonság (zárt nyomtatás)

- egyszerű kezelés

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- az indítópatron nagy kapacitása (7000 nyomat)

- az opcionális kiegészítők támogatása

- alacsony energiafogyasztás (min. energiafogyasztás alvó üzemmódban)

- alacsony zaj

 

 A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- A Wi-Fi modul nem szabványos

- nyomtatási költségek

 

Nyomtatópatronok

Ez a modell egyetlen  festékkazettát, fekete AIO SP 3710X jelölésű festékkazettát használ, magas, 7000 oldal kapacitással, a legjobb minőségben. A nyomtatópatron cseréje egyszerű és kevesebb időbe telik egy kevésbé tapasztalt felhasználó számára is.

Értékelés

A Ricoh SP 3710DN monokróm nyomtató ötvözi a minőséget, a sebességet és a megbízhatóságot. Ideális kis és közepes méretű munkacsoportokhoz vagy otthonokhoz, ahol az eszközt több tag fogja használni a Home Office számára. Az egyszerű kialakítás és a kis méret ellenére elegendő funkcióval rendelkezik a fejlett nyomtatási feladatokhoz. Ráadásul a zárolt nyomtatással fejlett biztonságot nyújt az érzékeny dokumentumok és az illetéktelen megtekintés érdekében. Az egyetlen dolog, amit hibáztatunk ennél a modellnél, az a kialakítás, amely inkább egy retro készülékre hasonlít, mint egy modern stílusos nyomtatóra. De ez már az ízlés kérdése.