Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Teszteltük a Brother HL-L8350CDW készüléket

Brother HL-L8350CDW

A nagy teljesítményű Brother HL-L8350CDW modell alkalmas kis vagy közepes munkacsoportok számára. Gyorsan működik, hatékonyan kezeli a nagyobb nyomtatási mennyiséget, és még az igényesebb munkavégzésnél is bizonyítja rátermettségét. A minimalista kialakítása miatt minden irodába jól illeszkedik, és gazdag csatlakoztatást kínál minden irányba.

 

Rövid jellemzés

Lézernyomtató / Színes nyomtatás / Duplex / A4 / USB / LAN / Wi-Fi / Apple AirPrint / Brother iPrint / Google Cloud Print

Méretek és tömeg

Mélység 486 mm / szélesség 410 mm / magasság 313 mm / tömeg 21,9 kg

 

Formatervezés

Ennek a minimalista kivitelű modellnek már komoly súlya van, és határozottan nem tartozik a legkisebb eszközök közé. Fekete-fehér kivitelben elegánsnak tűnik, de csak, mint egy irodai eszköz. A fekete szín a homlok részen az eszközt kissé érdekesebbé teszi, de összességében a kialakítás inkább egy irodai klasszikus darabra utal, mint egy eredeti dizájn darabra. A elülső oldal felső részén egyetlen USB-port található a közvetlen nyomtatáshoz egy külső eszközről, alsó rész pedig a bemeneti adagolótálcának van fenntartva. Az elülső részen hozzájutunk a festéktartályokhoz és az optikai dobhoz is, amikor az elülső borítólemezt kinyitjuk. A festékek első használata előtt el kell távolítani a tonerről a festékeket tartalmazó részen található műanyag védőkupakokat. A nyomtató többi oldala fehér színben pompázik. Az élek lekerekítése minimális, de kellemes. A bal felső sarokban található egy kezelőpanel, egyszerű kétsoros LCD kijelzővel és eszközvezérlő gombokkal. Van itt még két jelzőfény, egyik az eszköz csatlakoztatását mutatja a hálózathoz, a másik pedig a készenléti módot jelzi. Sajnos éppen a kezelőpanel és a kis retro kijelző rontja az egész nyomtató általános megjelenését. A modern készülék egy kicsit szebb kijelzőt és vezérlést érdemelne. Úgy tűnik, mintha ezt a kezelőpanelt itt elfelejtették volna a 80-as évekből.

Funkciók

A Brother HL-L8350CDW színes lézernyomtató kiváló minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat képes nyomtatni. A fejlett nyomtatási funkciók mellett támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és a képes füzetek nyomtatását is. Csatlakoztathatja a számítógéphez egy szabványos USB-kábellel, de egy LAN-hálózathoz is Ethernet-kábel segítségével. Természetesen lehetőség van a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolatra és a mobil eszközökről történő nyomtatás támogatására is. A felhasznált papír maximális mérete szabványos A4.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató fő előnye a nyomtatás sebessége és minősége. Ideális eszköz az irodai munkához a nagy nyomtatási mennyiség mellett. 2400 x 600 dpi felbontással nyomtat, és az első nyomtatási oldalt alvó üzemmódtól számítva 29 másodperc alatt , vagy a bemelegedéstől számított 15 másodpercen belül képes kinyomtatni. A bemelegedési idő körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe. A Brother HL-L8350CDW modell 30 oldalt nyomtat percenként. Ez vonatkozik mind a fekete-fehér, mind a színes nyomtatási módra. A fekete-fehér dokumentumok minősége kiváló. A dokumentumok színes grafikonokkal és grafikai elemekkel történő nyomtatása szintén jó színvonalú. A szegély nélküli fotók és általában a fényképek nyomtatása minőségileg már rosszabb. Ez a nyomtató elsősorban dokumentumnyomtatási munkakörnyezethez készült. A szabványos 250 lapos befogadóképességű bemeneti papíradagoló további 500 lappal bővíthető opcionális kiegészítőkkel. A tálca kimeneti kapacitása 150 lap, a kézi adagoló pedig 50 lapot kezel. A havi ajánlott terhelés 750 és 4000 oldal között mozog, legfeljebb 40 000 oldalig.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- nyomtatási sebesség

- kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatás

- csatlakozási lehetőségek (USB, LAN, Wi-Fi)

- támogatás a biztonságos nyomtatáshoz SSL használatával

- duplex

- támogatás az opcionális nagy kapacitású tonerekhez

- széleskörű támogatás a felhőből és mobil eszközökről történő nyomtatáshoz

 

A nyomtató hátrányai

- a színes dokumentumok rosszabb minőségű nyomtatása

- nyomtatási költségek

 - ADF hiányzik (csak kézi)

- kezelőpanel és kijelző (a nem túl sikeres kezelőpanel rontja az általános kialakítást)

 

Nyomtatópatronok

A Brother HL-L8350CDW nyomtató színes festéktonerrel lézer technológiával nyomtat. Használhatja őket szabványos kapacitásban: fekete TN-321BK festékkazetta (2500 oldal) és cián TN-321C, bíborvörös TN-321M és sárga TN-321Y festékkazetta (1500 oldal). A szokásos tonerek mellett TN-326 és TN-329 nagy kapacitású tonerek is kaphatók, amelyek kapacitása legfeljebb 6000 oldal. A nyomtatási költségek csökkentése érdekében más, a készülékkel teljesen kompatibilis festékkazettát is használhat. Kiváló minőséget érnek el az eredeti ár töredékéért. Javaslataink a márkás TonerDepot Premium tonerek, amelyek minőségükben megegyeznek a 100% -os eredetikkel, gyártásuk során szigorú gyártási kritériumokat tartanak be, emellett a gyártás után minőségi nyomtatási tesztet hajtanak végre.

Értékelés

Ha gyors nyomtatót keres jó teljesítménnyel, nagy irodai munkaterhelésre, akkor  a Brother HL-L8350cdw modell jó választás. A fekete-fehér dokumentumok nyomtatása kiváló minőségű, és a nyomtató percenkénti teljesítménye több mint jó. Az ár magasabb, de csökkentheti a költségeket akár a kétoldalas nyomtatással, akár az alternatív kompatibilis festékekkel. A készülék zajszintje körülbelül 53 dB és van itt csendes nyomtatási mód is, ahol a zajszint még kissé csökken. Nagy pozitívum az opcionális nagy kapacitású tonerek széles választéka.

Tipp az Ön számára

Ha nagy számú dokumentumot nyomtat,  a Brother HL-L8350CDW számos alternatívát kínál. A Brother HL-L8250CDW kiváló minőségben nyomtat, és percenként 31 A4-es oldalt dolgoz fel. Nincs hiány a bő választékú csatlakoztatásban, vagy az automatikus kétoldalas nyomtatásban. Az ár itt alacsonyabb. Egy másik hasonló modell a Brother HL-L8360CDW. Ez a nyomtató nagyobb kapacitású bemeneti tálcával, szebben dönthető színes LCD kijelzővel rendelkezik, modern érintésvezérléssel és az NFC technológia támogatásával.