Irodaszerek

Teszteltük a Brother HL-L8350CDW készüléket

Brother HL-L8350CDW

A nagy teljesítményű Brother HL-L8350CDW modell alkalmas kis vagy közepes munkacsoportok számára. Gyorsan működik, hatékonyan kezeli a nagyobb nyomtatási mennyiséget, és még az igényesebb munkavégzésnél is bizonyítja rátermettségét. A minimalista kialakítása miatt minden irodába jól illeszkedik, és gazdag csatlakoztatást kínál minden irányba.

 

Rövid jellemzés

Lézernyomtató / Színes nyomtatás / Duplex / A4 / USB / LAN / Wi-Fi / Apple AirPrint / Brother iPrint / Google Cloud Print

Méretek és tömeg

Mélység 486 mm / szélesség 410 mm / magasság 313 mm / tömeg 21,9 kg

 

Formatervezés

Ennek a minimalista kivitelű modellnek már komoly súlya van, és határozottan nem tartozik a legkisebb eszközök közé. Fekete-fehér kivitelben elegánsnak tűnik, de csak, mint egy irodai eszköz. A fekete szín a homlok részen az eszközt kissé érdekesebbé teszi, de összességében a kialakítás inkább egy irodai klasszikus darabra utal, mint egy eredeti dizájn darabra. A elülső oldal felső részén egyetlen USB-port található a közvetlen nyomtatáshoz egy külső eszközről, alsó rész pedig a bemeneti adagolótálcának van fenntartva. Az elülső részen hozzájutunk a festéktartályokhoz és az optikai dobhoz is, amikor az elülső borítólemezt kinyitjuk. A festékek első használata előtt el kell távolítani a tonerről a festékeket tartalmazó részen található műanyag védőkupakokat. A nyomtató többi oldala fehér színben pompázik. Az élek lekerekítése minimális, de kellemes. A bal felső sarokban található egy kezelőpanel, egyszerű kétsoros LCD kijelzővel és eszközvezérlő gombokkal. Van itt még két jelzőfény, egyik az eszköz csatlakoztatását mutatja a hálózathoz, a másik pedig a készenléti módot jelzi. Sajnos éppen a kezelőpanel és a kis retro kijelző rontja az egész nyomtató általános megjelenését. A modern készülék egy kicsit szebb kijelzőt és vezérlést érdemelne. Úgy tűnik, mintha ezt a kezelőpanelt itt elfelejtették volna a 80-as évekből.

Funkciók

A Brother HL-L8350CDW színes lézernyomtató kiváló minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat képes nyomtatni. A fejlett nyomtatási funkciók mellett támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és a képes füzetek nyomtatását is. Csatlakoztathatja a számítógéphez egy szabványos USB-kábellel, de egy LAN-hálózathoz is Ethernet-kábel segítségével. Természetesen lehetőség van a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolatra és a mobil eszközökről történő nyomtatás támogatására is. A felhasznált papír maximális mérete szabványos A4.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató fő előnye a nyomtatás sebessége és minősége. Ideális eszköz az irodai munkához a nagy nyomtatási mennyiség mellett. 2400 x 600 dpi felbontással nyomtat, és az első nyomtatási oldalt alvó üzemmódtól számítva 29 másodperc alatt , vagy a bemelegedéstől számított 15 másodpercen belül képes kinyomtatni. A bemelegedési idő körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe. A Brother HL-L8350CDW modell 30 oldalt nyomtat percenként. Ez vonatkozik mind a fekete-fehér, mind a színes nyomtatási módra. A fekete-fehér dokumentumok minősége kiváló. A dokumentumok színes grafikonokkal és grafikai elemekkel történő nyomtatása szintén jó színvonalú. A szegély nélküli fotók és általában a fényképek nyomtatása minőségileg már rosszabb. Ez a nyomtató elsősorban dokumentumnyomtatási munkakörnyezethez készült. A szabványos 250 lapos befogadóképességű bemeneti papíradagoló további 500 lappal bővíthető opcionális kiegészítőkkel. A tálca kimeneti kapacitása 150 lap, a kézi adagoló pedig 50 lapot kezel. A havi ajánlott terhelés 750 és 4000 oldal között mozog, legfeljebb 40 000 oldalig.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- nyomtatási sebesség

- kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatás

- csatlakozási lehetőségek (USB, LAN, Wi-Fi)

- támogatás a biztonságos nyomtatáshoz SSL használatával

- duplex

- támogatás az opcionális nagy kapacitású tonerekhez

- széleskörű támogatás a felhőből és mobil eszközökről történő nyomtatáshoz

 

A nyomtató hátrányai

- a színes dokumentumok rosszabb minőségű nyomtatása

- nyomtatási költségek

 - ADF hiányzik (csak kézi)

- kezelőpanel és kijelző (a nem túl sikeres kezelőpanel rontja az általános kialakítást)

 

Nyomtatópatronok

A Brother HL-L8350CDW nyomtató színes festéktonerrel lézer technológiával nyomtat. Használhatja őket szabványos kapacitásban: fekete TN-321BK festékkazetta (2500 oldal) és cián TN-321C, bíborvörös TN-321M és sárga TN-321Y festékkazetta (1500 oldal). A szokásos tonerek mellett TN-326 és TN-329 nagy kapacitású tonerek is kaphatók, amelyek kapacitása legfeljebb 6000 oldal. A nyomtatási költségek csökkentése érdekében más, a készülékkel teljesen kompatibilis festékkazettát is használhat. Kiváló minőséget érnek el az eredeti ár töredékéért. Javaslataink a márkás TonerDepot Premium tonerek, amelyek minőségükben megegyeznek a 100% -os eredetikkel, gyártásuk során szigorú gyártási kritériumokat tartanak be, emellett a gyártás után minőségi nyomtatási tesztet hajtanak végre.

Értékelés

Ha gyors nyomtatót keres jó teljesítménnyel, nagy irodai munkaterhelésre, akkor  a Brother HL-L8350cdw modell jó választás. A fekete-fehér dokumentumok nyomtatása kiváló minőségű, és a nyomtató percenkénti teljesítménye több mint jó. Az ár magasabb, de csökkentheti a költségeket akár a kétoldalas nyomtatással, akár az alternatív kompatibilis festékekkel. A készülék zajszintje körülbelül 53 dB és van itt csendes nyomtatási mód is, ahol a zajszint még kissé csökken. Nagy pozitívum az opcionális nagy kapacitású tonerek széles választéka.

Tipp az Ön számára

Ha nagy számú dokumentumot nyomtat,  a Brother HL-L8350CDW számos alternatívát kínál. A Brother HL-L8250CDW kiváló minőségben nyomtat, és percenként 31 A4-es oldalt dolgoz fel. Nincs hiány a bő választékú csatlakoztatásban, vagy az automatikus kétoldalas nyomtatásban. Az ár itt alacsonyabb. Egy másik hasonló modell a Brother HL-L8360CDW. Ez a nyomtató nagyobb kapacitású bemeneti tálcával, szebben dönthető színes LCD kijelzővel rendelkezik, modern érintésvezérléssel és az NFC technológia támogatásával.