Irodaszerek

Teszteltük a Canon iR-2520 modellt

Többfunkciós eszköz konfigurálás lehetőségével

A közepes méretű munkacsoportok számára vállalati vagy üzemi környezetben, ahol hatékony gyors nyomtatásra van szükség  alacsony költségek mellett , a Canon multifunkciós készülékeket használják. A kiváló munkateljesítmény és a nyomtatási minőség mellett további értékes előnyt kínál, és ezt a  kiterjedt konfigurációs lehetőségek nyújtják.

 

Rövid jellemzés

Lézeres monokróm nyomtató/ A3 / 600 dpi × 600 dpi, 1200 dpi × 1200 dpi (csak UFR11-LT) / max. 128 g/ m2 / duplex/ USB / LAN (RJ-45)

Méretek és tömeg

Mélység 565 mm x szélesség 680 mm x magasság 681 mm (üvegborítással)

Mélység 565 mm x szélesség 689 mm x magasság 771 mm (DADF-adagolóval) / tömeg 50,5 kg

 

Formatervezés

Az eszköz eredetiségét vagy a szokatlan modern kialakítását keresni hiábavaló dolog. Itt egy tipikusan üzleti környezet nyomtatómodelljéről van szó, és ezt nemcsak a kialakítás, hanem a méret is bizonyítja. Habár ez egy konfigurálható eszköz, a méret éppen az a paraméter, amelyet a konfigurációtól függően modulok hozzáadásával meg lehet változtatni egy átlagos mérettől egy igazán nagy eszközig, ami már nagyon sok helyet foglal el az irodában. Az opcionális kiegészítők a legérdekesebbek, amelyeket ez a vállalati nyomtatási megoldás kínál. Elkezdheti az alapbeállítással, és a munkacsoport kibővítésével egyidejűleg kibővítheti az eszközt. Az alapegység vagy inkább az alapvető multifunkciós készülék tipikus világos színű, sötétebb szürkével kombinálva. Feltétlenül értékelni fogja az ergonómiailag finoman lekerekített éleket és a panelen található, nagyon jól elhelyezett kezelőszerveket, amelyekhez kényelmes hozzáférés biztosított. A kezelőpanel enyhe szögben helyezkedik el, és hozzáférése kényelmes, valamint az átfogó vezérlés a nagy, jól áttekinthető érintőképernyős LCD kijelzőnek köszönhetően. Ez a kezelőpanel nagy részét elfoglalja. Közvetlenül mellette vannak gombok és egy numerikus billentyűzet. A panelen talál egy biztonsági funkciót is, amely az azonosító gomb a nyomtatás eléréséhez. Ez a biztonsági funkció azt jelenti, hogy a nyomtatás addig van késleltetve, amíg a felhasználó nem azonosítja a PIN-kódot. Ennek eredményeként a kimeneti tálcákban lévő dokumentumok nem kerülnek mások kezébe.

Funkciók

Ez egy multifunkciós készülék, amely fekete-fehér nyomtatást, másolást és színes szkennelést kínál. Opcionálisan tartalmazhatja az i-Send és a faxot is. Ezt a modellt USB-kábellel csatlakoztatja, és a hálózathoz LAN-t (RJ45) használ. Miután csatlakozott a hálózathoz, az IW Management Console-iWMC lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök csoportjának kezelését és felügyeletét egyetlen vezérlőpontról. A biztonság a vállalati hálózat nagyon fontos eleme. A Canon iR-2520 modell tartalmaz egy azonosító biztonsági funkciót, amely késlelteti a nyomtatást, amíg a felhasználó PIN-kóddal ezt nem engedélyezi. Így illetéktelen személyek számára egyetlen fontos dokumentum sem érheti el a kimeneti papírtálcákat. A védett dokumentumok kapacitása legfeljebb 100 oldal. Egy másik lehetőség a kódvédelem egyesítése a kártyabiztonsági rendszerekkel a Canon uniFlow. Amint a nyomtatás befejeződött, a dokumentumok automatikusan törlődnek a védelem részeként. Bár ez a modell nem képes vezeték nélküli kapcsolatra Wi-Fi-n keresztül, a vállalati szféra funkcióit tekintve kiváló.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatót úgy tervezték, hogy hatékonyan teljesítsen nagy terhelés mellett, költségoptimalizálással. 20 oldalt nyomtathat fekete-fehér módban percenként, A3 formátumban, és a maximális papírkapacitás akár 2000 lap konfigurálásával is elérhető. A beolvasás az opcionális színes küldésnek köszönhetően eléri a színes beolvasás sebességét és hatékonyságát különböző célállomásokra. Kiváló a nyomtatási minőség 600 dpi × 600 dpi, 1200 dpi × 1200 dpi felbontással (csak az UFRll-LT esetén). A nyomtató az első oldalt 6,4 másodperc alatt képes elkészíteni. Van automatikus kétoldalas nyomtatás is. A konfigurációtól függően 250 lapról 2000 lapra növelheti az adagolótálca kapacitását.

 

A nyomtató előnyei

- nagy teljesítmény

- gyors minőségi nyomtatás

- gazdag konfigurációs lehetőségek

- választható kiegészítők

- biztonsági funkciók a magas védelem érdekében

- minőségi gyári feldolgozás

 

A nyomtató hátrányai

- a konfiguráció növelése növeli a tömeget és a méreteket

- az ár

 

Újratöltések a nyomtatóhoz

A Canon iR-2520 modell a nyomtatáshoz 14 600 oldal kapacitású Canon C-EXV33 lézer fekete tonert használ. Csökkentheti a költségeket egy alternatív festékkazetta használatával, amely teljes mértékben kompatibilis az ilyen típusú multifunkciós modellel, és ugyanazon kapacitás mellett egyenértékű a kiváló minőségű eredeti festékkel.

Értékelés

Ennek a lézer multifunkciónak a legnagyobb előnye a gazdag konfigurációs lehetőségek és az opcionális kiegészítők választéka. Közvetlenül mögötte a hálózati nyomtatás magas fokú védelme biztonsági funkciókkal. Kiváló minőség, jó beállítással alacsony költség és nyomtatási hatékonysággal együtt ez a megfelelő választás a kis és közepes munkacsoportok számára.