Irodaszerek

Teszteltük a Canon Pixma MG6850-et

Canon Pixma MG6850

A Canon Pixma modellcsalád nagyon népszerű olyan felhasználói körben, ahol gyorsan és jó minőségben kell nyomtatni, nemcsak dokumentumokat, hanem fényképeket is. A Canon Pixma MG6850 multifunkciós készülék nagyon jó felszerelést kínál, és 5 különálló, opcionális tintapatront használ a nyomtatáshoz. Mindez, a Wi-Fi-n keresztüli csatlakozás lehetőségével együtt, kissé divatjamúlt kialakítással, de elfogadható áron.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás, kis iroda

Nyomtató interfész: USB 2.0 / Wi-Fi IEEE 802. 11 b / g / n

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés / AirPrint / Google felhő nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 455 mm

Mélység: 369 mm

Magasság: 148 mm

Tömeg: 7,3 kg

 

A kialakítás nem lenyűgöző

Ami a dizájnt illeti, őszintén szólva nem  elég friss. Egy ideig trend volt, hogy a gyártók finoman lekerekítsék a nyomtatók és a multifunkciós eszközök éleit. A fekete színű Canon Pixma MG6850 formatervezése ebben  a szellemben készült. A készülék élei ergonómikusan lekerekítettek, és a felhasznált műanyagok olcsóbb benyomást keltenek. A gyári kivitelezés azonban kiváló színvonalú, a berendezés pedig üzemelés közben erős és stabil. Az elülső oldalon egy színes grafikus, 7,5 cm-es kijelzővel ellátott kezelőpanel található, amely elég nagy és minimum kezelőgombbal rendelkezik. Ezek úgy vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsák a vezérlésnél. Van itt egy beépített kártyaolvasó is az SD kártyákhoz. A micro SD kártyák egy adapter segítségével szintén támogatva vannak. A nyílás (slot) a bal elülső oldalon az alsó részen található. A multifunkció magában foglalja a Pic tBridge támogatást a fényképezőgépről történő közvetlen nyomtatáshoz is. Kár, hogy a gyártó nem az USB-portot választotta a flash meghajtóról történő közvetlen nyomtatáshoz az integrált olvasó helyett. A támasztékok lehajtása után  elölről tölti be papírt. Ne számítson nagy kapacitású tálcára, de a tálcában 50-100 lap áll készen a nyomtatásra. Sajnos, még a behelyezés után is, a papírlapok részben kilógnak az eszközből. Közvetlenül felette van egy papír kijárati sáv, amely szintén támasztékkal működik, ezért a maximális kimeneti kapacitás csak 100 lap. A többfunkciós készülék felső része már a síkágyas lapolvasóhoz tartozik a nyitó fedél alatt.

Jó alapú funkciók

Funkcionálisan ezért a modellértt nem kell szégyenkezni. Minden benne van, ami az átlagos háztartási felhasználó, hallgató vagy igénytelen önálló vállalkozó számára szükséges. A fekete-fehér és színes nyomtatás mellett jó minőségben képes másolni és beolvasni. Pozitívum az automatikus kétoldalas nyomtatás, és minden bizonnyal a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli csatlakozás is. Ez kibővíti a nyomtatási lehetőségeket közvetlenül a mobil eszközök tárhelyéről, de olyan felhőszolgáltatásokról is, mint a Dropbox, az Evernote, a Google Drive vagy a One Drive. Kár, hogy ez a modell nem tartalmazza az NFC technológia támogatását, amely ezen sorozat egyes modelljeiben megtalálható.

Az otthoni nyomtatás sebessége és minősége

Mivel ez nem egy vállalati munkacsoport nyomtatómodellje, ahol az elsőbbség a nagy nyomtatási mennyiségen van, kis türelemmel elmondhatjuk, hogy a nyomtatási sebesség jó. Ezzel a modellel 15 A4-es oldalt nyomtathat percenként fekete-fehér módban vagy 9,7 oldalt nyomtathat színesben. Ha úgy dönt, hogy klasszikus, szegély nélküli fényképeket nyomtat, 10 x 15 cm-es méretekkel, akkor ez körülbelül 41 másodpercet vesz igénybe. A szegély nélküli nyomtatás A4-es formátumig terjed, ami a maximális papírméret. Papírtípus támogatások: sima irodai papír, amelynek tömege 64 - 105 g / m2, és fotópapír, legfeljebb 300 g / m2. A nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi. A fényképek és dokumentumok CIS síkágyas szkennerrel történő szkennelésének optikai felbontása 1200 x 1200 dpi, az A4-es dokumentumok szkennelési sebessége pedig körülbelül 19 másodperc. Még a másolás sem okoz problémát a Canon Pixma MG6850 modell számára. Minden funkciót kezel, például többszörös másolást (max. 99 másolat), dokumentum- és fényképmásolást, szegély nélküli, kétoldalas és kettő az egyre és négy az egyre másolást. A nyomtatás és a szkennelés minősége fekete-fehér módban nagyon jó. Ez a multifunkció meglepően jól teljesített, ha szegély nélküli fényképeket nyomtattak eredeti Canon fotópapír segítségével. Kicsit rosszabb a minőség, ha az egész oldalra színes nyomtatás készül sima papír használatával. Ennek ellenére továbbra is nagyon jó minőségű nyomtatásról van szó, elsősorban a használt Inkjet FINE nyomtatófej technológia miatt, 2 pl cseppmérettel és 5 különálló tintapatronnal.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méretek

- színes érintőképernyő

- menü nyelvi támogatással 33 nyelven

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- színes nyomtatás (szegély nélküli nyomtatás)

- vezeték nélküli támogatás (mobil nyomtatás)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- opcionális XL tintapatronok

- egyszerű telepítés és üzemeltetés

 

A nyomtató hátrányai

- valamivel nagyobb zaj

- az érintőképernyő alacsonyabb érzékenysége

- a papíradagoló tálca nem zárható le teljesen (a papír részben kilóg)

- a papírkimeneti támasztékot kézzel kell lehajtani nyomtatás előtt

 

Nyomtatópatronok

A Canon Pixma MG6850 multifunkciós nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat, és 5 különálló megjelölt tintapatront használ PGI-570PGBK (fekete pigment), CLI-571BK (fekete), CLI-571C (cián), CLI-571M (bíborvörös) és CLI-571Y (sárga). Nem hiányzik a nagyobb kihasználtságot biztosító opcionális nagy kapacitású patronok támogatása sem. Az XL tintapatronok jelölése : PGI-570PGBK XL (fekete pigment), CLI-571BK XL (fekete), CLI-571C XL (cián), CLI-571M XL (bíborvörös) és CLI-571Y XL (sárga).

Értékelés

A Canon Pixma modellcsalád az egyik legnépszerűbb nyomtatókat tartalmazza, amelyekhez az otthoni felhasználók nyúlnak. Az MG6850 multifunkciós modellel átfogó eszözt kapnak nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. A fotónyomtatás és a vezeték nélküli csatlakozás szintén fontos szerepet játszik. Alapvetően ez az alapja a nyomtatás alkalmazásának a mai háztartásban. A funkciók, a nyomtatási minőség és az ár aránya kedvező. Pozitívum a különálló töltések rendszere és azok egyszerű cseréje és a nagy kapacitású XL patronok használatának lehetősége. A nyomtatás minősége jó szinten van, bár nem profi fotósok számára készült, de otthoni fotókhoz elegendő. Ez a modell kissé robusztusabbnak tűnik. A formatervezés, amint azt az elején említettük, kissé elavult. Ehhez a modellhez képest az új Canon Pixma G2400 modell vagy a valamivel magasabb árú Canon Pixma G3400  közvetlen versenyben van. Az új modellek szögletesebb, modernebb kialakításúak, kissé alacsonyabb profilúak, és ami a legfontosabb, integrált tintatartály- rendszerrel rendelkeznek, nagy kihasználtsággal és könnyű újratöltéssel.

Tipp az Ön számára

A költségek megtakarításához és a folyamatos, korlát nélküli nyomtatáshoz használjon alternatív tintapatronokat ehhez a modellhez. Válasszon nagyobb kihasználtságú XL patronokat, és lehetőség szerint használjon kétoldalas nyomtatást. A Canon Pixma MG6850 multifunkciós készülék támogatja ezt a funkciót, ami megkönnyíti a munkát. Tippünk az XL TonerDepot Premium márkájú tintatonerek használata . Kiváló bizonyított minőség, magas kihasználtság és alacsony ár mellett.