Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Teszteltük a Canon Pixma MG6850-et

Canon Pixma MG6850

A Canon Pixma modellcsalád nagyon népszerű olyan felhasználói körben, ahol gyorsan és jó minőségben kell nyomtatni, nemcsak dokumentumokat, hanem fényképeket is. A Canon Pixma MG6850 multifunkciós készülék nagyon jó felszerelést kínál, és 5 különálló, opcionális tintapatront használ a nyomtatáshoz. Mindez, a Wi-Fi-n keresztüli csatlakozás lehetőségével együtt, kissé divatjamúlt kialakítással, de elfogadható áron.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás, kis iroda

Nyomtató interfész: USB 2.0 / Wi-Fi IEEE 802. 11 b / g / n

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés / AirPrint / Google felhő nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 455 mm

Mélység: 369 mm

Magasság: 148 mm

Tömeg: 7,3 kg

 

A kialakítás nem lenyűgöző

Ami a dizájnt illeti, őszintén szólva nem  elég friss. Egy ideig trend volt, hogy a gyártók finoman lekerekítsék a nyomtatók és a multifunkciós eszközök éleit. A fekete színű Canon Pixma MG6850 formatervezése ebben  a szellemben készült. A készülék élei ergonómikusan lekerekítettek, és a felhasznált műanyagok olcsóbb benyomást keltenek. A gyári kivitelezés azonban kiváló színvonalú, a berendezés pedig üzemelés közben erős és stabil. Az elülső oldalon egy színes grafikus, 7,5 cm-es kijelzővel ellátott kezelőpanel található, amely elég nagy és minimum kezelőgombbal rendelkezik. Ezek úgy vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsák a vezérlésnél. Van itt egy beépített kártyaolvasó is az SD kártyákhoz. A micro SD kártyák egy adapter segítségével szintén támogatva vannak. A nyílás (slot) a bal elülső oldalon az alsó részen található. A multifunkció magában foglalja a Pic tBridge támogatást a fényképezőgépről történő közvetlen nyomtatáshoz is. Kár, hogy a gyártó nem az USB-portot választotta a flash meghajtóról történő közvetlen nyomtatáshoz az integrált olvasó helyett. A támasztékok lehajtása után  elölről tölti be papírt. Ne számítson nagy kapacitású tálcára, de a tálcában 50-100 lap áll készen a nyomtatásra. Sajnos, még a behelyezés után is, a papírlapok részben kilógnak az eszközből. Közvetlenül felette van egy papír kijárati sáv, amely szintén támasztékkal működik, ezért a maximális kimeneti kapacitás csak 100 lap. A többfunkciós készülék felső része már a síkágyas lapolvasóhoz tartozik a nyitó fedél alatt.

Jó alapú funkciók

Funkcionálisan ezért a modellértt nem kell szégyenkezni. Minden benne van, ami az átlagos háztartási felhasználó, hallgató vagy igénytelen önálló vállalkozó számára szükséges. A fekete-fehér és színes nyomtatás mellett jó minőségben képes másolni és beolvasni. Pozitívum az automatikus kétoldalas nyomtatás, és minden bizonnyal a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli csatlakozás is. Ez kibővíti a nyomtatási lehetőségeket közvetlenül a mobil eszközök tárhelyéről, de olyan felhőszolgáltatásokról is, mint a Dropbox, az Evernote, a Google Drive vagy a One Drive. Kár, hogy ez a modell nem tartalmazza az NFC technológia támogatását, amely ezen sorozat egyes modelljeiben megtalálható.

Az otthoni nyomtatás sebessége és minősége

Mivel ez nem egy vállalati munkacsoport nyomtatómodellje, ahol az elsőbbség a nagy nyomtatási mennyiségen van, kis türelemmel elmondhatjuk, hogy a nyomtatási sebesség jó. Ezzel a modellel 15 A4-es oldalt nyomtathat percenként fekete-fehér módban vagy 9,7 oldalt nyomtathat színesben. Ha úgy dönt, hogy klasszikus, szegély nélküli fényképeket nyomtat, 10 x 15 cm-es méretekkel, akkor ez körülbelül 41 másodpercet vesz igénybe. A szegély nélküli nyomtatás A4-es formátumig terjed, ami a maximális papírméret. Papírtípus támogatások: sima irodai papír, amelynek tömege 64 - 105 g / m2, és fotópapír, legfeljebb 300 g / m2. A nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi. A fényképek és dokumentumok CIS síkágyas szkennerrel történő szkennelésének optikai felbontása 1200 x 1200 dpi, az A4-es dokumentumok szkennelési sebessége pedig körülbelül 19 másodperc. Még a másolás sem okoz problémát a Canon Pixma MG6850 modell számára. Minden funkciót kezel, például többszörös másolást (max. 99 másolat), dokumentum- és fényképmásolást, szegély nélküli, kétoldalas és kettő az egyre és négy az egyre másolást. A nyomtatás és a szkennelés minősége fekete-fehér módban nagyon jó. Ez a multifunkció meglepően jól teljesített, ha szegély nélküli fényképeket nyomtattak eredeti Canon fotópapír segítségével. Kicsit rosszabb a minőség, ha az egész oldalra színes nyomtatás készül sima papír használatával. Ennek ellenére továbbra is nagyon jó minőségű nyomtatásról van szó, elsősorban a használt Inkjet FINE nyomtatófej technológia miatt, 2 pl cseppmérettel és 5 különálló tintapatronnal.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méretek

- színes érintőképernyő

- menü nyelvi támogatással 33 nyelven

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- színes nyomtatás (szegély nélküli nyomtatás)

- vezeték nélküli támogatás (mobil nyomtatás)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- opcionális XL tintapatronok

- egyszerű telepítés és üzemeltetés

 

A nyomtató hátrányai

- valamivel nagyobb zaj

- az érintőképernyő alacsonyabb érzékenysége

- a papíradagoló tálca nem zárható le teljesen (a papír részben kilóg)

- a papírkimeneti támasztékot kézzel kell lehajtani nyomtatás előtt

 

Nyomtatópatronok

A Canon Pixma MG6850 multifunkciós nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat, és 5 különálló megjelölt tintapatront használ PGI-570PGBK (fekete pigment), CLI-571BK (fekete), CLI-571C (cián), CLI-571M (bíborvörös) és CLI-571Y (sárga). Nem hiányzik a nagyobb kihasználtságot biztosító opcionális nagy kapacitású patronok támogatása sem. Az XL tintapatronok jelölése : PGI-570PGBK XL (fekete pigment), CLI-571BK XL (fekete), CLI-571C XL (cián), CLI-571M XL (bíborvörös) és CLI-571Y XL (sárga).

Értékelés

A Canon Pixma modellcsalád az egyik legnépszerűbb nyomtatókat tartalmazza, amelyekhez az otthoni felhasználók nyúlnak. Az MG6850 multifunkciós modellel átfogó eszözt kapnak nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. A fotónyomtatás és a vezeték nélküli csatlakozás szintén fontos szerepet játszik. Alapvetően ez az alapja a nyomtatás alkalmazásának a mai háztartásban. A funkciók, a nyomtatási minőség és az ár aránya kedvező. Pozitívum a különálló töltések rendszere és azok egyszerű cseréje és a nagy kapacitású XL patronok használatának lehetősége. A nyomtatás minősége jó szinten van, bár nem profi fotósok számára készült, de otthoni fotókhoz elegendő. Ez a modell kissé robusztusabbnak tűnik. A formatervezés, amint azt az elején említettük, kissé elavult. Ehhez a modellhez képest az új Canon Pixma G2400 modell vagy a valamivel magasabb árú Canon Pixma G3400  közvetlen versenyben van. Az új modellek szögletesebb, modernebb kialakításúak, kissé alacsonyabb profilúak, és ami a legfontosabb, integrált tintatartály- rendszerrel rendelkeznek, nagy kihasználtsággal és könnyű újratöltéssel.

Tipp az Ön számára

A költségek megtakarításához és a folyamatos, korlát nélküli nyomtatáshoz használjon alternatív tintapatronokat ehhez a modellhez. Válasszon nagyobb kihasználtságú XL patronokat, és lehetőség szerint használjon kétoldalas nyomtatást. A Canon Pixma MG6850 multifunkciós készülék támogatja ezt a funkciót, ami megkönnyíti a munkát. Tippünk az XL TonerDepot Premium márkájú tintatonerek használata . Kiváló bizonyított minőség, magas kihasználtság és alacsony ár mellett.