Irodaszerek

Teszteltük az Epson WorkForce M200 modellt

Epson WorkForce M200

Az Epson WorkForce M200 fekete-fehér tintasugaras multifunkciós készülék jó megoldás kis vagy közepes munkacsoportok számára, ahol dokumentumokat nyomtatnak. Fekete-fehér nyomtatáshoz, de a belső igényekhez szükséges egyszerű grafikonokhoz is, ha nincs szükség különféle grafikai elemek színes bemutatására, akkor ez az ideális megoldás. Alkalmas kis önálló iroda vagy több tagú háztartás számára is. Ennek a modellnek a legnagyobb előnye a nagy sebesség, a fekete-fehér nyomtatási minőség és az alacsony nyomtatási költségek.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós készülék/ tintasugaras fekete-fehér nyomtatás/ lapolvasó/ fénymásoló/ ADF/ A4/ USB/ LAN/ Epson iPrint

Méretek és tömeg

Mélység 377 mm/ szélesség 435 mm/ magasság 266 mm/ tömeg 6 kg

Formatervezés

Kellemes, modern kialakítás és még mindig meglehetősen kompakt méretek teszik ezt a multifunkciós készüléket kinézésre a szebbek közé. Az elülső részt egy dönthető kezelőpanel uralja. Világosabb szürke kialakítás kisebb árnyalatokkal  kiegészíti a stílusos készülék fekete színét. Van itt egy kis kétsoros kijelző és az összes vezérlőgomb a kezelőpanelen található. A bekapcsológombon kívül vannak: indítás, leállítás / visszaállítás, Vissza gomb és menü, irányított vezérlés a menüben történő görgetéshez OK megerősítéssel, szkennelés, másolás gomb, LED jelzők az ADF-re és a LAN kapcsolatra. A kijelző egyszerű, és csak az alapvető munkafeladatokat jeleníti meg. Kár, hogy a gyártó nem választott nagyobb grafikus kijelzőt, elegendő hely van a panelen. Amiért a gyártót dicsérni kell, az az oldalsó tintatartály és a nagyon egyszerű utántöltés. Miután elcsúsztatta a tintatartály felső fedelét, hozzáférhet a tinta rekeszhez, hogy a palackból származó tintát közvetlenül bele töltse. Ezt megteheti anélkül, hogy kiöntené a tintát és bepiszkolná a kezét. Ezt valóban tiszta munkának szokták nevezni. Maga a csomag már tartalmaz két patront (70 ml és 140 ml), amelyekkel csaknem 8000 oldalt nyomtathat. Az alsó kihúzható rúd a papír számára stabil, ami nem minden esetben érvényes. A vezérlés egyszerű és bárki elvégezheti.

Funkciók

Mivel ennél a modellnél egy többfunkciós eszközről van szó, a nyomtatás mellett természetesen másolni és beolvasni is lehet. A nyomtatás fekete-fehér, és a gyorsan száradó Epson pigmentfestéknek köszönhetően garantálja a dokumentumok kiváló ellenállását a víznek, a foltoknak és a fakulásnak. Az Epson a Micro-Piezo technológiával kombinálva garantálja a nyomtatás minőségét. A nyomtatás, a másolás és a szkennelés mellett ez a modell ADF-et is tartalmaz. A csatlakoztatás szempontjából jó szinten van. A klasszikus USB-csatlakozás mellett a számítógéphez ezt a multifunkciót LAN hálózathoz is csatlakoztathatja.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség nagyon jó, az általunk tesztelt szöveges dokumentumok nyomtatásánál, de a dokumentumok egyszerű grafikonokkal és a különböző statisztikák megjelenítésének grafikus elemeivel történő nyomtatása is jól sikerült. Ez a fajta fekete-fehér multifunkciós készülék már nem alkalmas fényképekre, de a normál fekete-fehér nyomtatáshoz jó minősítést érdemel. Az Epson WorkForce M200 modell 1440 x 720 dpi felbontással nyomtat, ami papíron ugyan nem jelent túl sokat, de a minőség azt sugallja, hogy nem mindig csak magas számokról van szó. 34 oldalt nyomtat percenként fekete-fehérben, normál minőségben, vagy 15 oldal / perc sebességgel. a legmagasabb minőségben az ISO / IEC 24734 szabványoknak megfelelően.A lapolvasó 300 Dpi2,2 ms / sor sebességgel működik, 1200 x 2400 Dpi (Vízszintes x Függőleges) felbontással. A maximális papírméret A4 (megfelelő tömeg 84 mg / m2 - 95 mg / m2). A bemeneti adagolótálca kapacitása 100, a kimeneté 30 lap. A készülék zajszintje 50 dB körül van.

 

 

A nyomtató előnyei

- nyomtatási, másolási, szkennelési funkciók

- Mikro-Piezo technológiával való nyomtatás

- csatlakozás (USB, LAN)

- fekete-fehér nyomtatás sebessége és minősége

- alacsony nyomtatási költségek (gazdaságos nyomtatás)

- beépített tintatartály-rendszer a fekete-fehér nyomtatáshoz (könnyű utántöltés)

- MF eszköz ADF-fel (automatikus egyoldalas adagoló)

- Epson iPrint

- csak kicsi kétsoros kijelző

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást

- nem támogatja a szegély nélküli nyomtatást

- nincs közvetlen nyomtatási támogatás (USB, PictBridge)

- nem támogatja a Wi-Fi-t

 

Nyomtatópatronok

Az Epson WorkForce M200 modell tinta utántölteteket használ a nyomtatáshoz, amelyeket közvetlenül a cserepalackokból adagolnak az oldalsó tintatartályba. Az eredeti Epson T7741 jelölésű fekete festék 140 ml-es csomagolásban 8000 oldal (normál 5% -os lefedettség mellett). Ez a multifunkciós készülék támogatja az alternatív újratöltések használatát 100 vagy 200 ml-es kiszerelésben, amelyek ugyanolyan minőségűek, mint az eredeti tinták. A kiváló minőség mellett a gyártó garantálja a magas színtartósságot, UV-állóságot és vegyszerállóságot. Az alacsony ár miatt az egyik legnépszerűbb modell a nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatásnál.

Értékelés

Az Epson WorkForce M200 fekete-fehér tintasugaras multifunkciós készülék sikeres Epson modell. A fekete-fehér nyomtatás nagyon jó ár-minőség aránya, valamint az eszköz minőségi gyári feldolgozása, megbízható üzemeltetése és alacsony nyomtatási költségei miatt népszerűbb eszköz nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomtatáshoz. A sebesség, a minőség és a tisztességes csatlakoztathatóság, az egyszerű kezelhetőség és a tinta feltöltése a tartályba a legnagyobb előnye. Hátrányok láthatók a kis kétsoros kijelzőn kiváló minőségű megvilágítás nélkül, az automatikus kétoldalas nyomtatás hiányában és abban, hogy a tinta mennyiségét csak az oldalsó tartály átlátszó részén keresztül vizuálisan tudjuk ellenőrizni. Bár több viszonteladó állítja, hogy ez a modell a Wi-Fi-t is támogatja, ez a modell nem támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot.

Tipp az Ön számára

Miután az eszközt ingyen regisztrálta a gyártó weboldalán, 3 év garanciát kap a készülékére (alapértelmezés szerint csak 2 év garancia járna).