Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Teszteltük az Epson WorkForce M200 modellt

Epson WorkForce M200

Az Epson WorkForce M200 fekete-fehér tintasugaras multifunkciós készülék jó megoldás kis vagy közepes munkacsoportok számára, ahol dokumentumokat nyomtatnak. Fekete-fehér nyomtatáshoz, de a belső igényekhez szükséges egyszerű grafikonokhoz is, ha nincs szükség különféle grafikai elemek színes bemutatására, akkor ez az ideális megoldás. Alkalmas kis önálló iroda vagy több tagú háztartás számára is. Ennek a modellnek a legnagyobb előnye a nagy sebesség, a fekete-fehér nyomtatási minőség és az alacsony nyomtatási költségek.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós készülék/ tintasugaras fekete-fehér nyomtatás/ lapolvasó/ fénymásoló/ ADF/ A4/ USB/ LAN/ Epson iPrint

Méretek és tömeg

Mélység 377 mm/ szélesség 435 mm/ magasság 266 mm/ tömeg 6 kg

Formatervezés

Kellemes, modern kialakítás és még mindig meglehetősen kompakt méretek teszik ezt a multifunkciós készüléket kinézésre a szebbek közé. Az elülső részt egy dönthető kezelőpanel uralja. Világosabb szürke kialakítás kisebb árnyalatokkal  kiegészíti a stílusos készülék fekete színét. Van itt egy kis kétsoros kijelző és az összes vezérlőgomb a kezelőpanelen található. A bekapcsológombon kívül vannak: indítás, leállítás / visszaállítás, Vissza gomb és menü, irányított vezérlés a menüben történő görgetéshez OK megerősítéssel, szkennelés, másolás gomb, LED jelzők az ADF-re és a LAN kapcsolatra. A kijelző egyszerű, és csak az alapvető munkafeladatokat jeleníti meg. Kár, hogy a gyártó nem választott nagyobb grafikus kijelzőt, elegendő hely van a panelen. Amiért a gyártót dicsérni kell, az az oldalsó tintatartály és a nagyon egyszerű utántöltés. Miután elcsúsztatta a tintatartály felső fedelét, hozzáférhet a tinta rekeszhez, hogy a palackból származó tintát közvetlenül bele töltse. Ezt megteheti anélkül, hogy kiöntené a tintát és bepiszkolná a kezét. Ezt valóban tiszta munkának szokták nevezni. Maga a csomag már tartalmaz két patront (70 ml és 140 ml), amelyekkel csaknem 8000 oldalt nyomtathat. Az alsó kihúzható rúd a papír számára stabil, ami nem minden esetben érvényes. A vezérlés egyszerű és bárki elvégezheti.

Funkciók

Mivel ennél a modellnél egy többfunkciós eszközről van szó, a nyomtatás mellett természetesen másolni és beolvasni is lehet. A nyomtatás fekete-fehér, és a gyorsan száradó Epson pigmentfestéknek köszönhetően garantálja a dokumentumok kiváló ellenállását a víznek, a foltoknak és a fakulásnak. Az Epson a Micro-Piezo technológiával kombinálva garantálja a nyomtatás minőségét. A nyomtatás, a másolás és a szkennelés mellett ez a modell ADF-et is tartalmaz. A csatlakoztatás szempontjából jó szinten van. A klasszikus USB-csatlakozás mellett a számítógéphez ezt a multifunkciót LAN hálózathoz is csatlakoztathatja.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség nagyon jó, az általunk tesztelt szöveges dokumentumok nyomtatásánál, de a dokumentumok egyszerű grafikonokkal és a különböző statisztikák megjelenítésének grafikus elemeivel történő nyomtatása is jól sikerült. Ez a fajta fekete-fehér multifunkciós készülék már nem alkalmas fényképekre, de a normál fekete-fehér nyomtatáshoz jó minősítést érdemel. Az Epson WorkForce M200 modell 1440 x 720 dpi felbontással nyomtat, ami papíron ugyan nem jelent túl sokat, de a minőség azt sugallja, hogy nem mindig csak magas számokról van szó. 34 oldalt nyomtat percenként fekete-fehérben, normál minőségben, vagy 15 oldal / perc sebességgel. a legmagasabb minőségben az ISO / IEC 24734 szabványoknak megfelelően.A lapolvasó 300 Dpi2,2 ms / sor sebességgel működik, 1200 x 2400 Dpi (Vízszintes x Függőleges) felbontással. A maximális papírméret A4 (megfelelő tömeg 84 mg / m2 - 95 mg / m2). A bemeneti adagolótálca kapacitása 100, a kimeneté 30 lap. A készülék zajszintje 50 dB körül van.

 

 

A nyomtató előnyei

- nyomtatási, másolási, szkennelési funkciók

- Mikro-Piezo technológiával való nyomtatás

- csatlakozás (USB, LAN)

- fekete-fehér nyomtatás sebessége és minősége

- alacsony nyomtatási költségek (gazdaságos nyomtatás)

- beépített tintatartály-rendszer a fekete-fehér nyomtatáshoz (könnyű utántöltés)

- MF eszköz ADF-fel (automatikus egyoldalas adagoló)

- Epson iPrint

- csak kicsi kétsoros kijelző

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást

- nem támogatja a szegély nélküli nyomtatást

- nincs közvetlen nyomtatási támogatás (USB, PictBridge)

- nem támogatja a Wi-Fi-t

 

Nyomtatópatronok

Az Epson WorkForce M200 modell tinta utántölteteket használ a nyomtatáshoz, amelyeket közvetlenül a cserepalackokból adagolnak az oldalsó tintatartályba. Az eredeti Epson T7741 jelölésű fekete festék 140 ml-es csomagolásban 8000 oldal (normál 5% -os lefedettség mellett). Ez a multifunkciós készülék támogatja az alternatív újratöltések használatát 100 vagy 200 ml-es kiszerelésben, amelyek ugyanolyan minőségűek, mint az eredeti tinták. A kiváló minőség mellett a gyártó garantálja a magas színtartósságot, UV-állóságot és vegyszerállóságot. Az alacsony ár miatt az egyik legnépszerűbb modell a nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatásnál.

Értékelés

Az Epson WorkForce M200 fekete-fehér tintasugaras multifunkciós készülék sikeres Epson modell. A fekete-fehér nyomtatás nagyon jó ár-minőség aránya, valamint az eszköz minőségi gyári feldolgozása, megbízható üzemeltetése és alacsony nyomtatási költségei miatt népszerűbb eszköz nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomtatáshoz. A sebesség, a minőség és a tisztességes csatlakoztathatóság, az egyszerű kezelhetőség és a tinta feltöltése a tartályba a legnagyobb előnye. Hátrányok láthatók a kis kétsoros kijelzőn kiváló minőségű megvilágítás nélkül, az automatikus kétoldalas nyomtatás hiányában és abban, hogy a tinta mennyiségét csak az oldalsó tartály átlátszó részén keresztül vizuálisan tudjuk ellenőrizni. Bár több viszonteladó állítja, hogy ez a modell a Wi-Fi-t is támogatja, ez a modell nem támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot.

Tipp az Ön számára

Miután az eszközt ingyen regisztrálta a gyártó weboldalán, 3 év garanciát kap a készülékére (alapértelmezés szerint csak 2 év garancia járna).