Irodaszerek

Top 3 – lézernyomtatók

Elmúltak már azok az idők, amikor a lézernyomtatók csak szórványosan jelentek meg az üzletekben. Manapság a lézernyomtatók és a multifunkciós készülékek a legkeresettebb nyomtatóeszközök. Hatékony teljesítményt nyújtanak nagy nyomtatási feladatokhoz, kiváló sebességgel, miközben nagy mennyiségű tonert tartalmaznak, amelyek képesek kinyomtatni 8000 vagy annál több oldalt is. A legtöbb esetben nem hiányzik egy praktikus vezeték nélküli kapcsolat, amely több felhasználó számára lehetővé teszi a dokumentumok gyors nyomtatását. Lézernyomtató vásárlásakor fontos megkérdezni, szükség van-e színes nyomtatásra, vagy pedig csak monokróm nyomtatóra van szüksége. Ezek a modellek kiváló teljesítményarányuk, nyomtatási minőségük és elfogadható áraik miatt a legkelendőbb modellek közé tartoznak.

 

Samsung SL-M2026W

A Samsung SL-M2026W monokróm lézernyomtató kis irodákhoz, otthonokhoz alkalmas modell, és a diákok körében is nagyon népszerű. Kiváló teljesítmény és ár arány mellett kap egy viszonylag gyors nyomtatót, amely nagyon jó minőségű, lézer technológiával nyomtat, 1200 x 1200 dpi felbontással. Percenként 20 oldalt nyomtat, maximális A4-es méretben, és az első oldal kimeneti ideje körülbelül 8,5 másodperc. A kézi kétoldalas nyomtatás sem hiányzik, amely csökkentheti a papírfogyasztást. A kis méret (215 x 331 x 178 mm) (mélység, szélesség, magasság) nem csökkentette az eszközök papíradagoló méretét.

Ezek a következők: 150 lap az bemenethez és 100 lap a kimenethez, ami elegendő háztartásokhoz és a kisebb irodákhoz. A havi leterhelés akár 10 000 oldal is lehet. Kiváló a nyomtatási minőség, és ha fekete-fehér dokumentumokat és könnyű fekete-fehér grafikákat nyomtat, akkor nem fog csalódni. 1000 oldalt nyomtathat egy fekete lézerfestékkel (MLT-D111S). A nyomtató támogatja az Easy Eco Driver lézertechnológiát a nyomtatási költségek csökkentése érdekében. Ami a csatlakoztatást  illeti, gazdag, és nincs semmi kényelmetlen dolog a használatában, valamint a mobil eszközökről történő nyomtatásában. A klasszikus USB-kábelcsatlakozáson kívül az eszközt Wi-Fi-n keresztül is csatlakoztathatja, és a gyorsítás érdekében WPS-gombbal is rendelkezik. A mobiltelefonról történő nyomtatás még soha nem volt ilyen egyszerű és kényelmesebb, mint az NFC technológiával, amely ennél a modellnél is megtalálható. A kompakt méretek, a kellemes kialakítás, a gazdaságos és kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatás, a kiváló csatlakoztathatóság és a megfizethető ár miatt ez a lézernyomtató-modell az egyik legnépszerűbb. Ez a modell Samsung SL-M2026 megjelöléssel, Wi-Fi nélküli verzióban is megvásárolható.

 

Előnyök

- kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatás

- egyszerű vezérlés

- gazdag kapcsolat

- kis méretek

 

Hátrányok

- nyomtatási sebesség (elegendő háztartáshoz)

 

HL-L2365DW Brother

A fekete-fehér lézernyomtatás másik modellje a Brother HL-L2365DW nyomtató. Ha gyors, kiváló minőségű, olcsó nyomtatásra van szüksége kis- vagy középvállalkozáshoz vagy otthoni felhasználói csoporthoz, és nincs szüksége színes nyomtatásra, a Brother HL-L2365DW az egyik megfelelő jelölt. Ez a modell népszerű a felhasználók körében, kompakt méretei és kiváló nyomtatási sebessége miatt, kiváló minőségben. Nyomtathat 2400 x 600 dpi felbontással, maximális A4 formátumban, 30 oldal / perc sebességgel. Az első nyomtatás ideje körülbelül 8,5 másodperc. A modell havi terhelése akár 10 000 oldal. Van automatikus kétoldalas nyomtatás és egy 250 lapos adagolótálca a hatékony nyomtatáshoz gyakori papír betöltése nélkül. A Brother HL-L2365DW nyomtató fekete lézerfestékkel (TN-2310 / TN-2320) van jelölve, 1200/600 oldalas kapacitással a nyomtatáshoz. Amellett, hogy USB-n keresztül kábellel csatlakoztatja a számítógépet, az eszközt Ethernet-kábellel csatlakoztathatja a hálózathoz vagy Wi-Fi-n keresztül. A Brother HL-L2365DW monokróm lézernyomtató kényelmes működést, kompakt méretet, jó teljesítményt és magas nyomtatási minőséget kínál megfizethető áron.

 

Előnyök

- egyszerű telepítés

- minőségi nyomtatás

- kis méretek

- alacsony zaj ECO módban

- kiváló csatlakoztathatóság

 

Hátrányok

- kissé lassabb automatikus kétoldalas nyomtatás

 

HP Color LaserJet Pro M252DW

A HP Color LaserJet Pro M252DW színes lézernyomtató kiváló minőségű fekete-fehér és színes dokumentumok alacsony nyomtatási költségekkel történő nyomtatásához meglepi Önt a nyomtatás gyors megkezdésével, miután alvó üzemmódból ébredt. Az első oldal kinyomtatása színesben13 másodpercig tart, a fekete-fehér nyomtatás pedig 11,5 másodpercig. 18 oldalt nyomtat percenként A4-es papírra  fekete-fehérben és színesben egyaránt. A nyomtatási minőség 600 x 600 dpi felbontással kiváló élességgel meglepő. A többcélú adagolótálca kapacitása belépésnél 150 lap és a kilépésnél pedig 100 lap. Az automatikus kétoldalas nyomtatás magától értetődő. A megfelelő memória segíti a nyomtatási feladatok kezelését. Még a csatlakoztathatóság sem okoz gondot. A számítógéphez USB-kábellel történő csatlakoztatást kiegészíti az Ethernet-kábel hálózathoz való csatlakoztatásának lehetősége, és ma is várunk egy vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi-vel, amivel ez a modell rendelkezik. A nyomtató előnyei a kényelmes mobil nyomtatásvezérlés vagy az egyszerű, intuitív kezelés a színes érintőképernyőn keresztül. Ha közvetlenül az USB-kulcsról kell nyomtatnia a dokumentumokat, akkor a bemeneti USB-eszközökhöz használhatja a gyors USB-portot. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 250–2 500 oldal, a havi maximális leterhelés pedig 30 000 oldal. A nyomtató nyomtathat papírra (irodai, füzet, színes, fényes, nehéz, levélpapír, világos, fényképészeti, sima, előre nyomtatott, perforált, újrahasznosított, durva), átlátszó fóliákra, címkékre, borítékokra és kartonpapírra. A nyomtatáshoz fekete festéket (CF400A / CF400X) és színes lézerfestékeket (CF401A / CF402A / CF403A) használunk. Ez a lézernyomtató modell kellemes, modern kivitelű, jó teljesítményű és kényelmes kezelést mutat. Gyors és jó minőségű nyomtatást kínál gazdag csatlakoztathatósággal és az egyetlen hátránya egy kissé magasabb ár.

 

Előnyök

- kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás

- kiváló csatlakoztathatóság

- USB nyomtatás

- kényelmes kezelés az érintőképernyőn (a patron állapot kijelzése)

 

Hátrányok

- papírtálca (csak 150 lap)

- lassabb nyomtatás Eco módban

 

Mindezek a lézernyomtatók a népszerű modellek közé tartoznak, amelyek maguktól a felhasználóktól jó értékelést kapnak. Bár nem tartoznak a legjobbak és a leggyorsabbak közé, amelyeket a piacon találhat, teljesítményük, minőségük, megfizethető áruk és felhasználói elégedettségük szempontjából vezető szerepet játszanak.

Tipp az Ön számára

A nyomtatási költségeket csökkentheti az automatikus vagy kézi kétoldalas nyomtatással, valamint az alternatív prémium márkájú toner használatával.