Irodaszerek

Ügyes aprítógép Fellowes 60Cs

Gyűlnek az olyan információkat tartalmazó dokumentumok, amelyek nem kerülhetnek a kukába? Az érzékeny adatok papíralapú kiszivárgása nagyon gyakori biztonsági kockázat a vállalatoknál. A személyes adatok felhasználhatók különböző célokra. Ezért legyen különösen óvatos, ha olyan felesleges papírokat kezel, amelyek ilyen vagy más érzékeny információkat tartalmaznak. A nagyvállalatoknak megvannak a saját aprítóprogramjai, és együttműködnek azokkal a vállalatokkal, amelyek nagy mennyiségű aprítást végeznek. A kompakt aprítóberendezések kisebb cégek, önálló irodák, valamint háztartások számára is alkalmasak. Az egyik a népszerű Fellowes 60Cs modell.

 

Rövid jellemzés

Vágási módszer: keresztvágás

Bemeneti szélesség: 230 mm

Darálási kapacitás: 10 lap

Az aprító kosár kapacitása: 22 liter

Aprítóanyag: papír, klipek, hitelkártyák

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 230 mm

Mélység: 370 mm

Magasság: 410 mm

Tömeg: 5,8 kg

 

Kialakítás és méret

A készülék modern, karcsú kialakítása bármilyen munkakörnyezetbe beilleszthető. Szilárd műanyagokat használnak, és az aprító fekete matt színben van a piacon. A készülék két részből áll: egy kosár átlátszó ablakkal és egy felső rész, amelynek nyílása van az aprításhoz, gombokkal és állapotjelzőkkel. Hátsó oldalon van egy csatlakozó a hálózathoz. A gyűjtőtartály vagy más néven kosár, kapacitása 22 liter aprított anyag, amely fedezi a hulladék mennyiségét egy kis irodában vagy háztartásban. A kosár átlátszó ablaka segítségével gyorsan ellenőrizheti a tartalmát. A felső rész könnyen eltávolítható, és az alsó tartály tartalmának eltávolítása  kényelmes.

Teljesítmény és funkciók

Az aprító egyszerre 10 papírlapot (70 g) apríthat egy 230 mm-es bemeneti nyíláson keresztül. Az aprítást meglehetősen gyorsan, keresztmetszeti módszerrel hajtják végre 4 x 50 mm-es részecskékre. Az irodai papír mellett képes kezelni a műanyag hitelkártyákat és a tűzőkapcsokból származó gémkapcsokat is. Ez kiküszöböli a kapcsok eltávolítását az aprítás előtt. Ez a modell magában foglalja az automatikus indítás-leállítás, hátrameneti funkciót, és fel van szerelve egy Safe Sense rendszerrel, amely automatikusan megáll, ha a kezével megérinti a bejárati nyílás területét. Az ezzel a modellel végzett aprítás biztosítja a DIN P -3 biztonsági besorolású anyag aprítását, amely magába foglalja a bizalmas dokumentumokat is. Szabványos használat esetén ez a legmagasabb szintű védelem, amely erre a célra elegendő . A magasabb besorolású titkosítás már a titkos és a legtitkosabb dokumentumok számára van fenntartva.

 

Előnyök

 - kompakt méretek és karcsú  kialakítás

- aprítási sebesség

- az a képesség, hogy több lapot egyszerre aprítson

- papír, hitelkártya, kapcsok aprítása

- biztonságos védelem

- kosár térfogata

- könnyű kezelhetőség

 

Hátrányok

- kissé nagyobb zaj

- nem alkalmas intenzív folyamatos használatra

 

Befejezés

A Fellowes 60Cs aprító nagyon jó háztartási segítő az ajánlott anyagok alkalmi aprításához vagy kis irodához. Az aprítás folyamata elég gyors 4 m/ perc és kiváló minőségű. Az aprítás maximális időtartama kb. 6 perc. Ezután tanácsos 20 percre kikapcsolni az aprítót a túlmelegedés elkerülése érdekében. Az ellenőrzés és az ürítés egyszerű. A Safe Sense érzékelő jól reagál, és azonnal megszakítja a működést, ha megérinti  kezével a bejárat területét.