Irodaszerek

Újdonságok Epson SureColor SC-V7000 és SureColor SC-R5000 / SC-R5000L

Epson SureColor SC-V7000

Az Epson első UV LED síkágyas nyomtatója

Az Epson vállalat bemutatta őszi újdonságait, amelyekkel kiegészítette a nagyformátumú nyomtatómodellek választékát.    Az egyik újítás az UV síkágyas nyomtató. Az Epson SureColor SC-V7000 elsősorban azokat a gyártókat és nyomtatószolgáltatókat célozza meg, akiknek bővíteniük kell kínálatukat és kiváló minőségű UV-nyomatokat kell készíteniük. A SureColor SC-V7000 az első UV LED lapjelző(signage) nyomtató, amely a díjnyertes Epson SureColor SC-S jelzőnyomtató sorozat sikerére épít. Kiváló minőségű, gyors és megbízható eredményeket biztosít a különböző hordozók széles skálájában: üveg, műanyagok, fém, kő és fa.

Az új Epson SureColor SC-V7000 modellt úgy tervezték, hogy kielégítse a mai gyártók igényeit, akiknek kiemelt fontosságú a gyártás felgyorsítása és a teljes tulajdonjogi költségek csökkentése, anélkül, hogy a kimenet minőségén rontanának. Együttműködik az Epson Micro Piezo nyomtatófejekkel, egy új, tíz darabos eredeti festékkészlettel kombinálva, amely alapkivitelben szürkét, vöröset, fehéret és lakkot tartalmaz. Ez biztosítja a pontos színvisszaadást a bonyolultabb kevert kimeneti színeknél.

Az újonnan kifejlesztett, 10 színű, ciánkék, bíborvörös, sárga, fekete, világos cián (világos), világos bíborvörös (világos), piros és szürke tintakészlet hozzájárul a nagyon alacsony szemcsemérethez. A piros színnek köszönhetően a nyomtatás kiterjesztett színtérrel rendelkezik, és élénkebbnek tűnik. A matt vagy fényes lakk szintén hozzájárul a kimenet javításához.

 

fotó forrás: epson.com

 

A modell alapfelszereltségében 4 zónás vákuumrendszerrel van ellátva, így az eszközkezelő csak az adott nyomtatási munkához szükséges teret használja fel. Ez azt jelenti, hogy a 2500 x 1250 mm-es munkafelület négy vákuumzónára oszlik. A nyomtatott anyag vastagságának meghatározása és beállítása (legfeljebb 80 mm) automatikusan történik. Alapértelmezés szerint a nyomtató ionizátorral van felszerelve, amely eltávolítja a statikus elektromosságot az anyagból, hogy minimalizálja a nyomtatási hibák valószínűségét. Egy másik jellemző a regisztrációs csapok, amelyek meghatározzák az adathordozók helyzetét a könnyebb használat, a hatékonyság és a termelékenység érdekében. Az Epson Edge Print RIP szoftver az UV síkvezérlő egységgel együtt lehetővé teszi a felhasználó számára a nyomtatás felgyorsítását és az ismétlődő kiváló minőségű nyomatok készítését.

Ez a lapos UV-nyomtató lehetőséget kínál legfeljebb 2,5 x 1,25 m-es formátumú nyomtatásra, akár 80 mm vastag hordozók széles választékára, beleértve az akrilt, polikarbonátot, PVC-t, üveget, alumíniumot, fémet, poliésztert és hablapokat., követ és fát.

 

Rövid jellemzők

- 10 színű tintakészlet (emellett világos ciánt, világos bíborvörös, szürke színt tartalmaz, ennek köszönhetően alacsony szemcseméretet és vöröset kínál a fényes és jellegzetes nyomtatáshoz)

- nagy sebességű nyomtatás fehér tinta és lakk használata esetén is a nyomtatófej egyedi elrendezésének köszönhetően (a további tinták lehetőséget nyújtanak a speciális nyomatok javítására a termelékenység csökkenése nélkül)

- maximális nyomtatási méret: 2500 x 1250 mm (szélesség x magasság)

- 4 zónás vákuumrendszer

- regisztrációs csapok az egyszerű és rögzített elhelyezéshez

- a hordozó maximális vastagsága 80 mm automatikus kiválasztással és a magasság beállításával

- az ionizátor (standard) korlátozza a statikus töltést, ami nyomtatási pontatlanságokat okozhat

- hangolt Epson Edge Print RIP szoftver

 

Az Epson kijelenti, hogy a nyomtató nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, hogy kiemelkedjen a felirat nyomtatás piacán, kibővítve az Epson kínálatát. Ez a tartós és megfizethető UV LED nyomtató gyorsan és kiváló minőségben képes nyomtatni sokféle hordozóra. Az Epson SureColor SC-V7000 az első nagy formátumú UV-nyomtató, amellyel az Epson vállalat belépett az UV síkágyas felirat(signage) nyomtatók piacára.

Ez a meglehetősen robusztus felirat nyomtató ez év végén már megvásárolható lesz (csak a kiválasztott piacokon, a többieken 2021 elején), megfizethető áron.

Epson SureColor SC-R5000 / SC-R5000L

Nagyformátumú nyomtató víz- és szerves gyanta alapú gyanta tintákkal

A második őszi újdonság két 64 hüvelykes nagy formátumú nyomtatómodellek (SC-R5000 / SC-R5000L) a gyantás tintasugaras modellek sorából, amelyeket a nyomtatási szolgáltatók és a kreatív formatervező ügynökségek céloznak meg. Lehetőséget kínál számukra, hogy széles körű jelöléseket és nagy értékű alkalmazásokat készítsenek környezetvédelmi követelményekkel, minőségi eredménnyel. Az új R-sorozat ideális megoldást kínál és reagál a gyantaalapú festékekkel való munkavégzés jelenlegi ipari kihívásaira. Az Epson sokéves innovációjára támaszkodik a képalkotás, a színkezelés és a háttérszabályozás terén.

Minden új modell minőségi nyomtatási teljesítményt és színszabályozást kínál a tartós élettartamú PrecisionCore Micro TFP nyomtatófejnek köszönhetően. Pontos és megismételhető színeket képes biztosítani az első nyomtatástól az utolsó nyomtatásig. Mivel a piezoelektromos nyomtatófejeket nem befolyásolja hőbomlás, a cseppek elhelyezése és a pontméret a nyomtatófej egész élettartama alatt állandó marad. Ha a nyomtatófejet ki kell cserélni, akkor azt közvetlenül a kezelő teheti meg, ami egyszerűsíti az üzemeltetés idejét és a termelékenységet. A pontos hőmérséklet-szabályozás, amelyet 4 hőmérséklet-érzékelő felügyel, egyenletes színt biztosít minden irányban, széltől szélig és felülről lefelé. Három független fűtőállomás (henger előmelegítés / fűtés / utókezelés) biztosítja a színegyenletességet és az adathordozó kezelését. A gyártó kijelenti, hogy a hatékony szárítási és a megszilárdulási folyamat lehetővé teszi a laminálást és a szállítást ugyanazon a napon, így a felhasználók lerövidíthetik a feldolgozás idejét.

 

fotó forrás: epson.com

 

Az új 6 színű UltraChrome RS tintakészlet vízalapú és szagtalan. Ezért sokféle környezetben használható, például szállodákban, iskolákban, kórházakban, penziókban és különféle beltéri helyiségekben.

Ugyanakkor a nyomtató nagyon jól megtervezett nagy kapacitású tinta betöltési rendszerrel dicsekedhet 1,5 literes patronkapacitással a közepes nyomtatási mennyiséghez. Nagy nyomtatási mennyiség esetén az SC-R5000L számára rendelkezésre áll egy pár cserélhető tinta készlet meleg állapotban.

 

Rövid jellemzők

- Epson UltraChrome RS műgyanta-tinta széles színválasztékkal

- nagy karcállóság

- GreenGuard Gold, AgBB és francia-VOC tanúsítás

- precíz rendszer az adagoláshoz és a nyomatok tekercseléséhez

- lehetővé teszi a tekercses nyomtatást (tekercsről tekercsre) a maximális termelékenység érdekében

- fejlett automatikus feszültségkezelés (Ad-ATC) a legnagyobb adagolási pontosság és stabilitás érdekében

- önkarbantartási koncepció a nyomtatófej felhasználói (kezelő) cseréjéhez

- 4,3 "-es érintőképernyő az intuitív működés érdekében

- hangolt Epson Edge Print RIP szoftver a könnyű beállításhoz

- hot-swap funkció (SC-R5000L modell)

 

Ez a funkció lehetővé teszi a nyomtató működésének folytatását akkor is, ha a tintapatron üres, és automatikusan átvált a nyomtató második patronára. Az üres tintapatront nyomtatás közben kicserélik.

Új modelleknek már 2020 decemberében elérhetőnek kell lenniük egyes piacokon.