Irodaszerek és iskola

Xerox B215DNI

A Xerox vállalat portfoliójában gazdag ajnlatú nyomtatók és multifunkciós eszközök állnak rendelkezésre kisebb munkacsoportok számára, de nagyvállalati irodák számára is. A Xerox B215DNI modell a monokróm lézer multifunkciós készülékek modellcsaládjába tartozik kis, közepes méretű irodák számára, de a nagyobb számú felhasználóval rendelkező háztartások számára is. A kompakt méretű nyomtató hatékony asztali kivitelben 4 teljes funkciót kínál egy eszközön. Megfizethető ár azoknak a kis és kezdő vállalkozóknak is megfelel, akik készüléket keresnek különféle nyomtatási feladatokhoz egy-öt fős kis munkacsoporton belül.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás vállalat/ háztartás: háztartás, kis, közepes munkacsoport

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi

Mobil csatlakozás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés/ fax

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 401 mm

Mélység: 396,8 mm

Magasság: 365 mm

Tömeg: 11,45 kg

 

Kialaktíás kompakt kivitelben

Bár a Xerox B215DNI modell az irodához tartozik, a gyártónak nem kell szégyenkeznie a dizájn miatt. Kellemes vonalvezetéssel finom ergonómiával, kompakt mérettel, kényelmes hozzáféréssel az irányításhoz és a papírkezeléshez, rendelkezik. Fehér színben, sötétkékkel kombinálva modernnek tűnik. Az eszköz felső része egy sík szkennerhez tartozik, dokumentumadagolóval. Alatta van az a rész, amely a papírkimenethez tartozik. A jobb oldalon egy 3,5 "kapacitív érintőképernyős LCD-kijelző található. 45 fokos szögben dönthető. A kijelző alatti jobb oldalon található egy gazda USB-port a nyomtatáshoz a csatlakoztatott USB-eszközökről. Az alsó rész a behúzható papíradagoló tálcának van fenntartva. Fölötte van egy bemenet 1 darab opcionális adathordozóhoz. Az előlapon van egy nyitható fedél, amely mögött a festékkazetta található. Az elektromos hálózathoz, a LAN hálózathoz és az USB kábellel való csatlakozáshoz szükséges portok hátul találhatók. A gyári kivitelezés kiváló minőségű és a berendezés stabil még igényes üzemeltetés közben is. A kellemes stílusos kialakításnak köszönhetően a multifunkciós készülék minden modern irodába jól beilleszkedik.

 

 

Minden egyben funkciók

A Xerox B215DNI 4 teljes funkciót kínál egy kompakt eszközben. A fekete-fehér nyomtatás mellett a készüléket szkennelésre, másolásra és akár faxolásra is használhatja. Ehhez hozzáadhatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, amellyel nemcsak papírt, hanem időt is megtakarít. A szkenner tartalmaz ADF-et, de csak manuálisan. Lehetővé teszi azonban az e-mailbe és a felhő-tárba történő beolvasást. A felhasználó az érintőképernyős LCD kijelzővel kényelmesen konfigurálhatja, vezérelheti és elvégezheti a nyomtatási feladatokat. A csatlakoztatás az USB-kábelen keresztüli szabványos kapcsolat, a LAN-hálózathoz való Ethernet-kábel és a vezeték nélküli Wi-Fi-kapcsolat biztosítja. Sajnos a Wi-Fi Direct hiányzik a peer-to-peer hálózati kapcsolatok létrehozásához a mobil eszközökhöz.

A támogatott mobil csatlakozási lehetőségek közül használhatja az Apple AirPrint, a Google Cloud Print, a Mopria kapcsolatot, valamint a Xerox Print Service plug-in androidos eszközöket. Ez lehetővé teszi a kétoldalas és PIN-kóddal biztosított dokumentumok nyomtatását. A kiterjesztett kapcsolat másik lehetősége a csatlakoztatott USB-eszközökről történő nyomtatás a gazda USB-port segítségével. A biztonsági funkció részeként automatikusan létrehozhatók önaláírt tanúsítványok, megbízható tanúsító hatóságok a biztonságos nyomtatáshoz, IP-cím szűréshez, az USB-portok deaktiválásához, a szoftveres hitelesítéshez, valamint a kéretlen faxok biztonságához és szűréséhez. A biztonsági funkciók nagyon jó szinten vannak.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A lézer multifunkciós készülék 600 x 600 dpi felbontással nyomtat és 1200 x 1200 dpi felbontással szkennel. A teljesítményt egy 600 MHz-es processzorból és szabványos 256 Mb memóriából álló hardverkonfiguráció segíti. 8,5 másodperc alatt képes kinyomtatni az első oldalt. Ezzel a modellel percenként 30 oldal A4-es nyomtatást kaphat. Az ajánlott havi terhelés 3000 oldal. Maximális nyomtatási kapacitás akár 30 000 oldal. A média feldolgozása 40 dokumentum eredeti lapjának automatikus dokumentumadagolójából áll. Bemeneti tálca kézi adagolással 1 lapra és kihúzható tálca a 250 lapos papíradagolásra szolgál. A kimeneti papíradagoló kapacitása 120 papírlap. A nyomtató sokféle papírra nyomtat. A szöveges dokumentumok nyomtatása nemcsak gyors, hanem következetes és pontos is. A fekete-fehér fotók meglepően reálisak és minőségük jó. Egyszerű grafikákkal vagy grafikonokkal a minőség még jobb, és a nyomtatás elég éles. A színes eredetiket beolvashatja és PC-re is elküldheti, miután az SMTP-kiszolgálót(szervert) közvetlenül e-mailre, a Cloud-ba vagy a csatlakoztatott USB-kulcsra konfigurálta.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt kialakítás

- minőségi gyári feldolgozás

- multifunkciós minden egyben készülék (nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás)

- kapacitív érintőképernyős LCD kijelző

- a lézernyomtatás minősége

- alacsony nyomtatási költségek

- nyomtatási sebesség

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- gazdag csatlakoztatás

- gazda USB-port

 

A nyomtató hátrányai

- ADF csak manuálisan

- csak egyoldalú automatikus másolás

- Hiányzik a Wi-Fi Direct

- csak fekete-fehér nyomtatás

 

Utánölések a nyomtatóhoz

Ez a multifunkciós készülék fekete Xerox 106R04347/ 48 jelölésű festékkazettát használ, 3000 oldal kapacitással, 5% -os nyomtatási lefedettség mellett. Van még egy előnyösebb kettős csomag Xerox 106R04349 jelölésű festékkel (2 x 3000 oldal). A Xerox 101R00664 nyomtatóhenger élettartama 10 000 oldal. Ezt az időszakot követően ki kell cserélni.

 

Rövid következtetés

A Xerox B215DNI modell rendelkezik minden alapvető funkcióval, amelyre egy kis és közepes méretű irodának szüksége lehet. A pozitívumok közé tartozik az automatikus kétoldalas nyomtatás, a Wi-Fi és az USB flash meghajtó portja. Ami megkülöbözteti ezt a nyomtatót a legtöbb multifunkciós készüléktől ebben az árkategóriában, az a kiváló kapacitív érintőképernyős kijelző. Kár, hogy a nyomtatási felbontás nem nagyobb, és az ébresztési idő valamivel nem gyorsabb. A szöveges dokumentumok nyomtatásának sebessége és minősége miatt ez a modell igényesebb munkakörnyezetbe is alkalmas, ahol nagyobb nyomtatási mennyiséget nyomtatnak. Hátrány egyesek számára csak fekete-fehér nyomtatás lehet. A multifunkciós készülék Energy Star tanúsítvánnyal rendelkezik és ökológiai EPEAT értékeléssel.