Irodaszerek

Xerox C235DNI

A stabil felépítésű és teljesítményű színes univerzális multifunkciós eszköz kis- és középvállalatok számára a kiváló nyomtatási minőség és sebesség mellett fejlett biztonsági funkciókat is kínál. A Xerox szoftvertámogatásának köszönhetően felbecsülhetetlen értékű segítséget kap irodája számára, de a több felhasználós háztartások számára is, ahol nagy mennyiségű nyomatot kell kinyomtatnia.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézeres színes

Felhasználás cég/háztartás: Home Office/kis, közepes vállalat

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobilkapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 394 mm

Mélység: 411 mm

Magasság: 344 mm

Tömeg: 19,4 kg

 

Ergonomikus kialakítás

 A lézeres multifunkciós eszköz kialakítása ugyan nem tűnik ki az irodai berendezések sorából, de ergonomikus kialakításával sem vall szégyent. A lágy szürke szín és a sötétkék kezelőpanel kombinációja kellemes, robusztusabb szerkezetű készüléket mutat. Alapértelmezés szerint a felső rész egy fix szkennerhez tartozik, automatikus dokumentumadagolóval. Az elülső oldalon egy enyhe lejtős vezérlőpanel található, amelyen színes érintőképernyős LCD-kijelző található egyetlen bekapcsolási gombbal és USB Host porttal. A gyártó logójával ellátott előlap kinyitása után 4 db festékkazettához jut. Az alsó részben egy kihúzható bemeneti adagolótálca található, amely 250 papírlap befogadására alkalmas. A papírkimenet kapacitása 120 lap. A csatlakozó kábelek a hátoldalon találhatók. A nyomtató műanyagai erősek, a készülék működés közben stabil.

 

 

4 az 1-ben funkciók

Ami a funkciókat illeti, ez a modell valóban sokat kínál. Egy univerzális készülékben kiváló minőségű színes nyomtatást lézeres minőségben, másolást, színes szkennelést és faxolást talál automatikus tárcsázással, faxkönyvtárral és  faxszűrővel. A multifunkciós készülék nagyon jó csatlakoztathatósággal rendelkezik, amely magában foglalja az USB kábellel történő fix csatlakozást, a LAN hálózathoz való csatlakozást és a vezeték nélküli csatlakozás támogatását Wi-Fi segítségével. Lehetőség van mobileszközökről, Chromebook-ról történő nyomtatásra, valamint az AirPrint és a Mopria támogatására is. A nyomtató tartalmaz egy automatikus kétoldalas nyomtatási funkciót és egy automatikus dokumentumadagolót 50 papírlaphoz. Rendkívül jól kezelhető biztonsági funkciókkal is rendelkezik, amelyek a következőket tartalmazzák: hozzáférési elemek, a feladó e-mail címének automatikus beillesztése, tanúsítványkezelés, bizalmas nyomtatás, digitálisan aláírt firmware frissítések, osztott fax/hálózat, bejelentkezési korlátozások, memória végleges törlése, port szűrés, usb portok védelme, biztonsági jelszavak helyreállítása és TCP, TLS 1.3, WPA3 kapcsolatok szűrése. A vezérlés kényelmes az érintőképernyős LCD kijelzővel.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Xerox C235DNI többfunkciós modell lézertechnológiával nyomtat 600 x 600 dpi nyomtatási felbontással. Percenként 22 oldalt nyomtat monokróm vagy színes módban. 11 másodperc alatt nyomtatja ki az első oldalt. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 1500 oldal, a maximális havi leterhelés pedig 30 000 oldal. Az 1,0 GHz-es frekvenciájú kétmagos processzor és 512 MB memória hozzájárul a nyomtató gyors működéséhez. A nyomtatási, másolási és szkennelési kimenet nagyon jó. A többfunkciós nyomtató éles szöveges dokumentumokat és színes dokumentumokat nyomtat élénk színekkel, nagyon jó minőségben.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- megbízható konstrukció

- ergonomikus kialakítás

- nyomtatási minőség és sebesség

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás)

- gazdag csatlakoztatás

- áttekinthető érintőképernyős LCD kijelző

- szoftvertámogatás (Xerox Workflow Central, Xerox nyomtatási és szkennelési élmény, Xerox Smart Start)

- tonerek nagy kapacitása

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- biztonsági funkciók

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- csak egyoldalas szkennelés

 

Nyomtatókazetták

A nyomtató 4 különálló festékkazettás CMYK rendszert használ a nyomtatáshoz. A Xerox 006R04395 fekete, nagy kapacitású tonerkazetta kapacitása 3000 oldal 5%-os lefedettség mellett. A ciánkék Xerox 006R04396, bíbor Xerox 006R04397 és sárga Xerox 006R04398 tonerek kapacitása 2500 oldal. A szabványos méretben a festékkazetták kapacitása 1500 oldal.

Értékelés

A Xerox C235DNI lézeres multifunkciós modell  hatékonyan képes kielégíteni a nyomtatási igényeket egy 5 vagy több felhasználót foglalkoztató irodában, ésszerű költségek mellett. Gyorsan, minőségileg és megbízhatóan nyomtat. Biztonsági funkciókat tartalmaz, ha olyan cégnél dolgozik, ahol bizalmas személyes adatok szerepelnek a dokumentumokban. Erőssége nemcsak abban rejlik, hogy univerzális eszközről van szó, hanem a gazdag csatlakoztathatóságban is. A benne rejlő lehetőségeket elsősorban egy kis- és középvállalkozásban, egyéni vállalkozó irodájában vagy egy nagyobb háztartásban fogja értékelni, több felhasználóval és igényesebb havi nyomtatási kapacitással.