Irodaszerek

Xerox WorkCentre 3025BI multifunkciós készülék

Lézeres monokróm multifunkciós készülékek megfizethető áron

A lézer multifunkciós nyomtatók népszerűsége gyorsan növekszik. Ma minden gyártó ilyen típusú készüléket is kínál a portfóliójában. Megfizethető árat kaptak a kisebb vállalatok és háztartások multifunkcionális eszközei is. Bár a színes lézernyomtatók ára még mindig emelkedik, a monokróm lézernyomtatók és a multifunkciós készülékek már mindenki számára megfizethetőek. A Xerox WorkCentre 3025BI olyan kategóriába tartozik, ahol a teljesítmény, a nyomtatási minőség és az árarány nagyon jó. Ez nemcsak a kisvállalkozások, hanem a háztartások számára is érdekes eszköz.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás vállalat / háztartás: kisvállalkozás, háztartás

Nyomtató interfész: USB / WI-FI

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás/szkennelés/ AirPrint / Cloud Print

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen (információs szegmens)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 406 mm

Mélység: 360 mm

Magasság: 257 mm

Tömeg: 7,5 kg

 

Formatervezés

A modell kialakítása inkább az irodai berendezések ilyen klasszikusához tartozik. A méret egészen kellemes, még akkor is, ha a készülék nem a legkisebbek közé tartozik, és nem kell elférnie az íróasztalon. Az élek kissé lekerekítettek és az ergonómia jó szinten van. A színes kialakítás a Xerox nyomtatók szellemében van kialakítva, fehér és tipikus kék színnel. Az elülső oldalon található gyártó logója szintén kék. A hosszirányú kezelőpanelt szürke szín különbözteti meg, és összességében ezek a színek szépen vannak egybehangolva. Az irányítás egyszerű néhány gombbal, és van egy kijelző is. Ez azonban kicsi, csak informatív az adatbázis számára, ami kár, mert a kezelőpanalen elég hely van. A készülék feldolgozása nagyon jó minőségű, és a felhasznált műanyagok elég erősek. Az alsó rész a papírkimenethez tartozik. Annak ellenére, hogy nem nagyon lelkesedtünk ennek a multifunkciós készüléknek a kialakításával, klasszikus kialakítás senkit sem sérthet meg. És ami fontos, az az irányítás jó hozzáférhetősége, és  a készüléken való nyomtatás  nagyon kényelmes.

A funkciók nem okoznak csalódást

A Xerox WorkCentre 3025BI multifunkciós készülék nemcsak fekete-fehér nyomtatással, hanem másolási és szkennelési funkcióval (színes szkennelés) is rendelkezik. Klasszikus csatlakozást kínál szabványos USB-kábellel (USB 2.0) vagy vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi-n keresztül. Élvezheti a mobileszközről történő nyomtatást, valamint az AirPrint, a Google Print és a Xerox PrintBack támogatását. A memória kapacitása 128 MB, a processzor frekvenciája pedig 600 MHz, ami elegendő a nyomtatási feladatok gyors futtatásához. Az eszköz nemcsak az összes Windows és Mac OS operációs rendszert támogatja, hanem a Linux kiadásokat és a szerver operációs rendszereket is. A készülék beállításaiban kiválaszthatja a festéktakarékos módot, a füzetnyomtatást, a poszternyomtatást, valamint az üres oldalak kihagyását, és több oldalt nyomtathat egy papírlapra.

Nyomtatási sebesség és minőség

Kiváló a fekete-fehér dokumentumok nyomtatása. 1200 x 1200 dpi felbontással a nyomatok élesek és nagyon jó minőségűek. A nyomtaó percenként 20 oldalt nyomtat jó minőségben(ISO / IEC 24734). Az első oldal kinyomtatása körülbelül 8,5 másodpercet vesz igénybe, a bemelegedési idő pedig 30 másodperc alatt van. Az ajánlott havi mennyiség 1000 oldal, de ennek a modellnek a maximális havi terhelése körülbelül 15 000 A4-es oldal. Sajnos a multifunkciós készülék nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást. A bemeneti adagolótálca maximális kapacitása 150 lap, az adagoló pedig 40 lapos. A kimeneti kapacitás 100 papírlap. Minden típusú irodai papír, karton, borítékok, sima papír és újrahasznosított papír támogatott.

 

A nyomtató előnyei

- nyomtatási minőség

- nyomtatási sebesség

- Wi-Fi támogatás

- egyszerű kezelés

- alacsony nyomtatási költségek

- fogyasztási megtakarítás

- könnyű festékcsere

- az ár

 

A nyomtató hátrányai 

- csak fekete-fehér nyomtatás

- a duplex nyomtatás hiányzik (csak manuális duplex)

- kicsi kijelző ( nehezen olvasható, zavaros menü)

- hiányzik a kijelző háttérvilágítása

- egy kicsit meredekebb első Wi-Fi beállítás (a telepítés során csatlakoztatni kell, majd kihúzni az USB kábelt)

 

Nyomtatópatronok

A Xerox WorkCentre 3025BI lézertechnikával nyomtat és fekete tonert használ a monokróm nyomtatáshoz. A Xerox 106R02773 címkével ellátott normál festéktoner 1500 A4-es oldalt képes lefedni. Kettős csomagként is kapható, Xerox 106R03048 festékkazetta címkével (2 x 1500 oldal).

Értékelés

A Xerox WorkCentre 3025BI multifunkciós készülék gazdaságos, megfizethető lézereszköznek minősíthető, amely elegendő teljesítménnyel rendelkezik nagyobb mennyiségű dokumentum fekete-fehér nyomtatásához. Ráadásul másolással és beolvasással is rendelkezik, mindez egyetlen eszközről és vezeték nélküli csatlakoztatással. Használható többtagú háztartásban, de kisvállalkozásban is.

Tipp az Ön számára

Ezt a modellt faxal és LAN-kapcsolat támogatásával ellátott változatban is értékesítik. Ugyanaz a Xerox WorkCentre Model 3025 sorozat megnevezése csak megnevezésében különbözik. A fax nélküli modellhez tartozó BI és az NI megnevezés a faxot tartalmazó LAN verzióhoz tartozik. Az árkülönbség az eladótól függően 50 € körül mozog.