Irodaszerek és iskola

Xiaomi Mi Pocket Printer

Praktikus, hordozható nyomtató megfizethető áron

Az azonnali nyomtatásra szánt zsebnyomtatók között találtunk egy olyan modellt, amely a legtöbb  „leg"  jelzővel rendelkezik. Ez még mindig a legkisebb hordozható, festék-szublimációs nyomtató és egyben a legolcsóbb. Néhány kereskedőtől megvásárolhatja a Xiaomi Mi Pocket nyomtatót 50 euróért. Egy ilyen kínai, olcsó, zsebnyomtató képes versenyezni a drágább Canon, HP vagy Kodak eszközökkel? Mivel lephet meg és mik az azonnali fotónyomtatás költségei?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes hőszublimációs

Felhasználás vállalat/ háztartás: háztartás, személyes használat

Nyomtató interfész: USB / Bluetooth

Mobil kapcsolat: Android, iOS

Funkciók nyomtató/ multifunkció: fényképek nyomtatása

Maximális nyomtatási formátum: 2 x 3 "(5 x 7,6 cm)

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 85 mm

Mélység: 124 mm

Magasság: 24,6 mm

Tömeg: 181 gramm

 

Minimalista kialakítás fehér csillogásban

Nemcsak a nadrágzsebben és a tenyérben  elférő kis méret a jellemző erre a modellre. A kialakítást a minimalista stílus és az ergonomikusan lekerekített élek uralják. A nyomtató borítása tömör ABS műanyagból készült, fényes fehér kivitelben. Az elülső rész egy vékony rést tartalmaz a fénykép kimenetéhez és egy LED diódát, amely jelzi a készülék állapotát. A csatlakoztatáshoz szükséges USB csatlakozó a hátoldalon található, ahol van egy be / kikapcsoló gomb és két állapotjelző dióda is. Ezek tájékoztatják az akkumulátor állapotáról és a Bluetooth-kapcsolatról. A nyomtató tetején csúszó fedél található, amely alatt egy ZINK papírtálca van. Ez valóban a legkisebb és legkompaktabb hordozható nyomtató, amellyel eddig találkoztunk. Majdnem úgy néz ki, mint egy egyszerű power bank. Tiszta minimalista stílus, puha lekerekítés, alacsony súly és kellemes, fényes fehér műanyag stílust ad a készüléknek. A műanyagok erősek és a gyári kivitelezés nagyon jó minőségű. Ami a Xiaomi Mi Pocket nyomtató kialakítísít illeti, nincs semmi panasz.

 

 

A funkciókban egyenrangú a drágább modellekkel

Mi a helyzet a kézi nyomtató jellemzőivel? Normál esetben az azonnali nyomtatásra alkalmas hordozható nyomtatók ára valahol a 100 € határ körül mozog. Ha olyan eszközt talál, amely alig több mint 50 euróért megvásárolható, akkor nem árt feltenni a kérdést, hogy milyen  funkciókkal és  nyomtatási minőséggel rendelkezik. Jellemzőit tekintve ennek a modellnek nem kell szégyenkeznie. Bluetooth 5.0 csatlakozást kínál, és párosítja őket Android és iOS mobil eszközökkel. Az alkalmazást kényelmesen letöltheti a csomagban található QR-kód használatával. A Be / Ki gomb körülbelül 2 másodpercig történő nyomva tartása bekapcsolja a nyomtatót és aktiválja a csatlakozást, amiről az állapotjelző dióda is tájékoztat. Miután a kalibrációs lapot és a fotópapírt először betöltötte a tálcába, a készülék azonnal készen áll a nyomtatásra. A nyomtatás előtti összes beállítást és szerkesztést  a felhasználó kezelheti az alkalmazás segítségével. Természetesen lehetősége van különféle szűrők, keretek, szöveg hozzáadásához egy fotóhoz és matricához is. A Xiaomi Mi Pocket Print támogatja az élő fotónyomtatást az AR funkcióval. Létrehozhat mozgó fényképet egy videóból, vagy hangot adhat hozzá az állóképhez. A kinyomtatott AR fényképet ezután egyszerűen beolvassa az alkalmazás AR szkennere. Természetesen a mobiljának támogatnia kell az AR-t.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató 500 mAó-s beépített akkumulátorral rendelkezik, amelyet mikro-USB-kábel segítségével töltenek fel. Kicsit lehangoló, hogy a gyártó nem váltott USB-C-re. 20db 313 x 400 dpi felbontású fényképet nyomtathat egyetlen feltöltéssel. A fénykép nyomtatásához szükséges idő körülbelül 40–45 másodperc. A nyomtatáshoz kazettamentes technológiát és ZINK öntapadó fotópapírt használnak, 2 x 3 "mérettel. Közvetlenül a csomagban található egy 5 fotópapírból álló kezdő készlet. Tartalék papírok 20 vagy 50 darabos csomagolásban vásárolhatók meg. Előnye, hogy egyszerre 3 felhasználó vagy 3 különböző mobil eszköz csatlakoztatható az eszközhöz. Ami a nyomtatási minőséget illeti, a színtelítettség kissé rosszabb, mint a többi azonnali nyomtatónál, de ez nem szörnyű, és ha nyomtatás előtt a szín, a kontraszt és a telítettség beállításait jól megszerkeszti, akkor nagyon szép eredmény érhető el.

 

A nyomtató előnyei

- stílusos kialakítás

- minőségi gyári feldolgozás

- Android, iOS operációs rendszer támogatása

- Bluetooth 5.0 csatlakoztatás

- kompakt kis méret és ergonómia

- AR fotó támogatás

- akár egyszerre 3 felhasználó csatlakoztatásának lehetősége

- nyomtás tintapatronok használata nélkül

- öntapadó fotópapír Zink

 

A nyomtató hátrányai

- micro USB (sajnos USB-C nélkül)

- A fényes felület hajlamosabb a karcolásokra

 

Rövid értékelés

Ha figyelembe vesszük a funkcionalitás, a nyomtatási minőség és az ár arányát, akkor a zsebnyomtató nagyon jó pontszámmal rendelkezik. Az alacsony árnak köszönhetően sláger lehet azoknak a fiataloknak, akik szórakozásra vágynak, és nem akarnak nagy összegeket kis nyomtatóba fektetni. Pénzükért nagyon jó minőségű azonnali nyomtatást kapnak, ráadásul stílusos kivitelben. A rendezvényen több felhasználó csatlakozhat a nyomtatóhoz, és kinyomtathatja a pillanatképét. Mínuszként értékeljük a mikro USB csatlakozó használatát és a fényes felület hajlamát a mikrokarcolásokra. Minden bizonnyal nagyra értékelné mondenki, ha a gyártó legalább egy szövetzacskót tenne a csomagba. Nem ez a Xiaomi első nyomtatója. Mielőtt ez a modell értékesítésre került, a Xiaomi Mijia Smart Portable Wirelles 6 nagyon népszerű hordozható nyomtató volt az ázsiai piacon. Kicsit nagyobb volt, és inkább hasonlított egy Canon Selphy nyomtatóra. A körülbelül 125 eurós összegért árulták, és klasszikus 10 x 15 cm-es fotókat lehetett vele nyomtatni, miután csatlakozott a mobiltelefonhoz. Az eladóknál azonban ezt a modellt nem találtuk meg a szlovák piacon, és csak külföldről lehetett megrendelni. Másrészt az új Xiaomi Mi Pocket Printer modellt számos SK és CZ kereskedő kínálja.